REPREZENTÁCIA SR

HerMiCamp už začiatkom júla v Badíne.

Ján Ploštica|29. jún 2020 o 00:00

Reprezentačný brankár Slovenska Milan Herko sa rozhodol zorganizovať kemp pre brankárov futsalu.

Porozprávali sme sa s Milanom nielen o pripravovanom kempe, ale aj o najbližšej futsalovej budúcnosti.


Prečo si sa rozhodol organizovať kemp pre brankárov futsalu?
"Už dlhšie som sa pohrával z myšlienkou kempu pre brankárov. Na Slovensku je momentálne málo možností pre napredovanie brankárov futsalu a aj takýto kemp by mohol pomôcť zvýšiť konkurenciu na brankárskom poste. Ja osobne by som sa rád aj v budúcnosti venoval práve výchove brankárov na Slovensku a odovzdával skúsenosti mladším. Verím, že táto myšlienka sa stretne s pozitívnym ohlasom a budem ju môcť ďalej rozvíjať. Bez toho, aby sme sa špeciálne brankárom venovali bude akýkoľvek progres veľmi ťažký."

Milan, čo očakávaš od kempu?
"Chcem v prvom rade, aby sa stretla dobrá partia chalanov, ktorí chcú na sebe pracovať."

Už teraz vieme, že sa kempu zúčastnia mladé slovenské talenty. Mohol by si nám prezradiť aspoň pár mien?

"Kempu sa zúčastnia napríklad aj moji reprezentačný kolegovia Marek Karpiak či Marek Kušnír. Účasť potvrdili aj mladí perspektívni brankári ako Pecho, Podhájeczky či talent roka 2019, Kevin Kollár."

Čo ty a tvoja kariéra?
"Ešte sa nechystám ukončiť kariéru (smiech), takže má aj najbližší ročník uvidíte na palubovkách. "

Ako vidíš nový ročník na Slovensku? 

"Súťaž by určite potrebovala trochu oživenia a je veľká škoda, že nehrajú mužstvá z Bratislavy, Trnavy, Košíc, či Prešova v lige. Samozrejme, aj z iných miest Slovenska. Dúfam, že najbližší ročník bude v lige 10 účastníkov"

Kto je Milan Herko? Milan je dlhoročný futsalový brankár, ktorý väčšinu svojej kariéry stál v bránke klubu Pinerola futsal 1994. Milan celú svoju brankársku kariéru strávil na Slovensku a dvakrát sa tešil z titulu Majstra Slovenska v sezóne 2015/2016 a 2018/2019. Momentálne je Milan na hosťovaní v klube MŠK Žilina FUTSAL. Od sezóny 2014/2015 odchytal v najvyššej súťaži 144 stretnutí a strelil 2 góly. Milan sa dlhodobo teší aj dôvere reprezentačných trénerov a bránke s dvojkrížom stál už 50 krát. Svoj reprezentačný debut si odkrútil proti Taliansku 7.1.2014 v San Vitu, kde sme Taliansku podľahli 3:0 (0:0).



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: