Žiadne prekvapenie, iba zužitkované možnosti

Šéfredaktor|20. okt 2018 o 15:55

Stará Ľubovňa dokonale zaskočila Záhradné

 

Na každého raz príde. Uvedomili si to aj štvrtoligisti Záhradného, ktorí naposledy podľahli doma Starej Ľubovni.  Pre tím ŠK to bola porážka v tomto ročníku vo vlastnom  prostredí. Navyše rozdielom triedy. Je zaujímavé, že v doterajšom priebehu zápolení Záhradné utrpelo iba tri prehry, no všetky boli rozdielom triedy. Kým pri predošlých neúspechoch s Popradom a Spišským Podhradím to nebolo až také prekvapivé, ostatné sklamanie patrilo do kategórie nečakaných.

 

Nováčik skupiny Sever urobil malú dieru do sveta. Určite hostia nepočítali s tým, že sa domov vrátia s takýmto výrazným skalpom. Tréner MFK Marián Solotruk sa však na cenný zásah pozeral triezvo, bez nejakých mimoriadnych emócií. „Nemyslím si, že to bolo niečo mimoriadne. Aj predtým sme siahali po bodoch, no nemali sme také šťastie. Teraz nám vyšlo všetko, na čo sme siahli. Chlapci sa zomkli a určite v ich túžbe zohrala podstatnú rolu skutočnosť, že vonku sa nám nedarilo predtým bodovať.“ Nuž, Stará Ľubovňa dosiaľ len dva razy obstála v cudzom prostredí. Predtým vo Svite v úvodnom kolem jesene a teraz. „Naša výhra bola v Záhradnom zaslúžená. Máme mladý kolektív, ktorý sa stále zdokonaľuje a zlepšuje. Tešilo ma hlavne to, že zverenci odovzdali na ihrisku všetky sily, išli na doraz.“ Načrtli sme lodivodovi MFK tému, že domáci boli favoritom a čím teda hostia domácich zaskočili. „V tejto súťaži ťažko hľadať favorita s výnimkou jedného-dvoch mužstiev, ktoré idú za svojím cieľom a vidno to aj v tabuľke. Ostatné celky sú kvalitou pomerne vyrovnané a preto by som nepripisoval nejaký mimoriadny význam tomu, ak trinásty zdolá siedmeho. Rozdiely vo vyspelosti tímov nevidno. Je to šport a kto získa výhodu v podobe prvého streleného gólu, môže dominovať nad kýmkoľvek. Otvára sa mu priestor na brejky a pokiaľ dobre bráni a trpezlivo čaká na svoju šancu, tak môže obstáť.“ Takže pri týchto slovách prichádza na um konštatácia, že ste s podobnou taktikou vyrukovali naposledy aj vy? „Prvý zásah bol pomerne náhodný z veľkej vzdialenosti a ďalšie sme pridali z brejkov. Využili sme to, že sme mali dostatok priestoru na rýchle kontry, lebo domáci sa tlačili k našej bráne. Takže ničím sme neprekvapili, podobne hrá mnoho celkov“ Do prestávky hostia získali dvojgólový náskok  a určite si uvedomili, že po zmene strán domáci vyvinú nápor v snahe zmeniť nepriaznivý stav. „Nejaký mimoriadny tlak nás nezaskočil, dobre sme sa rozostavili v defenzíve a tak sme eliminovali akcie súpera. Využili sme možnosti, ktoré nám hostitelia ponúkli tým, že mysleli viac na ofenzívu než defenzívu.“ Zaujímavé je, že po zmene strán hostia neprežívali nejaké kritické momenty, zaskočení boli akurát do prestávky pri pokuse súpera do brvna. „To bola najnebezpečnejšia akcia rivala v celom zápase.“

V predošlej  sérii troch vystúpení doma Stará Ľubovňa získala sedem bodov, keď remizovala akurát s ďalším nováčikom N. Hrušovom. Následne si túto stratu bohato vynahradila. „Aj vtedy sme boli lepším celkom, lenže zahodili sme šance vrátane nepremenenej penalty, ale taký je šport a berieme to normálne. Zatiaľ sme spokojní, nemáme veľké oči a kým budeme výrazným tímom, to ešte nejaký čas potrvá. Ideme krok po kroku,“ dodal tréner M. Solotruk. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: