Česi ukázali, ako sa má hrať štvrťfinále, Slafkovský a Nemec budú onedlho lídri (anketa)

Experti zľava - Michal Handzuš, Branko Radivojevič a Peter Kúdelka.
Experti zľava - Michal Handzuš, Branko Radivojevič a Peter Kúdelka. (Autor: TASR / Sportnet)
Nikola Baďová|24. máj 2024 o 14:55

Mladí hráči sa za päť rokov stanú lídrami.

BRATISLAVA. Zverenci Craiga Ramsayho skončili na majstrovstvách sveta v hokeji vo štvrťfinále, keď nestačili na Kanadu a prehrali 3:6

V tíme bolo osem hráčov, ktorí poslednú sezónu odohrali v zámorí, vrátane draftovej jednotky spred dvoch rokov Juraja Slafkovského.

Slovensko obsadilo siedmu priečku, čo je o dve pozície lepšie umiestnenie ako vlani.

Vystúpenie slovenských hráčov na šampionáte zhodnotili hokejové osobnosti. 

Hokejové osobnosti odpovedali na nasledujúce otázky:

1. Ako by ste zhodnotili vystúpenie slovenských hokejistov na šampionáte? Je siedma priečka reálnym odrazom kvality a možností tímu?


2. Čo ukázal zápas proti Kanade? Čo chýbalo slovenskému tímu na prienik medzi najlepšiu štvoricu?


3. Kto zo slovenských hráčov vás najviac prekvapil, respektíve kto ukázal najväčší potenciál do budúcnosti?

Branko Radivojevič

(bronzový medailista z MS 2003 a strieborný medailista z MS 2012)

1. Tento šampionát nám ukázal, kde momentálne patríme. Myslím, že je to medzi siedmim a deviatim miestom. Mali sme dobre vyskladané mužstvo, až na niekoľko výnimiek to najsilnejšie. Aj ostatné tímy však mali výborných hráčov. Siedme miesto úplne odráža to, kde sme. 

2. Všetko. Treba otvorene uznať, že Kanada bola od začiatku vo všetkých herných činnostiach lepšia. Keď hráči hrajú takýto play-off zápas a v piatej minúte prehrávajú 0:2, tak sa to proti kvalitnému tímu veľmi ťažko doháňa. Oni si to už nenechali utiecť.

Česi ukázali v štvrťfinálovom dueli, ako sa má hrať play-off zápas – na hranici obetavosti, presilové hry musia fungovať, skórovať v početnej výhode, brankár musí zachytať. Toto všetko nám chýbalo proti Kanade, aj keď Samuel Hlavaj zneškodnil naozaj veľa šancí. 

VIDEO: Zostrih štvrťfinálového zápasu Slovensko - Kanada na MS v hokeji 2024

3. Priznám sa, že Martina Pospíšila som predtým veľmi nepoznal a veľmi príjemne ma prekvapil. Vidieť, že je to moderný hokejista a výborný korčuliar. Vie pritvrdiť, je silný s pukom a dostane sa pod kožu iným hráčom.

Veľmi sa mi to na ňom páčilo a takisto aj celá formácia s Regendom a Kelemenom. Veľa kritiky sa momentálne rúti na našich mladších hráčov Slafkovského a Nemca. Myslím však, že oni si to svoje odohrali. Samozrejme, nebolo všetko bez chýb, ale svoj štandard zahrali.

Obaja sú dvadsaťroční chalani, ukázali potenciál do budúcnosti. Nemôžeme od nich očakávať, že budú rozhodovať všetky zápasy. Za päť, šesť rokov uvidíme ich pravú silu, kde sú a budú lídrami. 

Peter Kúdelka 

(Bývalý tréner HK Dukla Ingema Michalovce)

1. Cieľ pred šampionátom sme splnili, dosiahli sme štvrťfinále. Očakávania vzhľadom na skladbu kádra boli o niečo vyššie. Ak by sme vyhrali zápas s Lotyšskom, tak celková nálada a pohľad by bol iný.

Siedme miesto je dobré umiestnenie pre Slovensko. Dokonca lepšie ako v rankingu Medzinárodnej hokejovej federácie IIHF. 

2. Z môjho pohľadu chýbala vo štvrťfinále väčšia osobná disciplína a väčšia zaangažovanosť. Myslím, že Kanada bola hrateľná. Chýbalo mi plnenie detailov, ako sa hráči prezentovali v zápase proti USA. Vtedy sme hrali veľmi agresívne, boli sme v priestore pred našim brankárom extrémne tvrdí.

Ak by sme hrali takto s Kanadou, polovicu gólov by sme nedostali. Takisto prečíslenia boli v náš neprospech. Myslím, že sedem, osem prečíslení, čo je veľké číslo a proti Kanade sa vám to vráti. 

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»Česi ukázali, ako sa má hrať štvrťfinále, Slafkovský a Nemec budú onedlho lídri (anketa)