Hlavné menu

Nováčik stále nabitý elánom

Šéfredaktor|10. aug 2017 o 00:00

Hráči Gerlachova ustáli aj oslabenie v Záhradnom

V lanskom ročníku si výborné meno urobil nováčik zo Záhradného, ktorý dokonca dlho bojoval o postup. Jeho počínanie si – zdá sa – chce kopírovať aktuálny nový člen štvrtoligovej rodiny v skupine Sever – Gerlachov. Práve títo súperi si naposledy zmerali sily na ihrisku ŠK a čuduj sa svete, vyhrali hráči FK. Líder tabuľky ešte nestratil ani bod a to je určite pozoruhodné.

Autorom jediného gólu bol skúsený Patrik Gerčák, ktorého sme vyzvali k tomu, aby zhodnotil nielen toto vystúpenie, ale aj predošlé merania síl. „Bol to náročný zápas, lebo nám chýbali aj niektoré opory, hlavne kanonier Stachura. Po bezgólovom prvom polčase sa nám podarilo streliť rozhodujúci zásah po brejku a tento minimálny náskok sme si udržali až do konca. Domnievam sa, že herne sme boli na tom o čosi lepšie ako domáci,“ rozhovoril sa tento 32-ročný borec. Inak, jeho zásah sa zrodil tak, že vyvážal loptu, prihral ju Harenčákovi, ktorý ju zase  sklepol Balužinskému. Ten naviazal na seba troch protihráčov a vznikla tak medzera, lopta sa ocitla znovu pri Gerčákovi, ktorý to zavesil do šibenice. „Domáci mali šance na skórovanie, raz im dokonca rozhodca zásah neuznal. Posledných dvadsať minút sme museli prežiť aj oslabenie, keď červenú kartu dostal Mišo Berecký, ale podľa nás to bolo veľmi prísne vylúčenie. Hostitelia, pravdaže, dostali po tomto momente krídla. V Záhradnom sa len tak ľahko nevyhráva, takže sme mali čo robiť, aby sme udržali jednogólové vedenie. Na druhej strane sme sa však púšťali do brejkov a dokonca sme mohli aj znovu skórovať, ale domácich podržal brankár.“

V predošlom vystúpení na vlastnej pôde Gerlachov si v dramatickom a na góly bohatom stretnutí poradil so Spišským Podhradím.  Domáci dva razy prehrávali, dokonca v 79. minúte bolo 2:3, ale finiš im vyšiel parádne a napokon všetky body sa im podarilo uchmatnúť. „Bol to vynikajúci zápas, na pomery tejto súťaže nadpriemerný a možno spĺňal aj treťoligové kritériá. Hostia prišli s fantastickým tímom, mali behavých hráčov, ktorí vedeli o sebe. My sme sa však nevzdávali, až do poslednej minúty sme bojovali naplno. Vyplatilo sa, lebo v nadstavenom čase sme zahrávali rohový kop, natlačili sme sa do pokutového územia a lopta sa dostal k Stachurovi, ktorý vedel, čo má s ňou urobiť.“ Základom ťaženia pre nováčika bol výborný úvod. Premiéru si odkrútil na pôde Pušoviec, kde hladko vyhral. „Nemali sme žiadne informácie o tom, ako to vyzerá v tábore súpera. Išli sme tam s tým, že nemáme čo stratiť a chceme vyhrať. To nám vyšlo na sto percent. Dali sme rýchly gól a to nám pomohlo,“ uviedol Patrik Gerčák. Na margo zmien v tíme po postupe naznačil, že  veľa sa toho nezmenilo a na súpiske sa ukázal brankár Poloha, záložník Krafčík a mladí odchovanci (Maliňak a spol.). „Inak zostal káder pokope a bojujeme teda zväčša v tom zložení, v akom sme účinkovali v minulom piatoligovom ročníku.“  Nuž, vyzerá to tak, že elán Gerlachovčanov ani po oslavách postupu neochabol a je neustále hnacím motorom snaženia. Priaznivci tohto celku si želajú, aby vydržal čo najdlhšie. Najlepšie by pre FK bolo, keby to tak zostalo až do konca zápolení.

 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: