Boleráz verzus Gabčíkovo: kto ovládne šesťbodový šláger?

Peter Popelka|5. okt 2023 o 14:41

Domáci v príprave zdolali aj druholigové Malženice.

Nik nemá na konte menej porážok a inkasovaných gólov než Boleráz, ktorý zatiaľ zdolal iba líder z Nových Zámkov. V sobotu však pricestuje ambiciózne Gabčíkovo, ktoré si v pohári Slovnaft Cup zahralo aj proti Dunajskej Strede pred vyše 3 000 divákmi. V posledných dvoch meraniach síl sa vždy tešil hosťujúci tím, naposledy zvíťazil Boleráz hokejovým rozdielom 4:3.

Súboj kola IV. ligy Boleráz – Gabčíkovo začína 7.10.2023 od 14:30 hod., pozývajú vás aj gólmani Tomáš Trník Jakub Bubák.

Trník: V pohári sme vyradili aj druholigistu

Čomu Boleráz vďačí za skutočnosť, že v sezóne zatiaľ prehral iba raz?

Máme skúsené mužstvo doplnené mladými šikovnými hráčmi. Ideme od zápasu k zápasu, tvrdo pracujeme na tréningoch, a to sa ukazuje aj v zápasoch.

Ako sa zrodili bezgólové remízy v posledných dvoch kolách na trávniku súpera?

Boli to náročné stretnutia. S Hurbanovom sa všeobecne hrá ťažko, u nich to platí dvojnásobne. Mali sme pár vyložených šancí, ale brankár hostí podržal svoje mužstvo a nakoniec sme odchádzali s bodom.

V Jaslovských Bohuniciach to bol hodový zápas, vedeli sme že hráči Bohuníc budú motivovaní viac ako v iných zápasoch. Hrali v hlbokom bloku a hrozili rýchlymi protiútokmi. My sme tlačili, no vyloženú šancu sme si, žiaľ, nevytvorili.

V Nových Zámkoch ste prehrali najtesnejším rozdielom, čím vás predčil (zatiaľ) najlepší tím v regióne?

Úprimne ničím, väčšinu z hry sme mali my. V závere prvého polčasu súper zahrával priamy kop, z ktorého sme inkasovali. Následne sme hru otvorili a útočili do hlbokého bloku, žiaľ, neúspešne. Domáci si ustrážili výsledok a domov sme šli bez bodu.

Ako hodnotíte svoju cestu v Slovnaft Cupe, odkiaľ vás vyradila Beluša gólom z penalty minútu pred koncom?

Úprimne sme boli trochu sklamaní. Vyradili sme Rybky a následne aj druholigový Púchov, kde to nikto nečakal. Na zápas s Belušou sme sa tešili, vedeli sme, že to bude ťažký zápas, majú skúsené mužstvo, čo sa ukázalo aj v zápase. Bohužiaľ sme spravili chybu pri štandardke, kde hlavičkoval ich hráč a z toho vznikla zmienená penalta.

Na lídra tabuľky strácate štyri body, aké sú vaše ciele v tomto ročníku?

Liga je náročná, je tu veľa kvalitných mužstiev, ale veríme, že sme schopní bojovať o popredné priečky v tabuľke.

Bubák o streleckej pohode tímu i súboji s DAC

Čo vám pomohlo skoliť Vráble, keď ste rozhodli gólom z penalty v 86. min.?

Myslím si, že tak ako aj posledné roky, naše mužstvo stále zdobí silný kolektív. Aj keď možno tie výkony teraz nie sú najlepšie, stále sa aj v ťažkých chvíľach vieme ako kolektív podržať a ťahať za jeden povraz. Presne to nám pomohlo aj v zápase proti Vrábľom, kde miestami boli aj lepším tímom. Nehrali sme najkrajší futbal, no trpezlivosťou, tímovosťou a individuálnou kvalitou sme dokázali zlomiť výsledok na našu stranu.

Nik v súťaži neskóruje častejšie než Gabčíkovo, čo prispieva ku streleckej pohode mužstva?

Pravdepodobne zase poviem, že zásluhu na tom má individuálna kvalita ofenzívnych hráčov. Celkovo si myslím, že v kabíne vládne dobrá nálada a ten silný kolektív sa odráža aj v tom, že chalani sú možno kľudnejší v zakončení, sebavedomejší a tým samozrejme aj efektívnejší.

Z pohára Slovnaft Cup vás pred vyše 3 000 divákmi vyradila Dunajská Streda. Hoci ste do zápasu nenastúpili, aký bol pre vás pocit byť súčasťou takejto udalosti?

Určite by ten pocit bol krajší, keby som stál na ihrisku a celú atmosféru a kulisu môžem prežívať z brány, no každopádne to určite bola úžasná skúsenosť. Privítať súpera ako DAC, ešte k tomu v takom miestnom derby je veľkou poctou a hlavne veľkým zdrojom motivácie pre každého hráča, či už na vyššej alebo nižšej úrovni futbalu.

Na lídra súťaže strácate tri body, pred rokom ste brali striebro. Skloňuje sa v kabíne postup?

Povedal by som, že minulý rok sme hrali omnoho kvalitnejší futbal, no niektorí chalani možno hrali pod väčším tlakom. Tento rok síce miestami nehráme taký kvalitný futbal, no výsledky zatiaľ nie sú zle. Síce sa o tom možno otvorené nehovorí, no určite sa chceme držať na prvých priečkach. Kvalitu na to určite mame.

Hráčom Gabčíkova ste boli aj v uplynulej dekáde, čo vás pred dvoma rokmi presvedčilo k návratu?

Toto je moja tretia sezóna v klube, nakoľko pred tým som pôsobil aj v ŠK Senec, ktorý napokon odkúpilo Gabčíkovo. V Gabčíkove ma zaujalo prostredie a smer, ktorým sa klub uberal v čase môjho príchodu. Určite mi k tomu dopomohol aj tréner Johancsik, ktorý ma trénoval aj v Šamoríne. Taktiež som poznal väčšinu chalanov v kabíne, takže som vedel, že s tým tímom vieme vybudovať niečo silné a sčasti sa nám to aj podarilo v prvej sezóne, kde sme postúpili bez prehry.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: