Hlavné menu

Sklamanie čiastočne odčinili

Marcel Eperješi|21. nov 2016 o 01:00

Bardejov sa rozlúčil s jeseňou výhrou

Medzi tímy, ktorým jesenná rozlúčka vyšla parádne, patril aj Bardejov v druhej najvyššej súťaži.  Hráči Partizána odčinili predošlú domácu porážku s Lokomotívou a na ihrisku Lipian sa tešili z troch bodov. V tomto stretnutí podali koncentrovaný a účelný výkon, ktorý umocnili aj dvoma zásahmi, na ktoré domáci ŠK Odeva nedokázal odpovedať.

O výhru hostí sa zaslúžil aj Ľubomír Ivanko Macej, ktorý svojím zásahom do šatne zmrazil hostiteľov a stanovil konečný výsledok, keď ešte predtým sa v koncovke presadil Hamuľak. „Bol to kuriózny gól, lebo domáci hráč v domnienke,  že rozhodca bude pískať faul na neho, chytil loptu do ruky. Lenže bolo to predčasné, strážca pravidiel nariadil priamy kop proti Lipanom a po jeho rýchlom zahraní sme sa ujali vedenia, keď Mišo to pekne napálil zboku,“ uviedol Ivanko Macej, ktorý sa presadil v závere prvého polčasu a zvýšil náskok hostí. Bol to jeho tretí zásah v jeseni. „Je však pravda aj to, že domáci mali ešte za bezgólového stavu veľkú šancu, ale Hirka ju pričinením nášho gólmana našťastie pre nás nepremenil. Keby bol domáci hráč skóroval, bolo by to iste pre nás náročnejšie, ale náš brankár skvele zasiahol, podržal nás. Bol to jeden z kľúčových okamihov stretnutia.“

 Bardejovčania využili aj to, že Lipany boli po debakli na Spiši nie celkom v pohode, hoci aj oni sa túžili presadiť a zabudnúť tak na nevydarený predošlý výkon.

„My sme využili zaváhania súpera. Papierovo sme boli síce favoritom, ale museli sme to dokázať svojou hrou priamo na ihrisku. Myslím si, že v prvom aj druhom polčase sme hrali rovnako účelne, hoci po zmene strán sme už naše príležitosti nedokázali zužitkovať. Snažili sme sa hrať od začiatku aktívne, útočne. Ani po tom, čo súper prehrával, neprišiel z jeho strany nejaký predpokladaný nápor, držali sme ho na uzde a naopak, sami sme mu nebezpečne podkurovali.“ Najväčšiu možnosť na zvýšenie náskoku mal Jacko, ale z pár metrov napálil loptu do lipianskeho brankára, rovnako tak sa mohol presadiť aj Ivanko Macej, ale už tentoraz úspešný v koncovke nebol. „Mohli sme ešte pokojne pridať dva-tri góly.“

 

 

 Bolo to meranie síl tímov, ktoré v predposlednom tohtoročnom kole odchádzali do šatní sklamané. Reparát vyšiel lepšie Bardejovu. „Chceli sme to napraviť a sme radi, že sa to podarilo. Pokiaľ ide o naše účinkovanie v prvej časti ročníka, tak druhé miesto je zaujímavé, hoci rozhodne sme chceli mať na svojom konte viac bodov. Košičania nám odskočili, ale určite sa nedá povedať, že by sme neboli spokojní. Treba vidieť aj to, že líder má svoju kvalitu. A ktorá prehra bola najbolestivejšia? Asi tá v Košiciach, rozobrali sme si príčiny, aby sme sa vyvarovali podobných nedostatkov. Pokiaľ ide o môj zástoj, tak mám zmiešané pocity, vyskytlo sa iba pár mojich vydarených zápasov. Viac ich bolo takých, v ktorých som nepodal optimálny výkon. Verím, že v budúcom roku to bude podstatne iné,“ dodal Ľubomír Ivanko Macej.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: