Do Veľkého Zálužia príde tím jari. V dvoch domácich kolách dal desať gólov

Peter Popelka|8. sep 2023 o 09:25

Hostia do sezóny vstúpili ako jeden z favoritov na titul.

Topoľčany vonku v posledných dvoch kolách dva razy prehrali najtesnejším rozdielom – pred televíznymi kamerami padli v Klasove a naprázdno odchádzali aj od novica z Nitrianskych Hrnčiaroviec. Veľké Zálužie so „žochármi“ v októbri otáčalo z 0:1 na 3:1, odvtedy doma prehralo len dva zápasy.

V nedeľu o 15.00 h sa na jeho trávniku tím Pavla Baláža predstaví opäť. Na zápas V. Zálužie – Topoľčany vás pozýva domáci stopér Adam Chňapek a hosť Nicolas Lampert.

Chňapek: Vzadu musíme byť dôslednejší

V úvodných troch kolách ste neprehrali, bod ste priviezli aj z Ludaníc. Boli ste s remízou 1:1 spokojní?


Myslím si, že to bol vyrovnaný zápas, kde sme viedli od 30. minúty. Od troch bodov nás delili doslova sekundy, no inkasovali sme z poslednej strely zápasu. S výkonom ani s remízou nie sme spokojní, je pre nás dôležité udržať si koncentráciu až do konca stretnutia.

Čo v súboji tradičných rivalov pomohlo tesne uspieť Zbehom (2:1, pozn. red.)?


Body nás stála nedôslednosť v prvom polčase, keď sme oba góly dostali z dorážky po zákroku brankára. V druhom polčase sme zlepšili našu hru a stali sme sa aktívnejšími. Po strelení gólu na 2:1 sme mali aj ďalšie príležitosti na vyrovnanie, ale bohužiaľ sme ich nepremenili.

Dolné Krškany vyhrali VII. ligu len s jednou prehrou. Ako sa vám podarilo zdolať ambiciózneho nováčika o triedu?


Vedeli sme, že pred sebou máme ťažké stretnutie. Hráčov súpera sme poznali, a tak sme vedeli, čo môžeme čakať. Po úspešnom obrate v predchádzajúcom zápase v Kolíňanoch sme si verili a boli sme motivovaní dokázať, že môžeme konkurovať aj kvalitným súperom. Vďaka výbornej kolektívnej hre sme si body udržali doma.

Čo vás stálo vedenie z 2. minúty v poslednom domácom stretnutí? Uškodil vám, paradoxne, rýchlo strelený gól?

Nemyslím si, že by nám uškodil. Pri absencii Keča (špílmacher mužstva Jakub Kečkéš, pozn. red.) je pre nás ťažšie udržať si loptu na kopačkách a dostať sa do hernej pohody. Loptu rýchlo stratíme a nepremieňame gólové šance, čo nás stojí body.

Viedli ste aj na jar v Topoľčanoch a to hneď dvakrát po góloch Samuela Čentéša, no súper otočil na 4:2. Na ktoré chyby si treba dať pozor v domácom stretnutí proti „žochárom“?


Súper má dobrý a rýchly kombinačný prechod z obrany do útoku. Musíme ostať koncentrovaní, dávať si pozor na stratu lopty, byť dominantnejší v obrane a začať premieňať šance.
 
Lampert: Vieme, že vonku máme väčší problém skórovať

Ako sa vám na jar podarilo otočiť napínavý duel s Veľkým Zálužím (4:2)?

Mali sme trochu slabší začiatok, ale do druhého polčasu sme išli s tým, že zápas za každú cenu otočíme na našu stranu.

Dvojgólovým rozdielom doma zvíťazil aj súper, na jeseň doma triumfoval po výsledku 3:1. Ako bodovať na pôde tímu, ktorý doma odvtedy prehral iba dvakrát?


My sa nesústredíme na štatistiky súpera, ideme do každého zápasu s tým, že si zoberieme tri body. Už sme viackrát dokázali, že na číslach nezáleží.

Naposledy ste vonku dva razy kapitulovali. Čím na vás vyzrel nováčik z Nitr. Hrnčiaroviec?


V Hrnčiarovciach sme nepremenili naše vyložené šance, mohli sme byť dôraznejší v zakončení, ale po našej chybe sme v druhej polovici zápasu inkasovali gól. A to nás stálo zápas.

Čo vám pomohlo strhnúť na svoju stranu zápas s Alekšincami, keď ste poistku na 4:2 pridali až v záverečnej desaťminútovke?


Napriek dvom inkasovaným gólom sme nepoľavili a stále išli za výhrou, skórovali sme ešte dvakrát a potvrdili sme troma bodmi, že sme boli na ihrisku lepším tímom.

V posledných dvoch kolách doma ste strelili desať gólov, v posledných dvoch kolách vonku ani jeden. Čo podľa vás stojí za touto štatistikou


Sme si vedomí toho, že vonku máme väčší problém skórovať, ale nevidíme to ako psychickú prekážku. Do zápasu s Veľkým Zálužím ideme s tým, že zlomíme streleckú smolu na pôde súpera a vyhráme.

FOTO: ŠK V. Zálužie; Peter Faltys.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: