Olympiáda Peking 2022: Slovenskí hokejisti zdolali USA (minúta po minúte)

Tréner Slovenska Craig Ramsay.
Tréner Slovenska Craig Ramsay. (Autor: TASR - Martin Baumann)
Sportnet|15. feb 2022 o 23:00 (aktualizované 16. feb 2022 o 18:05)

Zimné olympijské hry minúta po minúte (live). Sledujte online zimnú olympiádu z dňa 12 (16.2.2022) v Pekingu 2022.

17:25 Kanaďanky so zbytočnou komplikáciou

Reprezentantky Kanady v curlingu si skomplikovali cestu za olympijskou medailou. V stredu síce najskôr tesne zdolali USA 7:6, ale následne nečakane prehrali s domácou Čínou 9:11 po odohraní extra endu. 

V tabuľke momentálne figurujú na štvrtom mieste s rovnakou bilanciou štyroch výhier a štyroch prehier ako majú aj Veľká Británia a Kórejská republika. Posledný zápas v skupine odohrajú proti Dánkam.

Na olympijskom turnaji žien štartuje v základnej časti desať družstiev, postup do semifinále si vybojujú najlepšie štyri tímy.


16:50 Hokejisti Kanady medailu nezískajú

Hokejisti Švédska skompletizovali zoznam semifinalistov na olympijskom turnaji v Pekingu. V stredajšom štvrťfinále zdolali Kanadu 2:0.

Po dvoch bezgólových tretinách rozhodli o postupe "troch koruniek" Lucas Wallmark a Anton Lander, ktorý skóroval pri kanadskej hre bez brankára.

Lucas Wallmark a Lukas Bengtsson (číslo 32) sa tešia z gólu v zápase proti Kanade.
Lucas Wallmark a Lukas Bengtsson (číslo 32) sa tešia z gólu v zápase proti Kanade. (Autor: TASR/AP)

16:30 Ukrajinke našli zakázanú látku mesterolon

Ukrajinská bežkyňa na lyžiach Valentyna Kaminská mala na ZOH v Pekingu pozitívny test na zakázanú látku mesterolon. Z hier ju provizórne vylúčili.

Lyžiarka teraz môže požiadať o test B-vzorky a odvolať sa voči suspendácii na Športový arbitrážny súd (CAS). Kaminská nepatrí medzi popredné pretekárky.

V šprinte obsadila 70. miesto, na 10 km klasicky skončila 79. So štafetou Ukrajiny prišla do cieľa na 18. mieste, pripomenula agentúra DPA.


16:10 Zatiaľ nepadol ani gól

Hokejisti Kanady a Švédska majú momentálne rovnako ďaleko k postupu do semifinále olympijského turnaja v Pekingu. V záverečnom štvrťfinálovom zápase v úvodných dvoch tretinách nepadol ani gól. Víťazný tím sa stretne s Rusmi.


15:30 Šortrekárky potvrdili svoju pozíciu

Šortrekárka Kórejskej republiky Min-čong Čcho získala zlatú medailu v pretekoch na 1500 m. Striebro patrí Talianke Arianne Fontanaovej, bronz si vyjazdila Holanďanka Suzanne Schultingová.

Tri medailistky potvrdili pozície najúspešnejších šortrekárok ZOH v Pekingu. Min-čong Čcho v Číne obhájila na 1500 m trati zlato z Pjongčangu a v semifinálovej jazde stanovila nový olympijský rekord. Z Číny si napokon odniesla 1 zlatú a 2 strieborné medaily.


14:55 Cehlárik vedel, čo v nájazde spraví

Traja pohoreli na americkom brankárovi Straussovi Mannovi, no štvrtý mu nedal šancu a rozhodol o postupe Slovenska do bojov o medaily.

Peter Cehlárik pred svojím nájazdom presne vedel, čo predvedie a tesne predtým, ako naskočil na ľad, to prezradil spoluhráčovi Jurajovi Slafkovskému.

"Pozreli sme si video brankára, na rozcvičke som to skúsil a Ďurimu som povedal: ´bekhend, forhend, gól´. Môžete sa ho opýtať," vravel s úsmevom na tvári jediný úspešný exekútor v nájazdoch.


14:45 Hokejistky Fínska majú bronz

Hokejistky Fínska získali bronzové medaily. V stredajšom stretnutí o 3. miesto si poradili so Švajčiarkami 4:0. Fínky odplatili súperkám prehru 2:3 zo základnej skupiny.

Finále ženského olympijského turnaja je na programe vo štvrtok o 5.10 SEČ. Štvrtýkrát za sebou sa v ňom predstavia hokejistky Kanady a USA.


14:40 V šortreku zlato pre Kanadu

Šortrekári Kanady získali zlatú medailu v štafete na 5000 m. Striebornú priečku získali reprezentanti Kórejskej republiky, bronzoví boli po tesnom finiši Taliani.

Kanaďania obsadili na predošlých ZOH v Pjongčangu 3. miesto, tentoraz však už potvrdili pozíciu najväčších favoritov.


14:15 Môžu dosiahnuť viac než naša generácia, tvrdí Šatan

Slovenskí hokejisti si druhýkrát v histórii zahrajú o medaily na zimnej olympiáde.

Pred dvanástimi rokmi pri tom bol aj súčasný prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Miroslav Šatan, ktorý verí, že teraz sa to už konečne podarí.

"Majú možnosť dokázať viac, ako na olympijských hrách dokázala naša generácia," povedal držiteľ kompletnej medailovej zbierky z majstrovstiev sveta.


14:05 Číňan pridal ďalšiu medailu

Čínsky akrobatický lyžiar Čchi Kuang-pchu získal zlatú medailu v skokoch (aerials). V stredajšom finále triumfoval výkonom 129,00 bodov pred obhajcom titulu Oleksandrom Abramenkom z Ukrajiny (116,50) a Iľjom Burovom z Ruského olympijského výboru (114,93), ktorý má bronz aj z Pjongčangu 2018.

Čchi Kuang-pchu predtým pomohol usporiadateľskej krajine k zisku striebra v skokoch miešaných tímov.

13:55 Súťažila na letnej olympiáde, bude aj na zimnej

Nemecká atlétka a bobistka Alexandra Burghardtová v piatok zaznamená štart na druhej olympiáde v priebehu 196 dní.

Dvadsaťsedemročná športovkyňa, ktorá sa na minuloročných OH v Tokiu predstavila v behu na 100 metrov a štafete, nastúpi v pretekoch ženských dvojbobov.

Jediná vec, ktorá dvojnásobnej juniorskej majsterke sveta v behu na 100 metrov trochu prekáža, je nízka teplota.

"Musíte sa dobre obliecť, všetko musí byť nepremokavé. Potom je to v poriadku," povedala Burghardtová pre DPA.


13:40 Gáborík: Dúfam, že to nezbabrú ako my

"Slovenský postup do semifinále mi vynoril aj spomienky na Vancouver 2010.Vtedy sme sa takisto dostali medzi štyri najlepšie tímy turnaja. My sme napokon skončili bez medaily, preto verím, že tentoraz to Slováci nezbabrú tak ako my," vraví bývalý hokejový reprezentant Marián Gáborík.

"Je to na tréneroch, ale aj skúsených hráčov. Skúsenosti na striedačke máme a myslím si, že teraz to bude aj o tom, aby tréneri aj tímoví lídri nachystali mužstvo na ďalšie zápasy," tvrdí.

13:00 Rybár st. bol pred nájazdmi nervózny

Nervozita, radosť, obrovské emócie, výkriky šťastia. Tak zrejme vyzeralo stredajšie ráno v slovenských rodinách, v školách či na pracoviskách. O niečo viac prežívajú dianie na olympiáde rodičia slovenských športovcov.

„Som veľmi rád, ako sa to skončilo. Sledoval som zápas doma aj s manželkou. Nebudem klamať, pred nájazdami som bol trochu nervózny, ale dobre to dopadlo. Špeciálne po tom poslednom som mal silné emócie,“ vraví otec Patrika Rybára Pavol, ktorý pôsobí ako tréner brankárov v bratislavskom Slovane.

12:30 Zahraničné médiá reagujú na výhru Slovákov

"Hlavná senzácia olympiády: Američania idú domov! USA prehrali v rozstrele so Slovákmi,“ píše ruský Sport-Express.

Česi spomínajú slovenské Nagano.

Prečítajte si reakcie zahraničnej tlače na štvrťfinálové víťazstvo Slovenska nad USA.


12:15 Kläbo rozšíril zlatú zbierku

Nórski bežci na lyžiach Erik Valnes a Johannes Hösflot Kläbo získali zlaté medaily v tímšprinte klasicky.

O 2,46 sekundy zdolali strieborných Fínov Iiva Niskanena a Joniho Mäkiho, bronz si vybojovali Alexander Boľšunov a Alexander Terentev z Ruského olympijského výboru (ROC), ktorí zaostali o 4,29 s.

Dvadsaťpäťročný Kläbo obhájil titul v tejto disciplíne, v ktorej pred štyrmi rokmi v Pjongčangu 2018 triumfoval s Martinom Johnsrudom Sundbym.

V Pekingu sa predtým radoval aj v individuálnom šprinte a pridal striebro v štafete a bronz na 15 km klasickou technikou. Svoju celkovú medailovú bilanciu spod piatich kruhov rozšíril na 5-1-1. Pre jeho rovesníka Valnesa je to prvá olympijská medaila.


12:10 Cesta do finále vedie cez Fínsko

Slovenskí hokejisti už poznajú súpera v semifinále olympijského turnaja na ZOH 2022 v Pekingu.

V piatok nastúpia proti Fínsku, ktoré vo štvrťfinále zdolalo Švajčiarsko 5:1. Slováci hrali proti Fínom hneď v úvodnom dueli na turnaji. Favoritovi podľahli vysoko 2:6.


12:05 Fíni zdolali Švajčiarov

Tretími semifinalistami olympijského turnaja v Pekingu sa stali Fíni, ktorí si poradili vo štvrťfinále so Švajčiarmi 5:1.

Základ triumfu položili už v prvej tretine, ktorú vyhrali 2:0, v závere za stavu 3:1 pridali dva góly do prázdnej bránky.


12:00 Ramsayho chlapčenský úsmev

"Američania začali brilantne, boli rýchli a silní, ale naša obrana dokázala správne zareagovať, predvádzali sme dobrý návrat do defenzívy a náš brankár chytal vynikajúco.

V druhej tretine sme na chvíľu prevzali iniciatívu, aj sme ich prestrieľali, ale oni boli jednoducho rýchlejší a silnejší. Myslím, že neskôr sme ich už unavili, stiahli sme brankára a dali gól," vysvetľoval tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craif Ramsay.

Pri posledných slovách sa na tvári 70-ročného Kanaďana objavil málovídaný chlapčenský úsmev.


11:55 Rus oslavoval so zdvihnutými prostredníkmi

Ruský rýchlokorčuliar Daniil Adoškin sa po víťazstve v stíhacích pretekoch rýchlokorčuliarov neudržal. Semifinálovú víťaznú jazdu nad Američanmi oslavoval so zdvihnutými prostredníkmi. Za svoje gesto sa neskôr ospravedlnil.

„Zdvihol som ruky nad hlavu. Tešil som sa, že mám medailu. Nechcel som nikoho znevážiť. Ospravedlňujem sa, ak sa to niekoho dotklo,“ uviedol 20-ročný Adoškin. Rusi získali v stíhacích pretekoch nakoniec striebro.


11:40 Mali Slovákov položiť na lopatky

„Mali sme to zvládnuť lepšie. Mohli sme ich definitívne položiť na lopatky, ale ubránili sa. Vtedy, keď sme to potrebovali, sme šance nevyužili. Slovenský brankár však chytal výborne,“ hovoril obranca USA Steven Kampfer. 

Ako americkí hokejisti hodnotili zápas so Slovenskom?


11:30 Nagy si aj zakričal

"Zlepšujeme sa od zápasu k zápasu. Z našej strany to dnes bol výborný tímový výkon, ktorý sa pretavil do víťazstva," chváli slovenských hokejistov bývalý reprezentant Michal Handzuš.

Prečítajte si reakcie hokejových osobností na víťazstvo Slovenska nad USA vo štvrťfinále olympijského turnaja.


11:20 Náhradníčka získala zlatú medailu

Nemecké bežkyne na lyžiach Katharina Hennigová a Victoria Carlová získali zlaté medaily v stredajšom tímšprinte klasicky.

O 17 stotín sekundy zdolali strieborné Švédky Maju Dahlqvistovú a Jonnu Sundlingovú, bronz si vybojovali Julia Stupaková a Natalia Neprjajevová z Ruského olympijského výboru (ROC), ktoré zaostali o 0,71 s.

Carlová pritom len chvíľu pred štartom semifinále nahradila Katherine Sauerbreyovú, ktorá sa necítila v stopercentnom stave. 


11:10 Nehrali, napriek tomu postúpili

Najväčšiu radosť po stredajších zápasoch mužského curlingového turnaja mali Kanaďania. Najúspešnejší mužský tím v histórii ZOH v stredu nehral, no výhra domácej Číny nad Švajčiarskom 6:5 ho poslala do semifinále.

V hre o poslednú miestenku do semifinále sú štyri tímy - USA, Nórsko, Švajčiarsko a Taliansko. Zabojujú o ňu vo štvrtok v poslednom kole základnej 10-člennej skupiny.


10:45 Aj ženskú štafetu stiahli z trate

Po slovenských mužoch nedokončili súťaž biatlonových štafiet ani slovenské ženy.

Veronika Machyniaková bola stiahnutá z trate ako tretia členka štafety, ktorá už vtedy na poslednom mieste výrazne zaostávala za svojimi konkurentkami

"Takýto výbuch na strelnici som nezažila ani nepamätám, našťastie z toho nebolo trestné kolo. Momentálne nemám na svetový biatlon, je to moje maximum, čo dokážem. Určite je u mňa priestor na zlepšenie," skonštatovala Henrieta Horvátová pre RTVS. Na druhom úseku sa prepadla z ôsmeho na priebežné 16. miesto.


10:25 Slováci pre nájazdmi vtipkovali

Aj keď to boli pre väčšinu z nich najdôležitejšie momenty v doterajších kariérach, slovenských hokejistov neopustil humor ani pred rozhodujúcimi nájazdmi vo štvrťfinále s USA.

"Všetci sme boli pozitívni a verili sme si. Ja sám som zavtipkoval, že proti vysokoškolákom predsa nemôžeme prehrať. Som rád, že sa tie moje slová potvrdili a zvíťazili sme," povedal pre TASR center druhého útoku Libor Hudáček.

9:45 Marinčin: Ešte máme čo ukázať

Slovenskí hokejisti postúpili do semifinále olympijského turnaja.

"Toto víťazstvo by som zaradil medzi tri najväčšie v mojej kariére. Užijeme si to, ale veľmi rýchlo sa začneme sústrediť na ďalší zápas," skonštatoval kapitán Marek Hrivík.

"Som rád, že sme to zvládli a zahráme si semifinále. Ešte máme čo ukázať. Je v nás viac," tvrdí obranca Martin Marinčin.


9:15 Rusi sú druhým semifinalistom

Reprezentanti Ruského olympijského výboru (ROC) postúpili do semifinále olympijského hokejového turnaja v Pekingu. V stredajšom štvrťfinálovom zápase zdolali Dánsko 3:1.

Obhajca titulu je druhý istý semifinalista, prvým sa stali slovenskí reprezentanti po víťazstve nad USA 3:2 po samostatných nájazdoch.

9:10 Andreasa Žampu potešili hokejisti

"Lepšia správa dnes nebude. Dúfam, že sú všetci na Slovensku hore. Fakt klobúk dole pred každým, kto je v tíme. A pred celý slovenským hokejom. Vo Vancouveri sme mali smolu, ale títo mladí chalani, to je fakt jazda," uviedol mladší zo súrodeneckej dvojice Žampovcov.

Bratia Žampovci sa ešte predstavia v tímovej súťaži, v nej nastúpia pravdepodobne proti USA. A Andreas si želá rovnaký rezultát, ako v hokeji: "No poviem tak, že 1:0 to už je, najhoršie to môže byť remíza.

Ale dáme do toho všetko, aby to bolo 2:0. My odlietame 22. ráno, takže verím, že pôjdeme spolu so zlatými hokejovými chlapcami."


8:55 Andreas Žampa je po páde v poriadku

Slovenský pretekár spadol na trati a 2. kolo slalomu nedokončil. "Stalo sa to rýchlo. Vedel som, že musím pustiť lyže do roviny, ale trochu mi to tam podšmyklo. Ale nič sa mi nestalo," povedal Andreas Žampa pre TASR.


8:37 Fotogaléria zo zápasu

Pozrite si fotogalériu zo zápasu proti USA.


8:10 Oznámkujte hokejistov

Ohodnoťte slovenských hráčov za výkon proti USA.


7:50 Slovenskí hokejisti postúpili do semifinále

V semifinále zdolali USA 3:2 po samostatných nájazdoch. Jediný úspešný nájazdový strelec bol vo štvrtej sérii Peter Cehlárik.

