REPREZENTÁCIA SR

Tomaš Drahovský má nový klub. Pokračovať bude v Španielsku.

Ján Ploštica|5. júl 2020 o 23:10

6-násobný najlepší slovenský hráč už pozná svoju budúcnosť.

Slovenský futsalový reprezentant Tomáš Drahovský sa na dva roky upísal tímu z najvyššej španielskej súťaže Catgas Santa Coloma. Santa Coloma skončila v poslednom ročníku na 12. mieste a práve 27-ročný rodák zo Starej Ľubovne, ktorý za Slovensko nastúpil na 72 zápasov a strelil 46 gólov, by jej mal pomôcť k posunu na miesta zaručujúce Play off. 

Tomáš Drahovský v drese reprezentácie Slovenska
Tomáš Drahovský v drese reprezentácie Slovenska


1. V Sparte si skončil, ale mosty nepáliš, kedy si sa rozhodol posunúť sa v kariére opäť ďalej?

"Áno, po 2 rokoch v Sparte končím, ale rozhodne mosty nepálim. Otvorene sme sa bavili o možnosti odísť a oni mi popriali veľa šťastia s tým, že v Sparte budem mať stále dvere otvorené. Nejaké uvažovanie už bolo po majstrovskej sezóne, ale nejak vážnejšie som nad tým začal uvažovať, keď som sa musel lúčiť s mamkou, kvôli ktorej som sa aj vrátil naspäť do Čiech. Vtedy to bol nejaký impulz, že po sezóne by som sa opäť vrátil do Španielska. Prišla však pandémia, a tak som nevedel, ako to práve v Španielsku bude vyzerať a či je reálne tam ísť. Nejaké jasné kontúry to nabralo približne pred mesiacom a pol."

2. Za dva roky v českej lige si bol dvakrát MPV. V tvojom podaní to vyzerá jednoducho. Ako vyzerá tvoj normálny tréningový deň?

"Neviem, či to vyzerá jednoducho, ale som strašne rád, že sa mi podarilo byť 2 roky po sebe MVP, ale bez mojich skvelých spoluhráčov by to reálne nebolo. Môj normálny tréningový deň vyzerá asi tak bežne ako u väčšiny športovcov. Vstanem ráno, pripravím si raňajky a neskôr odchádzam na doobedňajší tréning. Po tréningu mám obed, prípadne kávičku so spoluhráčmi. Neskôr sa snažím venovať rodine a ak je aj večerný tréning, tak potom tréning a neskorá večera."

3. Sám o sebe hovoríš, že si si všetko musel odmakať sám. Čo by si odkázal mladým hráčom, ktorí pomýšľajú na kariéru futsalistu?

"Odkázal by som im, aby na sebe stále pracovali a hlavne, aby ich to bavilo a mali stanovené nejaké ciele, ktoré chcú dosiahnuť. Pre dosiahnutie cieľov je však treba niečo obetovať , bez toho to nejde. Hlavne sa toho netreba báť a ísť si za svojím cieľom alebo snom. A taktiež to, čo tvrdím stále, že ak človek na sebe maká, vráti sa mu to, skôr či neskôr."

4. Keď sa pozrieš na svoje kariérne kroky späť, čo vidíš?

"Keď sa na to takto v rýchlosti spätne pozriem, tak vidím kariéru a rozhodnutia, ktoré mi postupne pomáhali si splniť sny a ciele, ktoré som si na začiatku dával. Každý prestup a zmena pôsobiska mi priniesla niečo nové a posunuli ma v kariére dopredu. Na všetky tieto kariérne kroky a tímy, v ktorých som hrával, mám krásne spomienky."

5. Dnes vieme, že tvoje ďalšie kroky smerujú do Španielska. Hovorí sa o tíme Santa Coloma. Môžeš tieto informácie potvrdiť?

"Áno, moje ďalšie kroky putujú späť do Španielska. Špekulovalo sa o viac tímoch, ale áno, je pravda, že prestupujem práve do Santa Colomy."

6. Waw. Aké ciele si kladie tvoj nový klub v ďalšej sezóne španielskej futsalovej ligy?

"Medzi hlavné ciele klubu je uspieť v Copa Catalunya a postup do play off."

7. Rozprával si sa už s trénerom či managerom, aké úlohy by si mal mať v klube? Prípadne aká bude tvoja pozícia?

"S trénerom som vlastne v kontakte už skoro pol roka. Po jeho presune do tohto tímu ma hneď kontaktoval a snažil sa ma presvedčiť a priviesť do tímu. Chcel, aby som bol jedna z dôležitých postáv v tíme, ale aké budú moje konkrétne úlohy, sme sa ešte nebavili. Na to bude dosť času po mojom príchode."

8. V Španielsku si už pôsobil, asi vieš čo ťa čaká. Môžeš porovnať tvoje pôsobenie v Česku a Španielsku?

"Moje pôsobenie v Španielsku a v Česku je dosť odlišné. Už len tým, že do Španielska som pred 2 rokmi išiel úplne sám, nevedel som, čo ma čaká a aké to tam bude. Cela adaptácia trvala nejakú dobu, keďže som nevedel španielsky a takisto skok medzi vtedy maďarskou ligou a španielskou bol obrovský. Po nejakej dobe som si však zvykol a všetko už potom išlo lepšie a lepšie a nakoniec to bol pre mňa skvelý rok či už po futsalovej, ale aj životnej stránke. V tomto to teraz bude trošku jednoduchšie pre mňa, pretože teraz už viem, čo ma čaká a aké to bude. Do Čiech som sa vrátil hlavne kvôli rodine a vízia Sparty ma hneď zaujala. Tu som ale vedel čo ma čaká , poznal som hráčov v tíme, ale aj celé vedenie a, samozrejme, mal celú svoju rodinu nablízku. V tomto som to mal v Prahe naozaj skvelé. Navyše v tíme bolo veľa skvelých futsalistov, ale takisto aj ľudí, s ktorými som rád trávil čas aj mimo tréningov. Myslím si, že to celé sa podpísalo na zisku titulu a víťazstve v pohári. Takze som strašne rad, že som tieto 2 roky mohol byť v Prahe s rodinou, ale že sa nám taktiež darilo ako tímu a ciele, ktoré sme mali, sme si splnili. Avšak prišiel čas si splniť ďalšie ciele a sny, ktoré mám."

9. Kedy by si sa mal presunúť do Španielska?

"Do Španielska by som mal ísť niekedy v polovici augusta. Čakám ešte na presné informácie a plán prípravy a predprípravy na sezónu."

10. V Španielsku vyvrcholila súťaž dosť netradičným spôsobom, nejaká „rýchla smrť“. Určite si ju sledoval, čo povieš na nového španielskeho majstra? 

"Áno, sledoval som to pozorne. Myslím si, že bolo viac prekvapivých výsledkov, ale majster až taký prekvapivý nie je. Inter patrí k najúspešnejším tímom v španielskej lige celkovo a má skvelý tím. Takže, podľa mňa aj podľa odohratej sezóny, zaslúžený majster."

My Tomášovi želáme úspešné ťaženie na španielskych palubovkách a veríme, že nás bude opäť tešiť dobrými výkonmi v klube Santa Coloma.



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: