Prichádza zápas jari: radosť Trstíc alebo paráda Branču?

Peter Popelka|16. jún 2023 o 10:28

O majstrovi V. ligy Juhovýchod HUMMEL rozhodne posledný zápas.

Líder z Trstíc od štartu sezóny prehral dvakrát, druhý Branč dokonca iba raz a stále má šancu na postup, v súboji jari však musí jednoznačne zvíťaziť, lebo na jeseň svojmu rivalovi podľahol rozdielom triedy.

Piatoligového majstra spoznáme v sobotu po 17:00. Do Branču vás pozývajú domáci hráč Jozef Sova a hosť Nikolas Juhos

Sova: Vyhrať o štyri góly? Všetko je možné

Branč k zisku titulu potrebuje vyhrať aspoň o štyri góly. Trúfate si na tento kúsok proti lídrom súťaže?
Vieme, že Trstice majú svoju kvalitu a silu, ktorú máme aj my. Vyhrať o štyri góly proti takémuto súperovi je už len pri predstave veľmi náročné, ale každý zápas je iný a spoločne aj s futbalovým šťastím je všetko možné.

Naposledy ste proti Želiezovciam stihli hetrik za necelú hodinu hry. Čo v stretnutí prispelo ku vašej streleckej pohode?
Psychicky mi pomohol hlavne gól z minulého zápasu proti Šoporni a v poslednom stretnutí mi samozrejme pomohli spoluhráči, ktorí mi prihrávali do šancí a mne sa podarilo premeniť na góly.

Naposledy ste obliekali dres treťoligového Svidníka, čo vás v zime priviedlo do Branču?
Môj príchod do Branču, respektíve na západ Slovenska, bol skôr z osobného hľadiska, kde spoločne s partnerkou čakáme prírastok do rodiny a rozhodli sme sa spoločne žiť v Nitre. Branč mi poskytol miesto v kádri, ktoré som prijal a som veľmi spokojný s fungovaním a cieľmi klubu.

V uplynulom ročníku ste boli hráčom Tvrdošoviec, sledujete zápasy tímu, ktorý aktuálny ročník ovládol bez jedinej prehry?
V Tvrdošovciach som strávil len krátke obdobie, dostal som zaujímavú pracovnú ponuku doma na východe Slovenska, ktorú som prijal a šiel som tam. Jednotlivé zápasy som nesledoval, iba výsledky zápasov a priebežnú tabuľku. Samozrejme im gratulujem k víťazstvu v súťaži, ktorú vyhrali zaslúžene.

Čo vám pomohlo k najtesnejšiemu triumfu vo Veľkom Mederi?
Vo Veľkom Mederi sa nám podarilo streliť gól na začiatku zápasu a potom sme skôr hrali takticky. Každý poctivo bránil na svojom mieste, súpera sme takmer nepustili do žiadnej vyloženej príležitosti. Nakoľko aj ten dobre bránil, tiež sme sa nedostávali do nejakých vyložených šancí. Chceli sme vyhrať, čo sa nám podarilo a sme za to radi.

Juhos: Súper mal na jeseň iba jednu šancu

Trstice vyhrali posledných jedenásť kôl a na jar body stratili len raz, k zisku titulu s Brančom nutne nemusia ani bodovať. Na čo si však treba dať pozor proti súperovi, ktorý v celej sezóne prehral iba raz?
Zápas proti Branču nebude iný ako tie ostatné, pretože na každý zápas sa chystáme rovnako. Keď budeme hrať to, čo vieme, ten zápas zvládneme! Musíme dať hlavy dokopy, to bude rozdielovým faktorom.

Čo vám na jeseň pomohlo zvíťaziť presvedčivo 3:0?
Boli sme lepší, súper mal iba jednu šancu. Dominovali sme v súbojoch aj hre, všetci makali naplno. Vedeli sme, že to bude dôležitý zápas a šli sme doň na sto percent.

Čo vás body stálo v Dvoroch nad Žitavou, kde ste prehrali najtesnejším rozdielom?
Mali sme veľa šancí, ale nevyšlo nám to. Súper mal iba jednu a využil ju. Makali sme cely zápas, ale futbal je taký, nemôžeš každý zápas vyhrať.

Už tento víkend môžete sláviť druhý postup v rade, čo pre vás znamená byť súčasťou tak úspešnej éry v klube, kde ste odohrali celú kariéru?
Pre mňa to je fantázia! Ja som domáci a štvrtú ligu si tu nepamätáme. Preto by som sa tešil z postupu, okrem iného aj kvôli tomu, čo sme do toho dávali po celú sezónu a ako sme makali na každom tréningu aj zápase, to je niečo neskutočné.

Branč je v súťaži okrem výborného futbalu známy aj menšími rozmermi hracej plochy, pripravujete sa na túto skutočnosť aj na tréningoch?
Ako som povedal, na každý zápas sa chystáme rovnako, na tréningoch sa nič nezmenilo. Určite to nebude jednoduchý zápas, ale keď budeme hrať to, čo mužstvo vie, tak ten zápas zvládneme.

FOTO: Jana Skornsek.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: