Kira: „Sú dôležitejšie veci ako šport“

Šéfredaktor|17. mar 2020 o 10:00

MFK Zemplín Michalovce má od piatku tréningové voľno. Pôvodný termín do utorka (17. marca) sa zmení na neurčito...

SFZ rešpektuje všetky nové opatrenia prijaté štátnymi orgánmi, pozastavila svoje súťaže, takže kluby postupne upúšťajú od tréningového procesu. Do piatka (13.3.) trénovali aj futbalisti MFK Zemplín Michalovce, nateraz dostali voľno.

Ako a kde trávite víkend? Dokedy bolo určené voľno? - „Aktuálne som doma, v Kolonici, keďže tréningový proces bol od piatka zrušený. Ani neviem teraz povedať, dokedy bude voľno trvať. Len si môžeme želať, aby sa situácia čo najskôr dala do poriadku, i keď „čo najskôr“ môže znamenať rôznu časovú dĺžku. Som teda doma, nikde nevychádzam,“ prezradil Matúš Kira.

Aký bol stanovený klubový režim? - „Zatiaľ nám bolo avizované voľno na dobu neurčitú. Prvotný dátum do utorka 17. marca bude pravdepodobne zrušený, keďže nakazených pribúda a sprísňujú sa aj opatrenia proti šíreniu nákazy. Všetci ich musíme rešpektovať,“ podotkol brankár MFK Zemplín Michalovce.

Fortuna liga je pozastavená. Zatiaľ. Bude ešte pokračovať? - „Nedokážem na túto otázku odpovedať. Dôležité je, aby sa dala do poriadku zdravotná situácia. Zdravie je prvoradé. Ak bude sezóna pokračovať, hoc aj v upravenom režime, budeme radi, ak nie, budeme to rešpektovať. Sú aj dôležitejšie veci, ako šport,“ dodal Matúš Kira.

foto: archív MK

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: