Novinky z futbalu

Sninská veľkonočná rozlúčka so sektorom na státie

„Val“ na státie využíval najmä fanklub.
„Val“ na státie využíval najmä fanklub. (Autor: Marián Škuba)
17. apr 2022 o 11:14

 

V areáli futbalového štadióna MFK Snina sa začali stavebné práce na odstránení „valu“, ktorý využívali diváci ako sektory na státie. Sú to tzv. „béčko“ a „céčko“.

Mestský futbalový klub v spolupráci s VPS Snina, s.r.o., odstránením tohto „valu“ vytvoria priestor pre novú budovu Open Sport Centra, ktorého výstavba je spolufinancovaná z Nórskych grantov a rozpočtu SR v rámci realizácie projektu „Snina - mesto rovnakých príležitostí pre všetkých“.

Sektory na státie už budú minulosťou.
Sektory na státie už budú minulosťou. (Autor: Marián Škuba)

Nová budova Open Sport Centra bude slúžiť nielen ako tribúna, ale vnútri nej sa bude nachádzať telocvičňa a priestory pre komunitnú a voľnočasovú činnosť. Zlepší nielen komfort pre fanúšikov futbalu, ale stane sa aj novým priestorom pre rozvoj športu a komunitných aktivít v rámci sociálnej inklúzie v Snine.

„Búracie práce prebiehajú viac ako týždeň. „Val“ začínajúci od ihriska s umelým trávnatým povrchom je už preč, v najbližších dňoch – po veľkonočných sviatkoch dôjde k odstráneniu ďalších častí, oproti hlavnej tribúne. Je to vlastne rozlúčkový zápas s diváckymi sektormi B a C,“ poznamenal František Hanc, prezident MFK Snina.

„Val“ bude odstránený po Veľkej noci.
„Val“ bude odstránený po Veľkej noci. (Autor: Marián Škuba)

Dnes o 16:00 hod. tak bude mať treťoligový duel Snina – Giraltovce aj symbolický charakter. Naposledy budú môcť diváci skandovať z „valu“.

„Tieto sektory sú súčasťou štadióna asi štyridsať rokov. Ešte dnes budú k dispozícii, panely slúžiace na státie sú neporušené. Diváci na príchod využijú „Bránu borcov“ uprostred ihriska.“   

Sninčania sú v dobrej hernej pohode - privítajú Giraltovce. Aká bude veľkonočná šibačka?

„Chceme vyhrať. S Giraltovcami to boli vždy zaujímavé zápasy – či doma alebo vonku. Tešíme sa, sú to naši kamaráti. Veľká noc, počasie vyzerá dobre. Predpoveď bola iná, horšia, takže snáď to všetko dopadne dobre,“ dodal František Hanc.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: