Aktuality

Začína skrátená sezóna súťaže žiačok

Tomáš Gemza|10. máj 2017 o 02:00

Odvážny projekt s cieľom priviesť súťažný dievčenský futbal do regiónu okresov Banská Štiavnica, Žarnovica a Žiar nad Hronom naberie od tohto týždňa reálne kontúry.

Oblastný futbalový zväz Žiar nad Hronom organizuje “dlhodobú” súťaž žiačok prvýkrát v histórii. Po počiatočných problémoch, zmenách v skladbe účastníkov a odklade prvého kola z dôvodu zlého počasia, štartuje súťaž vo štvrtok 11. mája turnajom 2. kola v Žiari nad Hronom. Päť účastníkov Oblastných majstrovstiev v minifutbale žiačok WU15 sa stretne systémom každý s každým dvakrát na miniihriskách s umelým trávnatým povrchom a mantinelmi. Nehrá sa však klasicky doma - vonku. Každý účastník súťaže zorganizuje jeden turnaj, pričom jedno družstvo má vždy voľno.

 

Na turnaji v Žiari nad Hronom tak budú štartovať domáce futbalistky FK Pohronie, ďalej Banská Belá, Nová Baňa a Žarnovica, o týždeň v Banskej Belej hrajú okrem domácich dievčat aj Žarnovica, Prestavlky a Pohronie, 25. mája v Novej Bani domáce futbalistky, Pohronie, Prestavlky a Žarnovica, 1. júna v Prestavlkoch domáce baby, Banská Belá, Pohronie a Nová Baňa a na záverečnom turnaji tejto skrátenej sezóny sa v Žarnovici okrem domácich dievčat predstavia aj Banská Belá, Prestavlky a Nová Baňa.

 

Ambíciou riadiaceho zväzu súťaže je, aby stretnutia oblastných majstrovstiev “pískali” rozhodkyne - dievčatá. Aj preto prvý turnaj v Žiari nad Hronom zveril do rozhodcovských rúk Dominiky Hlaváčovej. Rozhodkyňou druhého turnaja v Banskej Belej bude Dáša Holinová.

 

Po ukončení krátkej premiérovej sezóny plánuje ObFZ Žiar nad Hronom stretnutie doterajších účastníkov a nádejných budúcich účastníkov, na ktorom sa zhodnotia klady i zápory prvej sezóny a pripraví sa nový súťažný ročník 2017/2018. Podľa predbežného plánu by ten mal odštartovať v prvej polovici septembra 2017.


Link - Oblastné majstrovstvá v minifutbale žiačok WU15 ObFZ ZH na futbalnete: http://www.obfzzh.sk/sutaz/1615/

 

Program 2. kola - turnaj v Žiari nad Hronom (hrá sa na miniihrisku na Partizánskej ulici):

Program 2. kola - turnaj v Žiari nad Hronom (hrá sa na miniihrisku na Partizánskej ulici):
14:30FK POHRONIE - ŠK LESY BANSKÁ BELÁ
15:10MFK NOVÁ BAŇA - MFK ŽARNOVICA
15:50ŠK LESY BANSKÁ BELÁ - MFK NOVÁ BAŇA
16:30FK POHRONIE - MFK ŽARNOVICA

Súvisiaci obsah