REPREZENTÁCIA SR

Slováci v zahraničí

Ján Ploštica|24. feb 2020 o 18:00

Po týždni sa opäť predstavili naši hráči v zahraničí. Pozrite si prehľad

Česká republika

V Českej republika sa predstavili okrem hráčov Sparty, ktorú čaká dohrávka 18. kola vo štvrtok 5.3 proti Svarog FC Teplice všetci naši hráči. Dnes 24.2 sa predstaví ešte v dohrávke pre zmenu 16.kola duo Směřička, Karpiak, ktorí nastúpia proti Demónom Česká Lípa. Oba spomínaní hráči nastúpili cez víkend na palubovke Helas Brno, kde si po vyrovnanom priebehu nakoniec odniesli všetky body po výsledku 4:3. Zaujímavosťou stretnutia bolo, že o víťazstve Slávie rozhodol v 32. min. brankár Slávie Žežulka. V oficiálnom zápise o stretnutí figurovali na súpiske obaja naši hráči. Karpiak však do stretnutia nezasiahol a sledoval ho len z lavičky náhradníkov. Na víťazstve Slávie sa však významne podieľal druhý Slovák v družstve a Maťo Směřička odchádzal so stretnutia s bilanciou 2+1. 

SMĚŘICKA 2+1, KARPIAK 0+0

Povedal po zápase Martin Směřička: "Do Brna sme cestovali s cieľom zvíťaziť, ale samozrejme sme boli pripravení na silu súpera, ktorý má vo svojich radoch dobre fyzicky pripravených českých mládežníckych reprezentantov doplnených o viacerých skúsených futsalistov. Úvod zápasu nám vôbec nevyšiel a od 1.minúty sme prehrávali. Pre mňa osobne to bol náročný zápas, keďže som sa do zápasu vracal po dlhšej pauze. Som rád, že sa mi však v mojom prvom striedaní podarilo nahrať na gól, hralo sa mi tak uvoľnenejšie a od začiatku som sa na palubovke cítil istejšie. Celý zápas sa vyvíjal len s jedno gólovým rozdielom, takže do poslednej minúty bol priebeh nervózny, som preto rád, že sme si z Brna odviezli plný bodový zisk."


V pondelňajšej dohrávke 16. kola najvyššej súťaži v Českej republike sa predstavili opäť obaja naši hráči, aspoň podľa oficiálneho zápisu o stretnutí. Maťo Směřička bol opäť ústrednou postavou zápasu v drese Slávie, keď sa podielal na troch góloch hostí za gól a dve asistencie. 

SMĚŘIČKA 1+2, KARPIAK 0+0

Povedal po zápase Martin Směřička: "Do Českej Lípy sme cestovali po náročnom piatkovom zápase v Brne, takže s miernou únavou ale s cieľom zvíťaziť. Boli sme pripravení na skúseného súpera, ktorý v poslednom čase do svojich radov dotiahol šikovných futsalistov najmä z Plzne a doplnil tak svoj vyrovnaný káder. V porovnaní s Brnom sme však očakávali menej behavý futsal. Po chybe domáceho brankára sme sa hneď v úvode dostali do vedenia, ale veľmi skoro sme nazbierali 5 faulov, tak sme prvý polčas len “dohrávali”. Úvod druhého polčasu nám opäť vyšiel a po signále z rohu sme viedli 2:0. Súper sa však dotiahol na rozdiel jedného gólu. Podobne to bolo aj po našom góle na 3:1, kedy súper opäť rýchlo znížil. V posledných minútach sme tak museli brániť powerplay, v ktorej Lípa párkrát pohrozila. Z gólu sme sa nakoniec tešili my a odviezli sme si 3 body. Teraz sa pripravujeme doma na súboj s Mělníkom, ktorý by sme chceli rovnako zvládnuť."

Highlighty so stretnutia:



Aj v stretnutí Plzne sa predstavili dvaja Slováci. Tentoraz sa viac darilo staršiemu z nich. Peťo Kozár prispel k víťazstvu Plzne nad Démonmi z Českej Lípy troma asistenciami, keď trikrát nabíjal spoluhráčovi Tomášovi Vnukovi. 

KOZÁR 0+3, ZDRÁHAL 0+0

Povedali po zápase: Peter Kozár: "Vycestovali sme na zápas do Českej lipy, kde sa okrem výhry čakala aj zlepšená hra po posledných zápasoch. Vyšiel nám hneď úvod zápasu keď sme dali rýchle dva goly a viedli 2:0. Zvyšok zápasu sme držali loptu a pri útokoch súpera poctivo bránili. Super ale dokázal znížiť na 2:1, ale na konci polčasu sme dokázali streliť 3 a dôležitý gól nakoľko super musel v druhom polčase viac tvoriť načo sme si počkali a na konci zápasu opäť skórovali rýchle 4 góly v priebehu 36 až 38 minúty a bolo po zápase. Pripísali sme si výhru 7:2 a najbližšie nás čaká zápas doma s Chrudimou."

Highlighty so stretnutia:


V tretom stretnutí u našich susedov sa predstavil aj náš Martin Doša ktorý sa však do štatistík stretnutia nezapísal. Jeho Chrudim si poradila s Vysokým Mýtok hladko 5:1

DOŠA 0+0


Taliansko

V Taliansku háji farby dresu s dvojkrížom náš reprezentant Vojtech Turek. Jeho tím však opäť zápas výsledkovo nezvládol a na domácej palubovke podľahol súperovi 2:5. Vojta môže tešiť aspoň fakt, že zaznamenal už svoj 22 gól v sezóne. 

TUREK 1+0

Povedal po stretnutí Vojtech Turek: "Zápas sme znovu v kľúčových minútach nezvládli, za stavu 2:2 desať minút pred koncom sme nepremenili veľkú šancu a naopak inkasovali zo stupídnej situácie . Za takéhoto stavu, 10 minút do konca, by sa každý mal sústrediť hlavne na defenzívu, no náš hráč na malý moment vypustil svojho hráča z čoho vznikol víťazný gól pre hostí . "

Gól Vojta Tureka na 1:2

Fotogaléria so stretnutia


Nemecko

Náš zástupca v tejto súťaži Marko Hudáček sa opäť nestratil a prispel ďalších gólom k víťazstvu svojho tímu na domácej palubovke proti družstvu Detmold v pomere 6:1

HUDÁČEK 1+0

Povedal po stretnutí Marko Hudáček: "V 13.kole sme narazili na súpera zo spodnej časti tabuľky a očakávalo sa naše jasne víťazstvo. Už to nebolo až tak jednoduché ako v dvoch predchádzajúcich prípadoch, keď sme hrali s poslednými tímami. Zápas sme zvládli, dominovali sme a zvíťazili 6-1. Z môjho pohľadu to bol vydarený zápas, pretože po veľmi dlhej pauze, po zranení, som dokázal odohrať celé stretnutie a streliť jeden gól. Teraz nás čakajú už ťažšie zápasy do konca základnej časti. V piatok máme súpera so zvučným menom Fortuna Düsseldorf, kde potrebujeme opäť zvíťaziť a získať 3 body."


Poľsko

V Poľsku máme nášho mladého hráča Kristiána Medoňa. U našich severných susedov bola ligová prestávka, ale Kristiánov tím sa predstavil v Poľskom pohári, kde nestačil po predĺžení na domácich a po výsledku 6:5 sa s Poľským pohárom lúči. 

MEDOŇ 0+1

Povedal o stretnutí Kristián Medoň: "Kedže tento týždeň máme od ligy voľno, tak nás čakal pohárový zápas s tímom Maxfarbex, od ktorého sme vôbec nevedeli čo čakať.. Náš cieľ v tomto zápase bol vyskúšať si nejaké nacvičené veci a hlavne sa nezraniť, pretože nás čaká veľmi dôležitý ligový zápas.. Preto sme zápas dohrávali len v piatich hráčoch.. Teraz už k spomínanému zápasu.. Pre nás sa začal veľmi dobre, určovali sme tempo hry a držali loptu na našich halovkách a nakoniec sa nám podarilo otvoriť skóre po peknej akcii, druhý gól sme pridali po brejkovej akcii, kde som na 6m našiel Mykytu a ten do prázdnej už nemal problém zakončiť .. Od tohto momentu som mal pocit akoby sme si začali myslieť, že ten zápas už je vyhraný a nemusí hrať.. Mal som pravdu a domácim sa podarilo rýchlo vyrovnať na 2:2 ale pred prestávkou sme nakoniec išli do šatne s výsledkom 3:2, kedže sme premenili náš dlhý tlak na gól.. Cez polčas bol tréner spokojný s našou hrou, držaním lopty, dodržiavaním systému, ale výsledok mal by úplne iný.. V druhom polčase sme už hrali bez zraneného brazilčana Guilhermého a ešte jedného hráča, takže to bolo fyzicky náročné, ešte k tomu po 7 hodinovej ceste v autobuse.. Domáci využili svoj doping a do dobru kulisu fanúšikov a otočili stav zápasu.. Ku koncu nám už nič neostávalo, tak sme skúsili hru bez brankára, ktorú sme hrali veľmi dobre ale dobre chytajúci brankár domácich držal svoj tím, nakoniec minútu pred koncom som na 6 našiel nášho kapitána a ten na následne našiel na zadnej tyčke hráča, ktorý to doklepol.. Od toho momentu som začal mať problém s videním a tréner ma nevpustil viac do hry, z toho dôvodu sme išli do predĺženia iba s 5 hráčmi do poľa.. Predĺženie sme začali najlepšie ako sme mohli a to strelenín gólu, ale potom znovu úradovaenili li poľskí rozhodcovia, ktorý za 30 sekund zapískali dve 10m pokutové kopy, ktoré domáci premenili. Do konca zápasu sa už nič nezmenilo.. Končíme v poľskom pohári, ale teraz už myslíme na náš ďalší ligový zápas."




Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: