Stretnú sa lídri V. ligy Juhovýchod. Zamotá Šoporňa boj o čelo tabuľky?

Peter Popelka|17. máj 2024 o 14:58

Jesenný duel v Branči sa skončil remízou 1:1.

Šoporňa sa vďaka parádnej forme vyšvihla na druhú priečku a na vedúci Branč stráca už len štyri body. Jej tím bodoval v desiatich kolách za sebou a náskok lídra môže cez víkend opäť zmenšiť, sily si s ním totiž zmeria na domácom štadióne. Hostí tak čaká jeden z najdôležitejších duelov sezóny.

Zápas V. ligy Juhovýchod Šoporňa – Branč štartuje v sobotu 18. mája o 17:00. Za domácich pozýva Erik Moťovský, za hostí Samuel Haulík.

Moťovský: Pred dekádou mi titul ušiel o bod

Ako sa zrodil váš návrat do Šoporne po vyše šiestich rokoch? Čo sa v klube najviac zmenilo?

V podstate som ich sledoval celý čas. Vyskúšal som si medzitým nižšiu aj vyššiu súťaž. Kapitán Adrián Mészáros bol môj kapitán aj v doraste aj v Kráľovej nad Váhom a už dlhšie sme si chceli spolu znova zahrať, oslovil ma prezident klubu a neváhal som. Z môjho pohľadu sa zmenila hlavne práca s mládežou - sú viac zapojení kvalitní dorastenci, ktorých Šoporňa má.

U lídra z Branču ste naposledy uhrali remízu, na čo sa treba pripraviť pred odvetným duelom? Čím bol súper nebezpečný v jesennom stretnutí?

V tomto zápase nás neuveriteľným výkonom podržal brankár Šimon Horváth. Domáci mali vtedy kvalitu na každom poste. Predpokladám, že veľa sa toho nezmenilo, aj keď sa teraz niečo šušká, my sa budeme sústrediť na seba a svoj výkon.

Ako hodnotíte ďalší remízový duel v Bábe (1:1, pozn. red.)?

Zápas v Bábe bol kvalitný so všetkým, čo k derby patrí. Ale to už je za nami, sústredíme sa na to, čo bude.

K jasnej výhre 6:0 nad Nededom ste prispeli gólom, aký bol pocit nastúpiť proti svojmu predošlému tímu?

Necítil som nič zvláštne, pripravil som sa ako na každý zápas. Chceli sme vyhrať, čo sa nám podarilo, takže sme boli spokojní.

Lákal by vás aj prípadný postup, alebo vám vyhovuje práve V. liga?

Láka ma hlavne vyhrať ligu, pred desiatimi rokmi som v tejto súťaži skončil o bod druhý. Tento rok by som to už chcel vyhrať. Do konca ostáva pár kôl, dáme do toho všetko a uvidíme, ako to dopadne.

Haulík: Postup je cieľom od začiatku sezóny

Do Branču ste prišli z Nových Zámkov, čím vás oslovil piatoligista?

Ambíciou postúpiť do vyššej súťaže, tiež som videl ich tréningový proces a zápas, kde som mohol spozorovať kvalitu tohto mužstva.

Ako si mužstvo zvyklo na viaceré zmeny v kádri, ktoré počas tohto ročníka nastali?

Myslím si, že od začiatku roka sme sa s nimi vysporiadali dobre, o čom svedčí aj naša vedúca pozícia v lige. Posledné obdobie nie je najľahšie, ale verím, že to dotiahneme do víťazného konca.

V posledných štyroch kolách ste stratili body len za jednu remízu, čo ste zlepšili po dvoch porážkach na pôde súpera?

Vzhľadom na to, že máme viacero zranených hráčov, neostávalo nám nič iné ako nevzdávať sa a bojovať, čo nám koniec-koncov pomohlo k zisku dôležitých bodov.

Štyri kolá pred koncom súťaž vediete o štyri body, pomýšľate aj na postup?

Naším cieľom je od začiatku sezóny postup, na iné ani nemyslíme a hoci sa nám súperi z nižších priečok tlačia na chrbát, verím, že postup sa stane skutočnosťou.

Aký herný prejav čakáte v šlágri kola od vicelídra zo Šoporne?

Určite to bude fyzicky aj psychicky veľmi náročný zápas, v ktorom bude súper chcieť zvíťaziť tak isto ako my, preto si myslím, že bude po celý zápas veľmi aktívny smerom dopredu a snažiť sa nám ukázať, že oni sú doma.

FOTO: Jana Skornsek.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: