Východ si volí nového predsedu. Prekvapenie nebude, kandidát je len jeden

Richard Havrilla.
Richard Havrilla. (Autor: archív R.H.)
Daniel Dedina|9. dec 2021 o 13:40

Uchádza sa už o svoj štvrtý mandát.

KOŠICE. V sobotu 11. decembra sa uskutoční volebná konferencia Východoslovenského futbalového zväzu. Najdôležitejším bodom bude voľba nového predsedu VsFZ.

Žiadna dramatická zápletka sa nerysuje, keďže jediným kandidátom na tento post je súčasný šéf východoslovenského futbalu Richard Havrilla.

Voľby v čase tretej vlny pandémie prebehnú per rollam, delegáti budú môcť v sobotu hlasovať online v čase od 8.00 do 16.00 hod. Túto forma hlasovania využili v uplynulých týždňoch aj niektoré oblastné futbalové zväzy.

Základný motív - viac financií

Richard Havrilla stojí na čele Východoslovenského futbalového zväzu od roku 2010. O post predsedu zväzu sa uchádza štvrtýkrát, zvolený bol aj v rokoch 2014 a 2017.

V nasledujúcom štvorročnom období chce úspešne zrealizovať štvrté kolo projektu zameraného na podporu infraštruktúry pre amatérske kluby.

Zároveň ich chce odbremeniť od nákladov na delegované osoby v mládežníckych súťažiach, a to v regióne aj v oblastiach. Tieto výdavky by mali byť uhrádzané zo zdrojov Slovenského futbalového zväzu.

Havrilla má záujem pritiahnuť do klubov viac financií.

„Mojim cieľom je dosiahnuť navýšenie príspevku od SFZ pre regionálne a oblastné futbalové zväzy o 50 percent. Zároveň chcem vyčleniť v rozpočte VsFZ sumu 100-tisíc eur pre priamu materiálnu podporu klubov, ktoré účinkujú v súťažiach VsFZ,“ prezradil.

Súčasťou sobotňajšej volebnej konferencie budú aj voľby do orgánov VsFZ.

Riadia osem seniorských súťaží

Východoslovenský futbalový zväz je riadiacim orgánom ôsmich seniorských súťaží. Sú nimi III. liga Východ, dve skupiny štvrtej a päť skupín piatej ligy.

Rovnaký počet súťaží zostane zachovaný aj po plánovanej reorganizácii, ktoré sa má uskutočniť po skončení aktuálnej sezóny. Zmení sa číselné označenie súťaží, keďže dôjde k hierarchickému preskupeniu.

V novovytvorenej tretej lige, ktorá už bude patriť pod SFZ, bude hrať desať tímov z východu Slovenska.

Richard Havrilla

predseda VsFZ


Má 55 rokov, žije v Košiciach. S futbalom začínal ako hráč VSŽ Košice, v roku 1984 sa stal rozhodcom. Šesť rokov figuroval na medzinárodnej listine FIFA.

Zastáva post prvého viceprezidenta Slovenského futbalového zväzu, od roku 2010 je predsedom Východoslovenského futbalového zväzu. Pôsobí ako delegát UEFA a od roku 2014 je členom komisie UEFA pre mládežnícky a amatérsky futbal. 

Je absolvent Stavebnej fakulty Technickej univerzity v Košiciach, venuje sa podnikaniu v oblasti stavebníctva a hotelierstva. Ovláda anglický, nemecký i ruský jazyk. Je ženatý, má dve dcéry.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Východ si volí nového predsedu. Prekvapenie nebude, kandidát je len jeden