Báb sa teší z najlepšej sezóny v histórii. V sobotu vycestuje k tabuľkovým susedom

Peter Popelka|19. apr 2024 o 13:44

Najlepšia obrana súťaže vyzve druhý najlepší útok.

V uplynulom kole skončila polročná neporaziteľnosť OFK Tovarníky, ktorý padol v Dvoroch nad Žitavou 2:3. Najbližšie stretnutie odohrá doma s nováčikom z Bábu, ktorý v poslednom polroku body stratil iba trikrát a v tabuľke je priebežne je tretí.

Boris Kapusta (Tovarníky) a Miroslav Raček (Báb) vás pozývajú na súboj kola V. ligy Juhovýchod. Hrá sa v sobotu 20.4. o 16:00.

Kapusta: V posledných mesiacoch nás trápia zranenia

Báb sa v piatej lige adaptoval okamžite, priebežne je tretí. Čo si treba postrážiť proti víťazom halového AQUAFLOT Cupu?

Báb má veľmi kvalitné mužstvo, určite zaslúžene patrí do vrchnej časti tabuľky, takže zaváži kvalitný a takticky výkon celého nášho mužstva.

Na jeseň ste k víťazstvu 2:1 na pôde ŠK prispeli gólom. Čo vám pomohlo uspieť u nováčika?

Áno, v bráne Bábu bol bývalý spolužiak Janko Žovic a celkom sa mi proti nemu darí strieľať góly. Uspeli sme vďaka koncentrovanemu výkonu až do poslednej minúty, kedy sme rozhodli o víťazstve.

V posledných štyroch kolách ste vyhrali len raz. Čo by Tovarníky mali zlepšiť v ďalšom stretnutí?

V posledných týždňoch alebo mesiacoch nás trápia zranenia, stabilní členovia kádra chýbajú a to sa niekedy odzrkadľuje na výsledkoch.

Nikto v súťaži nedostal menej gólov než OFK, na čom stavia vaša defenzíva?

Čo sa týka obrany, sme skúsení chalani, ktorí už majú čo-to odohraté, takže to sa odzrkadľuje aj na kvalite defenzívy, ktorej veľmi pomáha i náš brankár.

Prečo ste sa po roku v Trebaticiach rozhodli pre návrat?

K Trebaticiam mám špeciálny vzťah, hrával som tam ako mladý a mám dobré vzťahy s funkcionármi a starostom, ktorí ma oslovili, či by som prišiel pomôcť aspoň na rok, tak som to bral ako novú výzvu. Návrat do Tovarník bola jasná voľba, keďže tu bývame s rodinou a všetkých, ktorí sa tu venujú futbalu, mám veľmi rád. 

Raček: Súťaže vyhráva tímový duch

Vstup do novej súťaže Bábu vyšiel fantasticky, v tabuľke V. ligy Juhovýchod je priebežne tretí. Čomu tento úspech pripisujete?

Hlavne trénerom Jánovi Štajerovi a Miroslavovi Königovi, ktorí nás na každy zápas pripravia. Za mňa ako hráča a určite aj pre trénerov je momentálne najdôležitejšie, že tím tvrdo pracuje a je disciplinovaný. Sme stabilní v defenzíve, čo je vidieť aj na číslach a máme aj individuálnu kvalitu vpredu. Chlapci sú fyzicky veľmi slušne pripravení a hladní po víťazstvách. Vždy hovorím, že súťaže vyhráva tímový duch a ten v našej kabíne cítiť.

Tovarníky vám pripravili prvú domácu porážku, čo od nich čakať v odvete? Čím vás v jesennom stretnutí predčili?

Fú, tak tento zápas ťažko hodnotiť, keď že sme prehrali gólom z 90. minúty. Bol to perfektný zápas, no prišlo veľké sklamanie. Neviem, či sa dá hovoriť o tom, že nás predčili. Snažili sme sa užiť si stretnutie naplno. Hoci sme prehrávali, podarilo sa nám vyrovnať a v poslednej minúte prišiel nešťastný gól. Bol to skôr vyrovnaný duel, než by v stretnutí mal niekto na vrch.

Čaká nás náročná odveta, no výsledok bude taký, aký si ho spravíme. A proti mužstvám ako Tovarníky sa vždy hrá dobrý futbal, lebo je to tím, ktorý má svoje kvality, vie hrať futbal a nechce iba brániť.

Aké sú tabuľkové ciele Bábu v tejto sezóne?

Cieľom je udržať sa v prvej päťke, čo je na nováčika súťaže pekné umiestnenie. Nikdy nevieme, ako si zápasy spravíme a ako dopadnú. Do konca súťaže je ešte veľmi ďaleko. Ale náš tréner má víťazného ducha, tak verime, že nás pripraví na každý jeden súboj. Ideme od zápasu k zápasu. A teraz sú na odstrel Tovarníky. Ale nie, žartujem. Bude to dobrý zápas.

Čo vám pomohlo k domácemu triumfu nad Kostolnými Kračanmi?

Má na ňom zásluhu celé mužstvo. Chceli sme hrať nátlakovú hru, ktorá sa nám v určitých fázach podarila a z toho sme vyťažili víťazstvo. Zápas mal veľkú úroveň hry. Bol to duel s kvalitným mužstvom, ktoré prišlo hrať futbal.

Kde sa Báb pripravoval na halový AQUAFLOT Cup, ktorý v zime aj vyhral?

Partia okolo trénera sa pripravovala v hale na základnej škole Tulipánová. Tu sa zomkla jedna skvelá partia, hráči ukázali, čo je v nich a že vedia hrať futbal. Musím vyzdvihnúť kapitána Maťa Porubského, ktorý dokázal celým turnajom mužstvo motivovať mentálne aj psychicky, povzbudzovať a hnať vpred, aj keď už hralo z posledných síl. Tam sa ukázala sila, jeden za všetkých a všetci za jedného. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: