Hlavné menu

Myslel, že ho trafil kameň – bola to achilovka

Marcel Eperješi|29. aug 2016 o 02:00

Brankár Martin Dudič kvôli zraneniu predčasne ukončil jesennú časť.

Po „povstaleckom víkende“ vládlo v Ptičom dvojnásobné sklamanie. V šlágri 4. kola 5. ligy (skupina Vihorlatsko-Dukelská) sa na ptičanskom trávniku predstavil aktuálny líder zo Soli. V 67. min. hostia otvorili skóre so šťastím, keď hlavička skončila v sieti aj s tečom obrancu, v samom závere padlo potvrdenie troch bodov prakticky do prázdnej brány...

„Prehrávali sme 0:1, v závere sme už hrali vabank, aj sme nastrelili brvno súperovej brány. Z nášho riskantného tlaku vzišiel protiútok hostí, útočník si však posunul „dlhú“ loptu do šestnástky, za normálnych okolností by som ju mal bez problémov,“ začal opisovať inkriminovaný moment Martin Dudič.

Brankár TJ Ptava NV Ptičie sa však k lopte nedostal... „Keď som chcel vyštartovať, zacítil som silnú bolesť, silné prasknutie v oblasti achilovky. Spadol som na zem, ostal ležať a počas toho súper do prázdnej brány pridal svoj druhý gól. Doterajšie skúsenosti s niečím podobným som nemal, nevedel som teda, čo sa mi stalo, v prvom momente, keď došlo k prasknutiu, myslel som si, že mi niekto hodil do nohy kameň. Aj som očami hneď okolo seba nejaký kameň hľadal, no prebleslo mi mysľou, že by to mohla byť achilovka. Chytil som si pätu a nebolo to dobré,“ konštatoval 35-ročný brankár.

V 90. minúte už bol víťaz jasný, dohodol sa preto s rozhodcom, že striedať už nebude, chvíľu v šestnástke vydrží, nech sa stretnutie uzavrie. Z hracej plochy nasledoval rýchly prevoz na vyšetrenie, ktoré potvrdilo zlé obavy.

„Vyšetrenie ukázalo, že achilovka je pretrhnutá. Noha je v sadre, ale dnes (pozn.: v pondelok) idem do nemocnice na príjem a zajtra ma čaká operácia,“ dodal Martin Dudič skleslým hlasom. Od futbalu si totiž nútene minimálne štyri mesiace oddýchne, jesenná časť sezóny sa preň skončila predčasne.

 

PTIČIE – SOĽ 0:2 (0:0)

Góly: 67. Ladomerský, 89. Demčák.        

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: