Top útok i obrana skupiny Stred proti Topoľčanom. Prekvapia „žochári“ v domácom prostredí?

(Autor: Peter Pargáč)
Peter Popelka|15. feb 2024 o 20:24

Celok VI. ligy Stred (v červenom) čaká súboj s piatoligovými Tovarníkmi.

Topoľčany v Zimnej lige HUMMEL opäť nadeľujú, súperom v skupine uštedrili už dva poltucty (Solčanom dokonca za jeden polčas). Cez víkend v derby na domácej umelej tráve čelia lídrom tabuľky z Tovarníkov, ktorí zatiaľ nestratili ani bod. Dočkáme sa prekvapenia na úkor favorita ?

Odpoveď sa dozvieme v nedeľu 18. februára po 9:00 hod., na šláger skupiny Stred pozývajú Adam Belohorec (Topoľčany) Andrej Škreko (Tovarníky).

Belohorec: Na zápas sa tešíme

Ako sa vám podarilo zdolať poltuctom Solčany v nedávnom stretnutí Zimnej ligy HUMMEL?

Základ tohto vysokého víťazstva sme položili už v príprave, kde sme sa poctivo pripravovali aj v čase, keď ostatné mužstva oddychovali. Čo sa týka samotného zápasu, v prvom polčase sme Solčanom darovali gól. V druhom sme dôslednejšie plnili pokyny trénerov, čerpali z náročnej fyzickej prípravy, dominovali na lopte a vytvorili si množstvo gólových šancí, ktoré sa nám podarilo aj premeniť.

V poslednom kole skupiny vás čaká derby s Tovarníkmi, veríte si aj na lídrov?

Jasné, na tento zápas sa tešíme. Tovarníky sú zatiaľ v Zimnej lige naozaj suverénne. Máme mladé mužstvo, ktoré má veľký potenciál zlepšovať sa a to dosiahneme tým, že budeme hrať s kvalitnými súpermi, akým aj Tovarníky určite sú.

V posledných deviatich kolách VI. ligy Stred ste prehrali raz, no napriek obrovskému potenciálu zimujete šiesti. Čo by „žochári“ mohli na jar zlepšiť?

Chceme pokračovať v rovnakom štýle futbalu, dominovať na lopte a trpezlivo si pripravovať gólové šance. V tomto zmysle bol pre nás druhý polčas v zápase proti Solčanom ideálnym. Ak budeme schopní sústrediť sa na hru počas celých 90 minút, k dobrým výkonom sa určite pridajú aj dobré výsledky.

Čo vám pomohlo k top defenzívnym číslam súťaže (17 gólov obdržal aj líder z Čeľadíc, pozn. red.)?

Predovšetkým štýl hry, ktorou sa prezentujeme. Hráme s loptou a súper sa do šancí dostáva len po našich chybách alebo zo štandardných situácii. Táto štatistika by bola ešte lepšia, nebyť šiestich inkasovaných gólov v nešťastnom zápase s Veľkým Zálužím. Veľký podiel na týchto číslach majú aj dobré výkony Alexa Michala Čuláka v bráne, ktorý často podržal mužstvo.

Doplnili ste v zime káder o nové mená, alebo na jar budete opäť čerpať skôr z mládežníckej základne?

Zatiaľ čerpáme hlavne z mládeže. Chalani z dorastu, ktorí sa k nám pridali počas zimnej prípravy, majú futbalovú kvalitu a potenciál, čo ukázali aj v doterajších zápasoch Zimnej ligy.

Škreko: V zápasoch cítime fyzickú prevahu

V Zimnej lige HUMMEL ste zatiaľ nestratili ani bod, čo Tovarníkom pomohlo zdolať vysokými výsledkami aj piatoligistov (5:0, 7:2, pozn. red.)?

Myslím si, že tieto výsledky sú odrazom nášho prístupu k zimnej príprave. Berieme ju zodpovedne a snažíme sa stále zlepšovať. Počas zápasov cítime, že máme fyzicky navrch a snažíme sa udávať tempo hry. Síce je stále čo dolaďovať, hlavne čo sa týka zakončenia, v nastolenom trende chceme pokračovať, úspešne ukončiť Zimnú ligu a preniesť si to do jarnej časti sezóny.

Na čo si treba dať pozor v derby s Topoľčanmi, ktoré naposledy dali poltucet Solčanom?

Topoľčany majú v kádri veľa solídnych mladých futbalistov. Myslím, že proti nám budú chcieť hrať hlavne rýchly a behavý futbal, zväčša po krajoch. Ak si na to dáme pozor a budeme sa snažiť držať loptu na svojich kopačkách, veríme, že budú nervózni a prídu chyby, ktoré budeme môcť potrestať gólom. Do zápasu pôjdeme ako do každého iného: chceme vyhrať bez ohľadu na súpera.

V Topoľčanoch ste si zahrali tretiu i druhú ligu dorastu, ako spomínate na toto obdobie?

Na toto obdobie spomínam zväčša pozitívne. V tom období hráči z Topoľčian odchádzali a tak oslovili nás chalanov z okolitých dedín, či by sme im chodili vypomáhať do druhej ligy. Toto obdobie bolo veľmi náročné, pretože niektorí sme mali v nohách aj dva zápasy za víkend. Ale zišli sme sa dobrá partia chalanov a bavilo nás chodiť na zápasy. Aj keď sa od nás nečakali zázraky, myslím si, že sme s ohľadom na všetky okolnosti dosahovali slušné výsledky.

V lige po jeseni strácate bod na top trojku, aké sú jarné ambície OFK?

Iné mužstvo na našej pozícii by s umiestnením bolo spokojné. Nemôžem povedať, že by sme boli úplne nespokojní, ale vieme, že máme na viac. Predsa len sme boli v prvej polovici jesennej časti neporazení, potom prišli zranenia, výpadok formy a zbytočne zaváhania na ihriskách súpera, čo nás stálo body. Do jarnej časti chceme vstúpiť s nasadením, s akým momentálne hráme v Zimnej lige, vyvarovať sa chýb, ktoré nás na jeseň stáli body a umiestniť sa čo najvyššie. Hlavne veríme, že sa nám budú vyhýbať zranenia.

Privítali ste v rámci zimnej pauzy aj nové posily?

Počas zimy sa nám nepodarilo priviesť nikoho a ani nikto neodišiel, takže do jarnej časti pôjdeme v nezmenenej zostave.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: