Kopačky obuté, ale šnúrky rozviazané

Šéfredaktor|6. aug 2020 o 13:50

V uplynulých rokoch sninská opora je v úvode sezóny na lavičke.

Treťoligová ouvertúra pod Sninským kameňom bola rušná a bolo sa na čo pozerať. Päť gólov, výsledok 3:2, k tomu sa pridalo aj vylúčenie hosťujúceho brankára.

Sninčania porazili Sobrance / Sobranecko 3:2. Vývoj zápasu bol ako na hojdačke. Z 0:1 otočili domáci na 2:1 ešte do prestávky. Od 43. minúty museli hostia nútene striedať, lebo ich brankár za zakázanú hru rukou mimo pokutového územia, čím zmaril jasnú gólovú príležitosť, musel ísť predčasne pod sprchy. Sninčania po obrátke vedenie zvýšili, ale sobranecký gól z pokutového kopu v 75. minúte ešte predurčil drámu. Tesný výsledok sa napokon nezmenil.

Celý zápas strávil na lavičke náhradníkov Marián Pčola. V uplynulej „polsezóne“ ešte pevná súčasť základnej zostavy MFK Snina.

„Sledovať zápas z lavičky je omnoho ťažšie. Ste bezmocný. Vyskytli sa momenty, kedy som mal chuť na ihrisko vybehnúť,“ začal debatu sninský harcovník.

Sú už kopačky viac-menej na „klinci“ alebo ešte obuté na nohách a šnúrkami rozviazané?

„Nohy ma stále svrbia, s mužstvom ešte trénujem, ako mi to zdravotný stav dovolí. Takže kopačky sú ešte rozviazané,“ pousmial sa 37-ročný futbalista.

Sobranecko má vo svojich radoch viacero zvučných mien. Brankár Diňa, hráči Hreško, Ruskovský, Adam...

„Všetko sú to futbalisti, ktorí majú v 3. lige cveng. Dokázali to aj na trávniku.“

Zápas bol podľa výsledku divoký. Ako možno 3:2 zhodnotiť slovne?

„Dianie by som rozdelil na dve polovice. V prvom polčase sme hrali dobre až na inkasovaný gól, podarilo sa nám vývoj otočiť na 3:1. Paradoxne po vylúčení Peťa Diňu sme akoby ubrali z plynu a mohlo sa nám to vypomstiť. Chválabohu, že sme zápas dotiahli do víťazného konca.“

Vylúčený brankár Peťo Diňa je bývalý sninský gólman. „Pomohol“ vylúčením?

„S Peťom sme kamaráti, samozrejme sme pred zápasom pokecali, aj sme jeden z druhého kamarátsky pouťahovali. Petrove vylúčenie bolo trošku nešťastné. Ktovie, ako by sa zápas vyvíjal, keby bol cely zápas na ihrisku. To sa už však nedozvieme, nás výsledok teší,“ dodal Majo Pčola.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: