Novinky z futbalu

Hrať nebudú, ale oduševnene veria. Neprehráme!

Dominika Mattu museli zniesť hráči na rukách.
Dominika Mattu museli zniesť hráči na rukách. (Autor: Marián Škuba)
6. apr 2022 o 22:08

Lukáš Behun a Dominik Matta. Čo majú spoločné brankár i útočník okrem to, že obliekajú dres Jasenova? Sú zranení. S veľkou istotou obaja na nasledujúci zápas nenastúpia. Svojho času hrali práve za Ptičie v V. lige, Vihorlatsko-Dukelská.

A... ? Najbližší zápas odohrá Jasenov derby v Ptičom. Nedeľa 10. apríla o 15.30 hod.

Lýtko si vypýtalo barly

V 27. minúte stretnutia Kračúnovce – Jasenov (4:2) letela lopta do jasenovskej šestnástky. Brankár Lukáš Behun vyštartoval proti, keď zrazu jeho pohyb dostal trhlinu. Pichnutie v lýtku ho rýchlo posadilo na zem. Pokračovať nemohol...

„Diagnóza znie natrhnutý lýtkový sval. Je opuchnutý, bez barly sa nepohnem. Začal som s rehabilitáciou, pauza bude trvať tri až päť týždňov,“ konkretizoval svoj stav Lukáš Behun.

Rodák z Ptičieho hájil svätyňu Hačurov v roku 2013. Odvtedy je verný Jasenovu. Ako vníma blížiace sa derby?

„Domáci sa chcú vyhnúť záchranárskym prácam, ale naša bilancia siedmich zápasov bez výhry – štyri remízy a tri prehry nám velí bodovať naplno. Robíme veľa chýb, po ktorých inkasujeme a to vplýva na naše výsledky. Ptičie má úzke ihrisko, bude to boj o každý meter, každú loptu,“ prognózoval 35-ročný futbalista.

Lukáš Behun potrebuje k pohybu barly.
Lukáš Behun potrebuje k pohybu barly. (Autor: Marián Škuba)

Zadný stehenný sval...

Na dva letné mesiace v roku 2021 (apríl až jún) prišiel Dominik Matta posilniť ofenzívu Hačurov. Darilo sa mu, strieľal ako z partesu a pomohol k ptičanskej záchrane. Duel Jasenov – Stakčín (1:1) nedohral, v 83. minúte ho v kŕči pre bolesti zadného stehenného svalu museli zniesť z hracej plochy na rukách hráči oboch tímov...

„V prvom momente bola bolesť výrazná, nemohol som chodiť ani stáť. Pomaly sa môj stav zlepšuje, ale sval stále cítim. Môj štart v derby proti Ptičiemu je otázny,“ začal Dominik Matta.

Blíži sa derby Ptičie – Jasenov. Čo očakávate od súboja rivalov?

„Oba tímy potrebujú vyhrať. V Jasenove sme ubrali nohu z plynu. Remízu so Stakčínom beriem aj na seba, lebo dobré šance som nevyužil. Či nastúpim v Ptičom, je nejasné, ale teším sa... Na ihrisko, kde som nie tak dávno strieľal góly, kamarátov, bývalých spoluhráčov, stretnem sa s manažérom Martinom Dzemjanom i ďalšími funkcionármi. Ptičie má záchranárske úlohy, prajem mu, aby ich zvládlo, ale jedným dychom poviem, že Jasenov má kvalitu kádra takú, aby v derby neprehral,“ podotkol 22-ročný futbalista. 

Tipovačka...

Lukáš Behun: „Poviem to takto. Všade môžeme prehrať, ale v Ptičom nie!“

Dominik Matta: „Vyrovnaný, bojovný derby zápas, výsledok 1:3.“

Marián Škuba     

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: