Hlavné menu

Emócie nie vždy zostali pod kontrolou

Marcel Eperješi|20. nov 2016 o 01:00

Tatran pretrhol sériu bez prehry

Každá pesnička sa raz skončí. Aj tá, ktorú si v uplynulých piatich kolách nôtili prvoligoví futbalisti Tatrana  Prešov, ktorí v tomto období nenašli premožiteľa. Lenže prišla Trnava a tá taktiež – podobne ako Dunajská Streda pri predošlej domácej prehre Tatrana – zaknihovala tri góly a vyhrala. Kto predpokladal, že zelenobieli sa „pomstia“ za vzájomnú porážku pred tromi rokmi, ktorá rozhodla o vypadnutí Šarišanov z prvej ligy, sa prerátal.

 Domáci síce na začiatku pohrozili dvoma nebezpečnými akciami Ashiru, ale potom sa im zaiskrilo pred očami, keď Tambe a Janso trafili žrde Talianovej brány. Podstatné veci sa však udiali po prestávke. Na začiatku druhého polčasu sa hostia ujali vedenia, keď Streňo neustrážil Jirku. Hostia kontrolovali hru, domáci  boli vypojení a keď Tambe zvýšil na 2:0 pre Spartak, bolo rozhodnuté. Domáci síce zdvihli hlavy a vyvinuli menší tlak, ktorý vyústil v zásah Barteka, lenže o pár minút Kačala sa nechal zbytočne vylúčiť a bolo po nádejach na záverečný nápor, ktorý by znamenal prípadnú zmenu skóre. Naopak, v nadstavenom čase po úniku do rozhodenej obrany pohodlne skóroval tretí raz Mikovič a pohroma domácich bola spečatená.

 Mnohí dúfali, že Trnavčania budú deklasovaní po výprasku v Žiline, ktorý utŕžili  pred reprezentačnou prestávkou. Lenže dva týždne im stačili na to,  aby sa pozviechali a v Prešove pôsobili oveľa suverénnejším dojmom ako Tatran. Východniari sa nedokázali vyrovnať s pohybom a agresivitou súpera, nevymysleli spravidla nič, čím by ho zaskočili. Naopak, spartakovci  sa herne netrápili, vedeli, čo chcú a cieľavedome išli za bodmi. „Ukázali sme charakter. V prvom polčase to ešte nebolo také výrazné a v ofenzíve sme si nepočínali tak, ako sme zamýšľali a nechali sme domácich, aby nás tiež zo dva razy zaskočili. Po zmene strán sme ale po vedúcom góle získali pohodu, ktorú sme umocnili druhým zásahom. Potom sme už kontrolovali hru a nebyť menšej nekoncentrovanosti, tak to nemuselo byť dramatické až do konca. Získali sme cenné body,“ uviedol tréner hostí Miroslav Karhan.

 Domáci kouč Miroslav Jantek videl dianie takto: „Súhlasím s Mirom v mnohých veciach. Predpokladali sme, že to bude náročné, lebo Trnava prišla koncentrovaná a nabudená s úmyslom a obrovskou túžbou  odčiniť predošlý výbuch. Do prestávky mali hostia možnosti na to, aby viedli, ale ustáli sme to a my sme tiež mali náznaky šancí.  Boli sme vtedy trpezliví a vyčkávali na nejaké možnosti. V druhom polčase  nás rozhodil vedúci gól, ktorý nasledoval po zlom dostúpení defenzívnej línie. Rozhodujúci bol druhý zásah po štandardnej situácii a hoci sme sa vrátili späť do duelu a zdramatizovali priebeh stretnutia, predsa to nevyšlo. Musím akceptovať – hoci nerád -  prehru.“ Kouč Prešova si myslel, že keby Ashiru využil jednu z dvoch možností do prestávky, mohlo to ovplyvniť ďalší vývoj. „Možno by sme sa viac upokojili. Ťažko o tom polemizovať. Pokiaľ ide o počet žltých kariet a jedno vylúčenie, chlapci boli nabudení, impulzívni a možno cítili aj nejakú krivdu. Červená karta bola daňou i za neskúsenosť,  treba sa z toho poučiť. Vylúčenie oslabilo tím, boli tam emócie, ktoré je niekedy zložité udržať na uzde.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: