REPREZENTÁCIA SR

Slováci v Rabate podľahli v prvom z prípravných duelov favorizovanému Maroku 0:3

27. máj 2023 o 22:21

Zverenci Mariána Berkyho a Antona Brunovského prehrali s domácim Marokom vo futbalovom centre futbalovej federácie Mahameda VI 0:3, všetky góly padli ešte v prvom polčase.

Prípravný zápas (Center Mohamed VI De Football):

Maroko - Slovensko 3:0 (3:0)
⚽️ 5. a 15. Jouad, 17. Al Ayyane

Zostava SR: Kušnír - Ševčík, Čeřovský, Vaktor, Kyjovský (C) - Kuruc, Korček, Márton, Vrábel, Zaťovič, Medoň, Marík. Tréner: Marián Berky
Zostava Maroka: Khiyari - Jouad, Raiss El Fenni, Boumezou, Amazal - Knia (C), Kamal, El Idrissi, Bouzid, Borite, El Ayyane, Maimon, Dhani, Taibi (Anbia, Nessis)

Anton Brunovský (asistent trénera): Dnešný prípravný zápas s reprezentáciou Maroka, ktorá je vo finálnej fáze prípravy bol fyzicky veľmi náročny. Veľká smola postihla Dominika Ostráka, ktorý do zápasu nemohol zasiahnuť kôli zdravotným ťažkostiam a tak sme museli na to reagovať rozhodením formácii. V úvode nám chvíľu trvalo kým sme sa dostali do zápasového tempa ale postupom času sme začali lepšie brániť a hlavne zachytávať domácich, ktorí hrali v neustálom rýchlom pohybe. Maročania naše zaváhania dokázali potrestať troma gólmi v prvom polčase ale aj napriek ich obrovskej prevahe na lopte sme v druhom dejste neinkasovali. Do zápasu zasiahli všetci chalani okrem Kevina Kollára a dovolím si tvrdiť že si siahli aj na dno svojich síl. Premiéru v seniorskej repre si odbili aj nováčikovia ktorí skvelo nabehli do veľmi ťažkého zápasu - dá sa povedať, že to bol pre nich taký krst ohňom. Chlapcom patrí obrovská poklona za odvedený bojovný výkon od ktorého sa vieme do budúcna odraziť. Čaká nás deň voľna čo využijeme na regeneráciu a rozbor. Dúfam, že do odvety budeme môcť nastúpiť v plnej sile.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: