Kanada na MS v hokeji 2024
Kanada
MS v hokeji 2024
23.05.2024, Playoff | Štvrťfinále
6 - 3
2:1, 1:0, 3:2
Slovensko na MS v hokeji 2024
Slovensko

MS v hokeji 2024: Slovensko vypadlo vo štvrťfinále s Kanadou

Slovensko - Kanada: ONLINE prenos zo zápasu štvrťfinále na MS v hokeji 2024 v Česku.
Fotogaléria (70)
Slovensko - Kanada: ONLINE prenos zo zápasu štvrťfinále na MS v hokeji 2024 v Česku. (Autor: Sportnet)
Sportnet|23. máj 2024 o 13:20

Sledovali ste s nami online prenos zo zápasu štvrťfinále na MS v hokeji 2024: Slovensko - Kanada.

PRAHA. Slovensko a Kanada dnes hrali o 16.20 h štvrťfinále na MS v hokeji 2024. Sledovali ste s nami ONLINE prenos Slovensko - Kanada.

Zápas sa hral v O2 Arena v Prahe.

Slovenskí hokejisti postúpili do štvrťfinále zo štvrtého miesta ostravskej skupiny B. Na konte mali 12 bodov.

Fotogaléria zo zápasu Slovensko - Kanada na MS v hokeji 2024 (štvrťfinále)

Slováci v úvodnom zápase podľahli Nemecku 4:6, ale následne ťahali štvorzápasovú víťaznú sériu, keď zdolali Kazachstan 6:2, favoritov z USA 5:4 po predĺžení, Poľsko 4:0 a aj Francúzsko 4:2. Potom však podľahli Lotyšsku 2:3 po nájazdoch a skupinu uzavreli prehrou proti Švédsku 1:6.

JOJ
Kde sledovať v TV?
Nasledujúce 3 týždne nie je plánovaný žiaden priamy prenos.

Kanada prešla skupinou A bez jedinej prehry. Body stratila po výhrach v predĺžení proti Rakúsku a Česku.

Hokej ste sledovali s nami naživo ako online prenos.

ONLINE PRENOS: Slovensko - Kanada na MS v hokeji 2024 (LIVE)

Majstrovstvá sveta Štvrťfinále 2023/2024
23.05.2024 o 16:20
Kanada
6:3
(2:1, 1:0, 3:2)
60' minúta
Ukončený
Slovensko
Prehľad
Góly a asistencie: 3. McCann (Bedard, Parayko), 5. Dubois (Byram, Tavares), 24. Paul (Bedard, Guenther), 47. Guenther (Paul, Hagel), 47. Tanev (Severson, Mercer), 60. Paul – 8. Cehlárik (Slafkovský), 48. Kelemen (Regenda), 57. Hrivík (Hudáček, Nemec). Rozhodca: Fraňo (CZE), Kaukokari (FIN) – Briganti (USA), Zunde (LAT).
Prenos
Slovenskí hokejisti vypadávajú vo štvrťfinále Majstrovstiev sveta 2024 v Česku, keď sme v Prahe favorizovanej Kanade podľahli po výsledku 3:6. Mali sme veľmi zlý vstup do zápasu, keď sme rýchlo inkasovali dva góly od McCana a Duobisa, od tej chvíle sme už len neustále doťahovali. Síce sme ešte znížili v prvej tretine vďaka šťastnému zásahu Cehlárika, ale v druhej tretine navrátil Kanade dvojgólové vedenie Paul. V tretej tretine sme v krátkom slede dvakrát inkasovali od Guenthera a Taneva, následne sa nám už podarilo len zjemniť prehru presnými zásahmi Kelemena a Hrivíka. Postup Kanady však v našej hre bez brankára spečatil druhým gólom v zápase Paul. To je odo mňa z tohto zápasu všetko, ďakujem za pozornosť a teším sa na Vás znoova nabudúce!
Koniec zápasu.
59:53
Vylúčenie v tíme Slovensko:
Miloš Kelemen – 2 min., nešportové správanie.
59:53
Aj frustrácia sa už prejavuje na našej strane v úplnom závere, ktorá znamená zbytočnú roztržku pri striedačkách.
59:10
goalKanada dala gól! V tejto chvíli však Kanada definitívne spečaťuje svoj postup do semifinále, keď perfektný lob NICKA PAULA skončil v našej opustenej bráne, keďže ho ani rukavicou nedokázal zachytiť Slafkovský! Bez asistencie
58:26
Kanaďania to vyskúšali trafiť do našej prázdnej brány z vlastného obranného pásma, ale píska sa zakázané uvoľnenie.
58:01
Binnington si poradil s nahodením Cingela, ale aspoň sme získali vhadzovanie v útočnom pásme.
57:09
importantUž riskujeme v hre bez brankára a v tejto chvíli hráme presilovú hru 6 na 4!
56:57
Oddychový čas pre tím Slovensko.
56:57
goalSlovensko dalo gól! Tak podarilo sa nám využiť veľký darček od Kanaďanov, ktorí nám dali šancu hrať presilovú hru 5 na 3 a aj keď sa nám v nej dlho nedarilo, tak nakoniec sa nám podarilo vyšachovať kanadskú defenzívu vynikajúcou kombináciou, na ktorej konci bol do poloprázdnej brány zakončujúci MAREK HRIVÍK z pravej strany! Asistencie: Hudáček, Nemec
55:42
Vylúčenie v tíme Kanada:
Connor Bedard – 2 min., nešportové správanie.
55:42
Vylúčenie v tíme Kanada:
Michael Bunting – 2 min., hákovanie.
55:27
importantBedard našiel Buntinga pred Hlavajom, ale ani on vo veľkej príležitosti neuspel a slovenský brankár dokázal puk prikryť!
54:14
importantĎalšia veľká kanadská príležitosť, keď Mercer nebezpečne nahadzoval puk spoza brány a nakoniec Severson mohol tvrdo páliť z pravej strany, ale Hlavaj opäť čaruje a zatiaľ nedovolil Kanade pridať šiesty gól!
53:26
importantKanaďania nám vypichli puk v obrannom pásme a Guenther naservíroval puk na ľavú stranu Paulovi, ktorého zakončenie však skvelým zákrokom zlikvidoval presúvajúci sa Hlavaj!
52:07
Vylúčenie v tíme Kanada:
Brandon Tanev – 2 min., sekanie.
52:07
Vylúčenie v tíme Slovensko:
Juraj Slafkovský – 2 min., držanie.
49:43
Žiaľ nevieme sa dostať spod kanadského náporu inak ako len za cenu zakázaného uvoľnenia, preto sa bude vhadzovať pred Hlavajom.
49:14
Dokázali sme zblokovať Oleksiakovu strelu, ale Kanada sa opäť dostáva do tlaku, aj keď má stále komfortný trojgólový náskok.
47:08
goalSlovensko dalo gól! Ale predsa len ešte máme vykresanú iskierku nádeje, keď MILOŠ KELEMEN z pravého kruhu zakončil presnou strelou do ľavého horného rohu náš rýchly protiútok a nedal žiadnu šancu Binningtonovi! Asistencia: Regenda
46:40
goalKanada dala gól! Zdá sa byť rozhodnuté o postupe Kanady, ktorá pridáva už piaty gól, keď Seversonove nahodenie od modrej čiary nechytateľne pred Hlavajom dorazil BRANDON TANEV! Asistencie: Severson, Mercer
46:20
goalKanada dala gól! Aj keď sme prežili dlhé oslabenie, tak žiaľ inkasujeme tesne po jeho skončení, keď Kanaďania vyštartovali do rýchleho protiútoku a Hlavaj ešte výborne zasiahol pri teči Paula, ale Hagel si ešte všimol voľného DYLANA GUENTHERA, ktorý nemal problém trafiť odkrytú časť brány! Asistencie: Paul, Hagel
45:40
importantAž v tejto chvíli to Kanaďania zohrali podľa predstáv, keď nabité na strelu bez prípravy z ľavej strany mal Bedard, ale Hlavaj sa stihol presunúť a bol zasiahnutý do masky, čo nás zachránilo!
44:51
Byramovi už ušiel puk do stredného pásma, čo znamená kanadský ofsajd a vhadzovať sa tak bude aspoň v strednom pásme.
44:46
Cozens dostal priestor na strelu takmer od modrej čiary, ale Hlavaj bol pripravený a pripisuje si ďalší úspešný zákrok, ktorým nás naďalej drží v hre.
43:53
Zvládli sme bez väčších problémov prvú časť oslabenia pri kritickom štvorminútovom vylúčení Regendu a teraz je hra prerušená po zblokovanom zakončení McCanna.
41:56
Vylúčenie v tíme Slovensko:
Pavol Regenda – 2+2, nebezpečná hra vysokou hokejkou.
40:30
importantSkvelý úvod tretej tretiny, keď Fehérváry z blízkosti zakončoval po Hrivíkovom nahodení, ale trafil iba tyčku a na opačnej strane Hlavaj skvelým spôsobom zasiahol proti forhendovému blafáku McBaina!
40:01
Začala sa tretia tretina.
V druhej tretine štvrťfinálového zápasu medzi Slovenskom a Kanadou padol iba jeden gól, o ktorý sa postaral Paul a priblížil tak favorita k postupu do semifinále, preto pred poslednou časťou hry prehrávame o dva góly, čo však z nášho pohľadu ešte nie je neriešiteľná situácia a v poslednej tretine musíme dať do toho úplne všetko. Tretia tretina sa začne približne o 18:02.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:55
V úplnom závere druhej tretiny sa píska postavenie mimo hry na kanadskej strane, čo znamená, že už v tejto časti hry ďalší gól neuvidíme.
39:14
Nepríjemné kanadské nahodenie od modrej čiary s dobrou prácou Paula pred našou bránou, ale Hlavaj si aj s týmto pokusom poradil a podarilo sa mu prerušiť hru.
38:42
Nepríjemná Buntingova rana z vrcholu ľavého kruhu, ale Hlavaj opäť dokázal puk vyraziť ramenom a následne puk opustil hraciu plochu, takže vhadzovať sa bude v strednom pásme.
37:56
Koch stratil hokejku v obrannom pásme, čo Kanada využila na roztočenie kolotoču, ale našťastie sa nám podarilo oslobiť aj za cenu zakázaného uvoľnenia.
36:24
Tentokrát sa k strele z ľavej strany dostal Power, ale Ivan dokázal hokejkou nadvihnúť tento pokus na ochrannú sieť a Hlavaj nemusel zasahovať.
35:05
importantTak najprv Čacho vybojoval puk v rohu a posunul ho do prebránkového priestoru pre Slafkovského, ktorý však podobne ako Regenda pred chvíľou z blízkosti len trafil Binningtona a na opačnej strane sa už do prečíšlenia dostali Kanaďania, ale zakončenie sa nám podarilo zblokovať a Hlavaj puk prikryl!
34:08
Nič sa nám nepodarilo vymyslieť po zisku puku v našom obrannom pásme a po vyhodení cez všetky čiary sa tak píska zakázané uvoľnenie.
34:01
Kanada sa však už po ubránenej presilovej hre opäť hrnie do útoku a Bedard teraz dostal nabité na strelu bez prípravy, ale Hlavaj ju dokázal vyraziť dobrým zákrokom na ochrannú sieť.
32:57
Presilová hra nám príliš nevyšla, ale tesne po jej skončení sa ocitol vo veľmi dobrej príležitosti Regenda, ktorý však bol až príliš blízko Binningtona a kanadského brankára neprestrelil!
31:32
Lenže Kanaďania zatiaľ nemajú žiadne problémy a ďalší vyhodený puk od Parayka, po ktorom sa však aspoň bude vhadzovať pred Binningtonom.
31:02
Tečovaný puk sa ocitol na kanadskej striedačke a vhadzovať sa bude v strednom pásme pri našej prvej presilovej hre v zápase, v ktorej by sme radi opäť stiahli kanadský náskok na rozdiel jediného gólu.
30:51
Vylúčenie v tíme Kanada:
Bowen Byram – 2 min., krosček.
29:26
Opäť veľmi dlhá strhujúca pasáž hry, v ktorej sa hralo bez prerušenia a hra sa prelievala z jednej strany na druhú, nakoniec hra je prerušená až pre kanadské postavenie mimo hry.
23:48
goalKanada dala gól! Daňo neudržal puk v útočnom pásme pri hraničnom zákroku jedného z kanadských hráčov a následne Kanaďania vyrazili do prečíslenia troch proti dvom, ktoré vyriešili dokonalým spôsobom a dvomi prihrávkami preniesli hru z ľavej strany na pravú, kde nechytateľne pre Hlavaja zakončoval NICK PAUL! Asistencie: Bedard, Guenther
22:04
Pokračovali sme v útočnom snažení a pri Kochovej tvrdej rane toho Binnington veľa nevidel aj vďaka dobrému cloneniu Regendu, ale kanadský brankár napokon puk dokázal udržať a následne sa ešte strhla menšia šarvátka.
21:30
importantZrýchlili sme hru a Regendove zakončenie z ľavej strany musel Binnington len vyraziť, ale žiaľ Čachovi sa ho nepodarilo zasunúť do odkrytej brány!
20:44
V úvode druhej tretiny sa nám nepodarilo úspešne založiť útočnú akciu a tečovaný puk skončil mimo hracej plochy, takže vhadzovať sa bude v stredovom kruhu.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Máme za sebou vynikajúcu prvú tretinu štvrťfinálového zápasu medzi Slovenskom a Kanadou, po ktorej favorit vedie iba 2:1. Kanada mala síce parádny štart a v úvodných piatich minútach sa gólovo presadili McCann a Dubois, ale následne nás do zápasu dostal šťastný presný zásah Celhárika. Napokon sme mohli ešte v prvej tretine aj vyrovnať, ale Kanadu od druhého inkasovaného gólu zachránil skvelým zákrokom obranca Zellweger, ktorý pomohol bezmocnému Binningtonovi a vytesnil mimo bránu Kelemenove zakončenie. Druhá tretina sa začne približne o 17:08.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:50
V úplnom závere sme ustáli opäť kanadský nápor a zdá sa, že do šatne pôjdeme len s jednogólovým mankom.
17:18
importantRegenda vybojoval puk v strednom pásme a zrazu sme sa ocitli v prečíslení dvoch proti jednému, následne puk naservíroval na pravú stranu Kelemenovi, ktorého zakončenie z prvej však neuveriteľným obranným zákrokom hokejkou vytesnil mimo kanadskú bránu obranca Zellweger!
16:54
Ďalšia pasáž, ktorá bola v réžii Kanaďanov, ale našťastie Oleksiak z medzi kruhov vo veľmi dobrej pozícii mieril nepresne a teraz sa nám podarilo zblokovať ďalšie zakončenie na ochrannú sieť.
15:10
importantPo Čerešňákovej tvrdej rane sa nám podarilo vytvoriť nepríjemnú skrumáž pred Binningtonom, ale k dorážke sa nedostali Slafkovský ani Celhárik, naopak Kanaďania túto situáciu ustáli!
13:34
Hudáčkova tvrdá rana od modrej čiary nebola presná a takisto dopadla aj nasledujúca Duboisova rozohrávka, takže sa píska zakázané uvoľnenie a hra sa vráti pred Binningtona.
13:04
Skvelá hra vo vysokom tempe z oboch strán, keď sme opäť ustáli sústavný kanadský tlak a Koch teraz zamestnal jednoduchou strelou Binningtona, ktorý musel zakročiť lapačkou a získali sme útočné pásmo.
07:56
goalSlovensko dalo gól! Podarilo sa nám prejsť do rýchleho protiútoku, ktorý napokon skončil našim veľmi šťastným nečakaným kontaktným gólom, keď bekhendové nahodenie PETRA CEHLÁRIKA od pravého mantinelu smolne do vlastnej brány usmernil Hagel za chrbát Binningtona! Asistencia: Slafkovský
07:45
Opäť nás Kanada zavrela v našom obrannom pásme, a tak sme boli prinútení vyhodiť puk len na zakázané uvoľnenie.
07:16
Podarilo sa nám ustáť veľký kanadský tlak vo zvyšnej časti ich prvej presilovej hry, a tak sme ustáli dôležité prvé oslabenie, avšak náš postup vpred zastavilo postavenie mimo hry.
05:50
Hneď trikrát v krátkom slede sa nám podarilo vyhodiť puk z obranného pásma, takže Kanaďania musia opäť začínať až od Binningtona.
04:57
Vylúčenie v tíme Slovensko:
Mário Grman – 2 min., krosček.
04:15
goalKanada dala gól! Netrvalo to dlho a už prehrávame o dva góly, keď sa Kanaďania usadili v útočnom pásme a Byramovu tvrdú strelu od modrej čiary Hlavaj vyrazil len pred seba, kde bol pripravený PIERRE-LUC DUBOIS, ktorý nemal problém puk doklepnúť do našej brány! Asistencie: Byram, Tavares
02:45
goalKanada dala gól! V úvode zápasu sa hral svižný hokej zo strany na stranu bez prerušenia, ale táto časť hry sa končí z našej strany nepríjemným inkasovaným gólom, keď perfektnú individuálnu akciu predviedol JARED MCCAN, ktorý sa rútil sám na Hlavaja a prekonal ležiaceho slovenského brankára jemnou žabkou po bekhendovom zakončení! Asistencie: Bedard, Parayko
00:09
Úvodné vhadzovanie vyhrali Kanaďania, ktorým sa však nepodarilo založiť prvý útok a dopustili sa zakázaného uvoľnenia.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Kanada: Binnington (Hofer) – Power, Parayko (A), Byram, Oleksiak, Guhle, Severson, Zellweger – Tanev, McBain, Mercer – Hagel, Tavares (C), Dubois – McCann, Paul, Guenther – Bunting, Cozens, Mangiapane (A) – Bedard.
Tréner: A. Tourigny

Slovensko: Hlavaj (Škorvánek) – Fehérváry, Čerešňák (A), Ivan, Nemec, P. Koch, Grman, Gajdoš – Cehlárik, Hrivík (A), Slafkovský – Tatar (C), Cingel, Hudáček – Regenda, Čacho, Kelemen – Kudrna, Sukeľ, Daňo.
Tréner: C. Ramsay

Rozhodca: Fraňo (CZE), Kaukokari (FIN) – Briganti (USA), Zunde (LAT).
Vítam všetkých priaznivcov slovenskej hokejovej reprezentácie pri sledovaní štvrťfinálového súboja s Kanadou na Majstrovstvách sveta 2024 v Česku. Po minuloročnom sklamaní a konci už v skupinovej fáze sme sa opäť prebojovali medzi osem najlepších mužstiev, preto sa nám podarilo splniť základný cieľ a treba si určite vážiť už samotný postup do štvrťfinále, pretože v posledných desiatich rokoch ide skôr o výnimku ako pravidlo. Dnes slovenských reprezentantov však čaká doposiaľ najdôležitejší zápas na turnaji, ktorý nás môže posunúť do boja o cenné kovy, ale tiež môže znamenať aj smutný koniec tesne pred bránami semifinále. Naposledy sme vo štvrťfinále uspeli v roku 2012 práve proti Kanade, keď sme v nezabudnuteľnej hokejovej dráme triumfovali 4:3 a následne sme dokráčali k strieborným medailám a takisto aj v zlatom roku 2002 sme vo štvrťfinále vyradili "javorové listy" po skvelom obrate z 0:2 na 3:2. Od nášho posledného štvrťfinálového víťazstva sme však s Kanadou odohrali päť zápasov v rámci skupinovej fázy Majstrovstiev sveta, pričom neuspeli sme ani v jednom z nich.

Kanada na turnaji vyzerá veľmi silno, keď úplne zaslúžene ovládla ťažkú skupinu A v Prahe s celkovým skóre 32:18 a stratou iba dvoch bodov, keď o víťazstvách nad Rakúskom a Českom rozhodla až v predĺžení. Slovenskí hokejisti napokon obsadili v skupine B konečné štvrté miesto, keď po zlom vstupe do šampionátu a prehre s Nemeckom dokázali zareagovať tromi povinnými víťazstvami nad Kazachstanom, Poľskom a Francúzskom, k čomu pridali aj prekvapujúce víťazstvo po predĺžení nad Američanmi, ale záver bol opäť nevydarený a po prehre s Lotyšskom po nájazdoch prišiel výprask od suverénnych Švédov. Naše horšie tabuľkové umiestnenie zároveň znamená, že sa na štvrťfinále musíme sťahovať z Ostravy do Prahy, čo môže byť jeden z dôležitých faktorov a výhodou pre Kanaďanov, ktorí budú mať výhodu známeho prostredia. My však chceme veriť, že sa nám dnes podarí prekvapiť veľkého favorita na celkový triumf na tomto turnaji a po 12 rokoch sa nám opäť podarí prejsť cez kanadskú prekážku vo štvrťfinále.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:20.

Pavúk MS v hokeji 2024

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»MS v hokeji 2024: Slovensko vypadlo vo štvrťfinále s Kanadou