Hlavné menu

Sninčania dohrávali hráčsky siedmi!

Marcel Eperješi|20. sep 2016 o 02:00

Na premiéru tréner Jozef Štafura nezabudne.

Po tom, čo treťoligová MFK Snina po ôsmom kole spravila zmenu pri kormidle, cestovala pod Duklu s trénerom Jozefom Štafurom. A ten na svoju sninskú premiéru isto nezabudne...

„Nechceli sme prehrať. Celý týždeň som hráčov pripravoval na to, aby sme spravili nejaký výsledok. Či teraz povedať, že sa nám to podarilo alebo nepodarilo, je ťažko,“ začal návrat k stretnutiu Svidník – Snina (2:2) nový tréner na lavičke tímu z mesta spod Sninského kameňa.

Tesne pred polhodinou hry sa ujali vedenia práve Sninčania. Ešte do prestávky domáci z pokutového kopu vyrovnali. Taktiež z bieleho bodu skórovali hostia, do konca riadneho hracieho času vtedy chýbalo osem minút. A dvojgólový ukrajinský legionár Vyshnevskyi v sninských farbách si o chvíľu mohol zapísať hetrik. „V 85. minúte sme vyhrávali 2:1 a Vyshnevskyi sa rútil z polovice ihriska sám na brankára. Nastrelil ho. Ak by dal gól, bolo by asi po zápase. Takto ešte nebolo,“ povzdychol si Jozef Štafura.

Záver stretnutia priniesol nepríjemnosti zo sninskej strany. Po druhej žltej karte v 88. minúte šiel pod sprchy Jankaj, v samom závere videl taktiež druhé žlté napomínanie Bednár a v posledných fázach stretnutia priamo červenú kartu vytiahol arbiter pred tvár Skvašíka. Popri tom vykázal trénera Štafuru na tribúnu... „To, čo som videl za posledných zhruba pätnásť minút hry zo strany rozhodcu, ani sa k tomu neviem vyjadriť. Chvíľami sa mi aj zdalo, že sa ani nedohrá, lebo náš počet klesne pod sedem hráčov. Napríklad, čo povedať k situácii, keď hráča po ošetrení vpustí asistent rozhodcu na hraciu plochu, hneď pribehne hlavný rozhodca a ukáže mu druhú žltú kartu. Celý život robím futbal, ale toto som ešte nezažil. Som šokovaný, že takéto niečo sa stane v súťaži, ktorá má byť výkvetom futbalu na východnom Slovensku, možno to slovne „prepálim“, ale ak by sa niečo také udialo v nižšej súťaži na dedine, isto by sa nedohralo kvôli inzultácii. Osem minút sme hrali siedmi, domáci vyrovnali a ešte sa malo hrať ďalej... Som z toho veľmi roztrpčený, zo spôsobu správania sa, že niekto môže doslova všetko... Nechcem však rozprávať iba o rozhodcovi, domáci mali prevahu, s tým sme počítali. Máme v mužstve rýchle typy hráčov a to sme chceli využiť. Neprehrali sme, ale bod má pre nás veľmi trpkú príchuť,“ dodal Jozef Štafura.

 

Svidník – Snina 2:2 (1:1)

Góly: 41. (PK) Tirer, 90. Hricov – 27. a 82. (PK) Vyshnevskyi

ŽK: Vyshnevskyi, Hanc, Bednár, Jankaj, Matús (všetci Snina)

Vylúčení: 88. Jankaj (po 2. ŽK), 90. Bednár (po 2. ŽK), 90. Skvašík          

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: