Doma sú obklopení šťastenou, vonku ju márne čakajú

Šéfredaktor|5. okt 2018 o 09:00

Stará Ľubovňa si uvedomuje, že skutočný obraz o jej sile sa ešte neukázal

 

Nováčik sa vždy snaží presadiť v náročnejšej konkurencii a získať  aký-taký rešpekt. Neraz sa to v premiérovom ročníku darí a túto devízu ukazujú nateraz aj štvrtoligoví futbalisti Starej Ľubovne. Ich postavenie v tabuľke je sľubné a možno až prekvapivo dobré, ale predsa len pri otázke, ako hodnotí doterajšie účinkovanie , tréner Marián Solotruk neoplýval nejakými kvetnatými vyhláseniami a nepreháňal to s pochvalami. Skôr sa držal pragmatickej línie.

 

„Nedá sa jednoznačne komentovať, či sme maximálne  spokojní, hoci nás teší postavenie medzi najlepšími tímami súťaže. Podstatné je, že futbal v Starej Ľubovni ožil a to vychádza na sto percent.“ A prečo ste opatrný pri hodnotení, má to nejaké opodstatnenie? „Doma máme výbornú bilanciu, to je pravda. Lenže vonku u silnejších súperov nám to nevychádza. Možno nám chýba viac šťastia, ale taký je futbal.“ Nuž, tím MFK obstál na cudzej pôde len raz – v úvodnom kole na pôde Svitu, odvtedy sa mu nepodarilo ani raz zabodovať. Naopak, na vlastnej pôde sa činí, nestratil ani bod a dokonca inkasoval iba jeden gól. Pokiaľ ide o bilanciu vonku, tak kouč naznačil, že mužstvo je mladé, súťaž je pre hráčov nová a zvykajú si na iné parametre, náročnejších súperov a  inú kvalitu hry. „V piatej lige bol predsa aj iný počet duelov, aj rivali boli kvalitatívne iní, takže treba nejaký čas, aby sme túto podstatnú zmenu strávili a prispôsobili sa jej.“

St. Ľubovňa nateraz nemá na konte ani jednu remízu, len výhry a prehry. Ide o náhodu? „Asi áno, hoci v cudzom prostredí sme niekedy siahali po zmierlivom výsledku. Len sme nemali dostatok pohody v koncovke, zahodili sme šance a potom sme za to pykali. Okrem toho sme boli aj oslabení o vylúčených hráčov, navyše sa proti nám kopali pokutové kopy. Nechcem ospravedlňovať naše porážky, ale je to naozaj fakt.“ Určite však v niečom bude predsa len rozdiel medzi vystúpeniami doma a vonku. „Súperi chodia aj k nám zväčša hrať otvorený futbal, vieme sa však dostať do množstva šancí. Však spravidla sme na vlastnej tráve dali v každom zápase dosť gólov, akurát naposledy iba jeden, aj to bol vlastenec.“ M. Solotruk poukázal aj na to, že umiestnenie v pelotóne je aj trošku skresľujúce, lebo obyčajne MFK hostil  súperov z dolnej polovice, kým u tých silnejších hosťoval. „Takže skutočná naša sila sa zrejme ukáže až v odvete, keď náročnejší rivali budú účinkovať u nás.“ A ako s videl kouč uplynulý duel s Kračúnovcami? „Hoci sme nedali my gól, predsa sme vyhrali zaslúžene, lebo hostia si nevypracovali žiadnu šancu. My sme nastrelili aj brvno a dostali sme sa do tutovky. Hostia sa predviedli s poctivým futbalom a zaslúžia si byť v hornej polovici tabuľky. Bol to konečne kvalitnejší rival, hral organizovane a preto nás tri body o to viac tešili. Pokiaľ ide o najlepšie naše výkony, ťažkom sa nejaký vyzdvihuje, doma boli všetky primerané. V cudzom prostredí sme zväčša boli vyrovnaným súperom a naozaj sme si neraz zaslúžili ukoristiť dajaký bodík. Kým doma nám šťastena praje, u súperov je to iné, preto sa nedokážeme dostatočne presadzovať. Na tom hodláme popracovať, hoci amatérsky futbal má svoje problémy, no podstatné je, že sa stabilizujeme,“ dodal tréner M. Solotruk. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: