VÍŤAZ PREHRAL ROZDIELOM TRIEDY

(Autor: VZ)
Ján Miroľa|30. apr 2024 o 16:30

V siedmich stretnutiach 19. kola 8. ligy ObFZ Prešov hostia zvíťazili len v jednom prípade. Zápas medzi TJ Družstevník Víťaz a FK Roma Jarovnice sa skončil výsledkom 0:3 (góly: 35. a 77. Karol Pešta, 89. Dávid Kaleja ml.).

Ešteže futbalisti z obce pod Braniskom bodovali aspoň týždeň dozadu v Malom Šariši. S výsledkom 1:1 ale hrajúci prezident Peter Stašík spokojný nebol. Na druhej strane priznáva, že mohlo byť aj horšie, keby bol domáci Damián Huba premenil za stavu 0:0 pokutový kop. „Náš brankár Miroslav Šurima sa pre tejto situácii vyznamenal, keď vystihol aj stranu aj výšku, v akej letela lopta.“ Jedným dychom ale dodal: „No pravda je aj taká, že inkasovaný vyrovnávajúci gól Malošarišanov to nebola nechytateľná strela.“ Ešteže sa v drese TJ Družstevník znova presadil tradičný zakončovateľ a líder tímu Oleksandr Kulikov, pre ktorého to bol už jedenásty presný zásah v tejto sezóne. „Ja by som o tom už toľko nehovoril. Potom si ho súperi už priveľmi všímajú a po zápase je neraz okopaný ako záhradka,“ uviedol P. Stašík položartom, polovážne.

Na margo nedeľňajšej prehry rozdielom triedy s FK Roma ďalej uviedol: „Výsledok nezodpovedá obrazu hry. Mali sme šance, nastrelili žrď, dvakrát nepremenili samostatné nájazdy. Je to na zamyslenie, ich brankár má meter tridsať, okolo neho kopec miesta, no my ho dokážeme kedykoľvek trafiť.“

Na Víťaz čakajú dva zápasy vonku... „V Drienove pôjde domácim o veľa. Budú pod veľkým tlakom.“ A potom, 8. mája, sa P. Stašík vráti v spomienkach o zhruba tridsať rokov dozadu. Proti Jakubovanom sa bude hrať na ihrisku v Uzovciach... „Bolo to niekedy na sklonku môjho dorasteneckého veku, alebo na začiatku seniorskej kariéry. Hral som za Široké a domácim strelil tri góly. Prehrali sme 3:4, mňa potešila pochvala na moju adresu od domáceho funkcionára, dnes už nebohého pána Jaroslava Demka.“ A odvtedy? „Neviem, možno jeden, možno už žiaden hetrik. To už asi nikto nikdy nezistí,“ dodal na záver 46-ročný hrajúci funkcionár.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: