Ambície ho lámu, ale  nechce predbiehať

Šéfredaktor|12. jan 2018 o 00:00

M. Trebuňákovi bude ľúto za partiou v Prešove

Skraja zimnej prípravy opustilo košiar Tatrana Prešov viacero hráčov. Dôvody boli viaceré a určite značne zavážila analýza účinkovania jednotlivcov v minulom roku. Zelenobiely dres si vyzliekol aj Mojmír Trebuňák, ktorý mal síce platnú zmluvu do konca ročníka, ale sám prišiel za generálnym manažérom Marekom Trávničkom s tým, že by ju rád predčasne rozviazal.

(Zdroj: TATRAN, Autor: zuk)

Bolo to konštruktívne a korektné stretnutie, všetko sme si vydebatovali. Už dlhšie som sa chystal na tento rozhovor a napokon sme dospeli k tomu, že skončím v Prešove. Predostrel som pádne dôvody, o ktorých by som sa nerád bližšie zmieňoval a tie boli akceptované,“ podotkol 24-ročný hráč. Pátrať bližšie po dôvodoch tohto konca neloo náročné, veď futbalista, ktorý prišiel vlani na konci zimy, veľa toho v jeseni za prvoligový tím nenahral. Jar bola určite v jeho podaní produktívnejšia a plnohodnotnejšia než druhá časť roka.

Každého, kto nie je na ihrisku tak často, ako by si predstavoval, to potom frustruje.“ Mojo v jeseni častejšie hral za béčko, ale to ho nemohlo naplniť spokojnosťou. „I tak mi však uplynulý rok dal ohromne veľa. Mal som možnosť zahrať si najvyššiu súťaž, strelil som ligový gól a celkove som bol prvý raz mimo domovského klubu, kde som vyrastal. Okrem toho hájiť farby najstaršieho klubu na Slovensku je česť. Tatran je značka, nie je to o jednom človeku,“ riekol borec bez známok nejakého očividného sklamania., ktorý prišiel do Tatrana za zvláštnych okolností. Najprv to bolo vážne s jeho angažovaním, potom nastalo znezrady ticho, aby sa neskôr pomerne neočakávane objavil na súpiske. Boli sme zvedaví na to, či zažil nejaké sklamanie. „Budú mi chýbať hlavne chlapci v šatni, za ten rok sme si vytvorili dobré vzťahy, našiel som si nových kamarátov. Tvorili sme výbornú partiu, za tou mi bude naozaj ľúto.“

M. Trebuňák prezradil, že o svojom rozhodnutí uvažoval nejaký čas. Počas zápolení vlani ešte nie, na to nebol priestor, lebo mal povinnosti aj s ukončením rigorózneho štúdia a získaním doktorátu. „Potom som si prešiel všetky veci a zhodnotil som, že sa chcem posunúť niekam ďalej a bude treba urobiť nejakú zmenu, aby to bolo prospešné pre mňa i pre klub. Nemyslím si však, že by som sa nezžil s pomyselnou chémiou futbalu v Tatrane.“

Čo teda bude ďalej? Pár ponúk už dostal a uvažuje, ako sa rozhodne. Momentálne sa pripravuje v FK Košice. „Mám tam veľmi dobré vzťahy a vízia pána Turczyka sa mi pozdáva. Ide o boj o postup, čo je pre hráča vždy zaujímavé. Uvidím, ako to nakoniec dopadne, zatiaľ nechcem predbiehať. Neprekáža mi, že by to bol skok z prvej do tretej ligy, niekedy musí hráč urobiť aj takúto vec, hoci si nemyslím, že by to bol krok vzad.. Lenže ambicióznosť klubu, kde sa pripravujem, mi imponuje. Dôležité je herné vyťaženie a radosť z hry.“ Takže je V. Opátske najviac reálne? „Nechcem sa unáhliť, hoci hral som tam, poznám prostredie, čo je obrovská devíza, ale všetko je ešte stále otvorené,“ pripomenul M. Trebuňák.

 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: