Po ôsmich mesiacoch gólová radosť

Šéfredaktor|15. feb 2021 o 01:10

Libercu vystrieľali pohárový postup Slováci

V šestnásťfinále MOL Cupu, českej pohárovej súťaže, Liberec porazil Žižkov 3:1 po predĺžení a postúpil do ďalších bojov. V riadnom hracom čase sa stretnutie skončilo remízou 1:1. Na neutrálnom ihrisku v Doubí vystrieľali favoritovi postup Slováci. Skóre zápasu otvoril Michal Faško (1:0), v štvrtej minúte predĺženia vrátil Libercu vedenie Martin Koscelník (2:1). Definitívu výsledku stanovil Rondic, futbalista Bosny a Hercegoviny.

Po viac ako ôsmich mesiacoch zažil Martin Koscelník gólovú radosť. Od mája 2020 ubehlo dosť času...

„Hrával som obrancu, z tohto postu sa góly strieľajú ťažšie. I keď niekoľko šancí sa naskytlo, nepadlo to tam. Teraz sa mi podarilo pretrhnúť streleckú smolu v predĺžení. V tomto čase sú góly vždy špecifické. Teším sa, že to pomohlo nášmu postupu,“ poznamenal 25-ročný futbalista.

O postupe Liberca rozhodol až extra time. Humenský odchovanec vybehol na trávnik v 55. minúte spolu s Rondicom. Napokon práve oni sa stali gólovým jazýčkom na váhach...

„Veľmi náročný zápas. Vôbec netreba skúmať, že Žižkov hrá v 2. lige, lebo v kádri má mnoho skúsených futbalistov. Na trávniku som zaujal pozíciu stredopoliara, mojou úlohou bolo centrami hľadať spoluhráčov, prípadne skúsiť zakončiť. Podarilo sa,“ neskrýval spokojnosť v hlase Martin Koscelník.

Na pohárovej ceste čaká prvoligový Liberec v 8-finále opäť druholigista – Vlašim...

„Postup v pohári teší, chceme ísť ešte ďalej. Každý však má takéto ambície, ani Vlašim nebude výnimkou. Postúpilido osemfinále, musí mať kvalitu.“


V 1. lige je liberecký Slovan zatiaľ piaty. Najbližšie ho počas víkendu čakal domáci súboj s Českými Budějovicami, ktorý sa skončil deľbov bodov po bezgólovom skóre.

„Bodov sme zatiaľ mohli získať viac, ale mohlo ich byť aj menej. Stále môžeme hrať ešte lepšie, dúfam, že forma mužstva bude iba stúpať. Škoda domáceho zaváhania,“ dodal Martin Koscelník.

Foto: FC Slovan Liberec

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: