DAL GÓL AJ VYBOJOVAL PENALTU

(Autor: VZ)
Ján Miroľa|3. máj 2024 o 08:59

Futbalisti TJ Rozvoj Pušovce patria k tým mužstvám „okresu“, ktoré na jar ešte neprehrali. V aktuálnej tabuľke 8. ligy ObFZ Prešov im patri piate miesto. Najväčšiu váhu má najčerstvejší bodový zisk za domáce víťazstvo 2:0 nad TJ Slovan Solivar. Rozprávali sme s trénerom Pušoviec Jakubom Jurečkom.

Aký bol súboj s ambicióznym nováčikom, ktorý sa netají tým, že keď nie teraz, tak určite o rok plánuje postúpiť do vyššej súťaže? 

Stretnutie bolo veľmi kvalitné, fanúšikom sa musela predvedená hra oboch tímov páčiť. V prvom polčase mali viac z hry hostia, no dokázali sme ich ubrániť a nepúšťali sme ich do vyložených šancí. Solivar ťažil zväčša z kvalitne zahraných štandardných situácií. Po zmene strán sme sa dostali viac do hry a v 62. minúte, po veľmi dobrej práci na hranici pokutového územia a parádnemu zakončeniu Radoslava Eliaša bolo 1:0. To nám pomohlo k väčšiemu kľudu na kopačkách a vyrovnaniu hry. O sedem minút neskôr Maroš Jurečko z pokutového kopu náš náskok zvýšil. Zápas sme si už ustrážili a dotiahli do úspešného konca. Mňa osobne najviac potešila predvedená hra a to, že chalani sa čím ďalej tým viac stotožňujú s herným systémom, ktorým sa chceme prezentovať a pomaly nám to prináša aj zaslúžené ovocie.

Nastúpili ste v najsilnejšom zložení?

 Určite nie. Pre zdravotné ťažkosti nám chýbal klasický útočník Damián Poloha. Na hrote útoku ho nahradil brankár nášho dorastu a brankárska dvojka v A mužstve už spomenutý Radoslav Eliaš. Svoju úlohu splnil k spokojnosti, jeho gól ľavačkou, keď loptu krásne zakrútil k pravej žrdi, bol naozaj pekný. Navyše vďaka svojej dravosti to bol on, kto vybojoval penaltu. Úprimne, to, ako si na ihrisku počínal, ma ani veľmi neprekvapilo, trénoval som ho aj v žiackych kategóriách, kde veľakrát nastupoval aj na pozícií hrotového hráča, keďže má dobrú strelu a skvelé krytie lopty.

Mimochodom, vraj ste nie tak dávno, v rámci prípravy, odohrali priateľský zápas so zaujímavým súperom...

To áno. Minulý týždeň sme si merali sily s treťoligovým Svidníkom. Pre našich hráčov to bola obrovská škola futbalu. Keďže možnosť striedania bola neobmedzená, atmosféru tohto špecifického súboja si užilo 22 hráčov z áčka aj dorastu. Svidníčania nám ukázali, ako sa hrá futbal na vyššej úrovni, všetky herné činnosti robili vo vyššom tempe, s vyššou kvalitou a naozaj to bolo veľmi poučné. Sme všetci radi za takúto príležitosť, ktorú nám sprostredkoval náš bývalý tréner Ján Čížek. Prehrali sme 1:5, no viac než výsledok ma zaujímalo to, ako sa presadíme proti takémuto súperovi. Myslím, že sme si neurobili hanbu a boli sme dôstojným tréningovým sparingpartnerom.

 V nedeľu sa chystáte do Malého Šariša. Domáci dali v ostatných štyroch dueloch len po jednom góle (Ostrovany 1:6, Víťaz 1:1, Jakubovany 1:1, Radatice 1:1), no na druhej strane inkasovali za 360 minút len trikrát. Trúfate si za takýchto „okolností“ na čisté konto? A zároveň - čo poviete na celkom slušnú defenzívnu vizitku súpera?

V nedeľu nás nečaká nič ľahké. Vieme o kvalite domácich, ale viac sa sústredíme na náš výkon. Už nie raz sme si v tejto sezóne dokázali, že ak sa sústredíme na náš výkon, vieme odohrať vyrovnanú partiu s každým, dokonca aj s Ostrovanami. Myslím, že kto videl náš domáci zápas s nimi, bude so mnou súhlasiť. Verím, že na nedeľu sa dobre pripravíme a dokážeme sa presadiť našou hrou. Verím svojim hráčom, viem, aké sú naše silné stránky a aj kde ešte máme slabiny. Či má Malý Šariš také alebo také štatistiky, to ide bokom. Dôležité bude to, čo sa odohrá na ihrisku. Rešpektujeme silu každého súpera.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: