Rozbehnutý Kvašov privíta Vrbové. Zabodujú hostia tretíkrát v rade?

Peter Popelka|3. máj 2024 o 14:50

Kvašov prehral šesť z úvodných siedmich kôl. Za posledný polrok však utrpel iba dve porážky.

V sobotu od 16:30 pokračuje aj V. liga Severozápad, v jednom z dvoch prvých duelov víkendu sa Vrbové predstaví na pôde Kvašova. MFK nedávno zvíťazil po štyroch kolách, domáci zas v šesťbodovom súboji nadelili poltucet Partizánskemu (6:0). Upevnia si pozíciu v hornej polovici tabuľky?

Na súboj Kvašov – Vrbové pozýva domáci gólman Andrej Cúcik a hosť Štefan Majgot.

Cúcik: Naštartoval nás príchod trénera

V Hornej Krupej ste cez víkend viedli od 3. minúty, čo domácim pomohlo k obratu?

Ak by som to mal zhrnúť, bol to náš tímový výkon a nepremenené šance. Domáci hrali jednoduchý futbal založený na nakopávaných loptách, my sme sa im, žiaľ, prispôsobili a nehrali tak, ako to od nás vyžaduje tréner. K tomu sa pridali zahodené šance a tiež chyby v defenzíve.

Významnú časť kariéry ste strávili v Lednických Rovniach, čo vás v lete priviedlo do Kvašova?

Na Lednických Rovniach sa ku mne tréner Náther v určitých momentoch nezachoval korektne a férovo, preto som tam skončil. Stále tam však mám kamarátov, fandím im a prajem len to najlepšie, je to klub môjho srdca. Po sezóne sa mi ozval tréner Pagáč a majiteľ Kvašova Ferdinand Kováč, ktorí mi pomohli, pretože som ani neočakával nejaký záujem o mňa a chcem sa im za to poďakovať.

Ako hodnotíte doterajší priebeh prvej sezóny v novom klube?

Sezónu by som rozdelil na dve časti - pred príchodom trénera Kijačika a po ňom. Mrzí ma to aj ľudsky, že sa nám pod trénerom Pagáčom nedarilo, ale žiaľ, aj taký niekedy býva futbal. Verím, že sa mu bude dariť v novom klube a prajem mu to.

Tréner Kijačik nás naštartoval, mali sme veľmi kvalitnú zimnú prípravu, za čo treba poďakovať aj majiteľovi a začína to prinášať ovocie. Už nie sme len nejakí turisti, mužstvá majú pred nami rešpekt.

Z čoho váš celok ťaží v zápasoch? Čo by mu mohlo pomôcť v súboji s Vrbovým?

Myslím si, že napriek tomu, koľko máme výborných individualít ako napr. Živčic, Puček, Slivka, Radič, Pilný, Jaroněk a takto by som mohol menovať ďalších a ďalších, ktorí sú nadštandardnými hráčmi na túto súťaž, je to tímovosť. Máme dobrú partiu, ktorá vie potiahnuť za seba aj na ihrisku. A samozrejme aj tréner, spomínam ho tu už asi až moc často, čo mi aj chlapci pripomenú v kabíne, lenže on je veľký profesionál, ktorý vie pripraviť mužstvo po taktickej a aj hernej stránke. Občas si na ten profesionalizmus ponadávame, ale myslím si, že to on tak trochu očakáva (smiech).

V čom podľa vás spočívajú vaše brankárske kvality? Čo je vašou silnou stránkou?

Na toto si nedovolím odpovedať, myslím, že to je skôr otázka na trénera alebo spoluhráčov.

Majgot: Pravidelne nastupujú traja-štyria dorastenci

Cez víkend ste s Brvnišťom viedli už o triedu, čo vás napokon stálo 2 body?

S Brvnišťom sme odohrali výborný prvý polčas. V tom druhom sme si asi mysleli, že je po zápase a doplatili sme na chyby z nekoncentrovanosti. Súper sa penaltou chytil, dostal sa do zápasu a psychickej výhody, nakoniec sme mohli ešte prehrať.

Máte najviac remíz v súťaži (6), čomu to pripisujete?

V prvom rade sa na jar súťaže viac-menej postavilo nové mužstvo, kde v základnej zostave pravidelne nastupujú 3-4 dorastenci. Zápas od zápasu sa to zlepšuje, ale niekedy chýbajú skúsenosti práve na to dotiahnuť stretnutie do víťazného konca alebo naopak udržať vedenie v zápase.

Ako sa vám podarilo uhrať bod s Prečínom, jesenným šampiónom?

S Prečínom sme odohrali dobrý zápas, kde nás mrzelo, že sme nezvíťazili. Zápas bol vyrovnaný a šance boli na oboch stranách. Ako som spomenul vyššie, niekedy nám chýba skúsenosť a viac šťastia na to, aby sme zápas dotiahli do víťazného konca. Myslím, že napriek značnej obmene kádra môžeme hrať s každým v súťaži vyrovnaný zápas.

Čo vás na jar priviedlo späť do Vrbového po vyše piatich rokoch?

V prvom rade som tu doma a mám k tomuto mestu a klubu nejaký vzťah aj napriek minulosti, ktorá nebola vždy podľa predstáv. Po jesennej časti súťaže prišli v klube medzi hráčmi a vedením problémy, ktoré nebudem komentovať vzhľadom na to, že som vo Vrbovom na jeseň nehral. Takže v prvom rade som do klubu prišiel kvôli situácii, ktorá nastala a snažím sa v nej klubu pomôcť.

FOTO: MFK Vrbové.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: