Regionálna jedenástka klope na dvere

Jaroslav Glovičko|8. nov 2016 o 01:00

História regionálnej Jedenástky roka sa začala písať v roku 1997. Otcami myšlienky bol už nebohý predseda Východoslovenského futbalového zväzu Gejza Princ a predseda trénersko-metodickej komisie VsFZ Jozef Kopejtko.

História regionálnej Jedenástky roka sa začala písať v roku 1997. Otcami myšlienky bol už nebohý predseda Východoslovenského futbalového zväzu Gejza Princ a predseda trénersko-metodickej komisie VsFZ Jozef Kopejtko.Ani sa nám nechce veriť, ale Jedenástka VsFZ z hráčov najvyššej regionálnej futbalovej súťaže sa stala neoddeliteľnou súčasťou tejto súťaže. Vyhlásenie najlepších hráčov rotovalo po rôznych mestách, avšak v ostatných rokoch sa miesto konania ustálilo v metropole východu.

 Aj keď viacerí skeptici jej nedávali veľké nádeje na úspech, predsa len sa udržala vysoký štandard  spoločensko-futbalového podujatia v našom regióne. V tomto roku si zapíše už 19-tu stránku svojej histórie, čo svedčí o jej popularite medzi hráčmi, trénermi aj širokej verejnosti. Počas dlhoročnej histórie sa tejto slávnosti mohla zúčastniť aj široká športová verejnosť či už Stropkove, Sabinove, Lipanoch aj ďalších mestách, avšak v posledné ročníky a dekorovanie najlepších sledujú iba pozvaní hostia. Organizátor podujatia Východoslovenský futbalový zväz si zakladá na každom detaile a snaží sa zabehnutý scenár inovovať. Aj preto sme si už zvykli že po mužskej jedenástke roka, sa môžeme tešiť aj na ženskú či najlepšieho rozhodcu nášho regiónu. Podobe ako vlani aj teraz spoznáme najlepších hráčov, hráčky a arbitra v priestoroch Hotela Gloria Palac na budúcu stredu 16. novembra. Samotné vyhlásenie spestrí aj kultúrny program, ktorý si zobrali na plecia speváčka Denisa Dúlova a folklórny súbor Omladina.

 

 

 

Na hlasovacích lístkoch pätnástich trénerov sa objavilo 52 mien, medzi ktorými nebol ani jeden hráč prešovskej juniorky. Spolu získali 165 bodov, pričom po jednom hlase získalo 20 hráčov a dva hlasy získali 11-ti z nich. Z klubov najviac hráčov bolo 8 z Trebišova, 7 z V. Opátskeho, 6 z Giraltoviec a 5 zo Svitu, Vranova a Veľkého Horeša a atď. Pre zaradenie do Jedenástky bolo potrebných 5 hlasov, najviac 13 dostal jeden, ktorý sa stane aj zároveň najlepších hráčom tretej ligy. Do vyvolenej zostavy z tipujúcich trénerov uhádli po siedmich hráčov až piati tréneri.

Za tie roky sme si už zvykli na rôzne názory na nomináciu, rozhodujúce slovo pri hľadaní najlepších z pätnástich treťoligových mužstiev mali tréneri. Musíme povedať, že roka na rok sa dostáva do úzadia klubizmus a do popredia sa dostáva hráčska kvalita. Dostať sa na regionálny futbalový Olymp nie je nikdy jednoduché, čo si uvedomujú všetci hráči, ktorí sa v nej už ocitli. Niektorí prepísali aj historické tabuľky a môžu sa pochváliť tromi či viacerými oceneniami či spomienkovými dresmi.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: