ŠPECIALISTA NA PENALTY

(Autor: VZ)
Ján Miroľa|10. máj 2024 o 14:14



V stredu bola na programe dohrávka 14. kola 8. ligy ObFZ Prešov medzi ŠK Slovan Solivar a OŠK Kapušany. Výsledok 2:2, po polčase 2:2 (góly: 21. a 45. Tomáš Gomulec – 9. Martin Masrna, 45. Adrián Anderko). Aký bol sled gólov? Nuž, zaujímavý: hostia viedli po rýchlom góle, domáci vyrovnali a v závere prvého polčasu otočili na 2:1. Lenže ich súper hneď na to predviedok husársky kúsok, keď do prestávky stihol ešte vyrovnať. Po výmene strán sa už siete nevlnili, ani po pokutovom kope Rudolfa Rusnáka v 60. minúte. Mimochodom, brankár Kapušian Marek Hudák je okresným špecialistom na penalty, v tejto sezóne ich chytil už sedem – tri v lige a štyri v Letnom pohári 2023.  

Domáci tak nenadviazali na nedeľňajšie víťazstvo 4:1 nad Janovom, hostia zas po sérii štyroch výhier tentoraz stratili dva body. Alebo žeby získali? A rovnaká otázka sa týka aj Slovanistov... Viac napovedia slová obidvoch trénerov.

Kormidelník nováčika Ján Novák sa dal počuť: „Vzhľadom na výkon družstva a priebeh stretnutia, v ktorom sme boli futbalovejším tímom, spokojní byť nemôžme. Vlastnými chybami sme súperovi dali možnosť na skórovanie, ten to využil. Kapušany majú veľmi solídne mužstvo a samotná úroveň súboja prevyšovala štandard druhej najvyššej okresnej súťaže. Nepremenená penalta samozrejme mrzí, Rudo Rusnák sa pri týchto štandardkách doteraz ani raz nemýlil, no také veci sa jednoducho stávajú. Nič sa nedeje, ostávame na piatom mieste. Sezóna sa nekončí a my v zostávajúcom priebehu plánujeme zabojovať o štvrtú priečku.“

Podľa kormidelníka OŠK Matúša Čisarika videli diváci na Tajchu zaujímavé futbalové predstavenie. Mrzia ho však inkasované góly, obidva zo štandardných situácií, z takmer rovnakého miesta na pravej strane pokutového územia. Rovnako aj zahodené šance do prestávky. Na penaltový verdikt hlavného rozhodcu má svoj názor, „no vyjadrovať sa nebudem. Skôr poviem, že som veril nášmu brankárovi, ktorý strely zo značky bieleho bodu jednoducho chytať vie.“ V 75. minúte mali Kapušančania bližšie k víťazstvu, ich gól nakoniec uznaný nebol. „Asistent rozhodcu zastávku nezdvihol, ofsajd teda videl len hlavný arbiter. Dokonca ani domáci nenamietali, keď sme sa začali tešiť...“ Konečné slovo... „Škoda toho momentu, takéhoto rozhodnutia. No v globále máme bod proti kvalitnému súperovi, na kvalitnom ihrisku. Určite sme však na úplnom začiatku chceli získať všetky tri,“ dodal M. Čisarik.



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: