Už môžem? kričal Voráček. Čechov rozjasal muž, ktorý ich pred MS šesťkrát sklamal

Hokejisti Česka sa tešia po výhre  nad USA z postupu do semifinále MS 2024.
Fotogaléria (17)
Hokejisti Česka sa tešia po výhre nad USA z postupu do semifinále MS 2024. (Autor: Palo Gašpar/ Sportnet)
Miroslav Kováčik|24. máj 2024 o 01:40

Česko na domácich MS v hokeji zabojuje o medailu.

"Bol to zápas, na ktorý sme všetci čakali. Hrať doma pred toľkými ľuďmi je niečo úžasné a myslím si, že aj vďaka nim sme to zvládli," povedal pre TV JOJ kapitán mužstva Roman Červenka. 

Najviac oslavovaný Čech

Pre Čechov to bola v priebehu troch dní druhá konfrontácia so zámorským tímom. Navyše, proti neobľúbenému súperovi, keďže Američania v minulosti dokázali pražskú arénu utíšiť, šokovať aj rozplakať.

V roku 2004 zastavili domáci tím po štvrťfinálových nájazdoch a pred deviatimi rokmi vymazali jeho ofenzívu v zápase o bronz (0:3).

Tentokrát to však boli oni, kto sa ťažko presadzoval a keď si už aj vytvorili gólovú šancu, stopku im vystavil 23-ročný gólman Lukáš Dostál. 

Fotogaléria zo zápasu USA - Česko na MS v hokeji 2024 (štvrťfinále)

Ten je z dresu Anaheimu zvyknutý na poriadnu paľbu striel. V tomto ročníku NHL v dvoch zápasoch pokoril hranicu 50 úspešných zákrokov a aj proti Američanom pôsobil sebavedomo a spoľahlivo. 

"Je to mladý chalan, ktorý žije svoj sen a momentálne je najviac oslavovaný Čech," povedal bývalý slovenský hokejista Branko Radivojevič.

Expert ČT Sport David Pospíšil ho nazval Pán nepriestrelný.

"Najcennejšia je výhra. Aj keby to skončilo 10:9, tak by mi to bolo jedno. Išli sme si za postupom, chceli sme ten zápas zvládnuť.

Som na chalanov veľmi pyšný, pretože na ľade nechali všetko," povedal Dostál a spomenul si aj na moment, ktorý ho najviac vystrašil.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»Už môžem? kričal Voráček. Čechov rozjasal muž, ktorý ich pred MS šesťkrát sklamal