Víťazný nájazd Petra Cehlárika očami hornej kamery. Rozhodol štvrťfinálový duel proti USA na ZOH 2022 v Pekingu.
Víťazný nájazd Petra Cehlárika očami hornej kamery. Rozhodol štvrťfinálový duel proti USA na ZOH 2022 v Pekingu. (Autor: TASR/AP)

7:47 Žampovci dojazdili

Adam Žampa si zrejme v slalome polepší, do cieľa prišiel na pribežnej 25. priečke, jeho brat Andreas nedokončil preteky.


7:40 Slalom vyhral Noel

Víťazom mužského slalomu sa stal Francúz Clement Noel. Striebro berie senzačný víťaz prvého kola Johannes Strolz z Rakúska. Bronz získal Nór Sebastian Foss-Solevaag.

Bratia Žampovci čakajú na štart.


7:24 Slovensko v záverečných sekundách vyrovnáva

Slovenskí hokejisti v poslednej minúte tretej tretiny dali gól na 2:2. Skóroval kapitán Marek Hrivík.


6:45 Kto vyhrá mužský slalom?

Začína sa druhé kolo mimoriadne vyrovnaného slalomu mužov. Slováci Adam a Andreas Žampa pôjdu až po odjazdení elitnej tridsiatky. Sledujte ONLINE.


6:27 Gernát mal zlomenú korčuľu

Martin Gernát odišiel pred záverom druhej tretiny do šatne. Podľa informácií RTVS však nie je zranený, ale má zlomenú korčuľu. Stihol sa však dokonca ešte zapojiť znova do zápasu v úplnom závere tretiny.


6:12 Američania vedú 2:1

V 9. minúte skóroval Sam Hentges.


6:08 Švajčiarky zdolali Kórejskú republiku

Švajčiarske curlerky si na olympijskom turnaji v Pekingu pripísali na konto siedme víťazstvo. V stredajšom zápase zdolali Kórejskú republiku 8:4 a sú na čele tabuľky.

Na olympijskom turnaji žien štartuje v základnej časti desať družstiev, postup do semifinále si vybojujú najlepšie štyri tímy.


6:05 Shiffrinová bola najrýchlejšia v tréningu zjazdu pre kombináciu

Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová bola najrýchlejšia v meranom tréningu na kombinačný zjazd na ZOH 2022. Švajčiarka Wendy Holdenerová za ňou zaostala o 93 stotín, tretia skončila Češka Ester Ledecká (+0,94).

Shiffrinová vyšla v štyroch pekinských súťažiach medailovo naprázdno, k dispozícii má už len štvrtkovú kombináciu.


5:45 Slovensko - USA po 1. tretine 1:1

Slovenskí hokejisti hrajú zatiaľ proti USA nerozhodne. Za Slovensko skóroval Juraj Slafkovský, za USA potom vyrovnával Nick Abruzzese.

Slovenskí hokejisti hrajú štvrťfinále na ZOH Peking 2022 proti USA.
Slovenskí hokejisti hrajú štvrťfinále na ZOH Peking 2022 proti USA. (Autor: TASR)

5:40 Andreas Žampa Slovákom odkazuje, aby pozerali aj hokej

Slovenský reprezentant po prejazde cieľom nevedel, sa zaradil hneď za staršieho brata: "Ja som myslel, že Adam je v prvej tridsiatke. Ale budem sa snažiť podať čo najlepší výkon v druhom kole," uviedol mladší Žampa pre TASR.

"Dnes môže vyhrať každý z prvej dvadsaťpäťky. Sú to neskutočne otvorené preteky a jediný, kto má výhodu je Strolz. Má zlato vo vrecku a išiel najviac uvoľnene. Druhé kolo bude veľmi zaujímavé, ale ide v tom čase aj hokej, takže treba pozerať hokej.

My pôjdeme v tímových pretekoch na 99 percent proti USA, takže ja dúfam, že to bude po tomto súboji 2:0 pre nás," povedal Žampa odhodlane a dodal: "Tímová súťaž bude o niečom inom. Ale ak je príležitosť na ZOH ísť slalom, treba ísť a treba ísť so srdcom a nikdy sa nevzdať."

Mladší z bratskej dvojice uviedol, že sa trápil počas celej svojej jazdy: "Ja som si na slalome asi pätnásťkrát zlomil prsty o bránky. A teraz som si po štvrtej povedal, že aha, už viem, prečo chodím len obrák. Ale snažil som sa ísť čo najagresívnejšie. Dolu mi fúkalo, to som veľmi nevidel. Uvidíme, kam to dotiahnem v druhom kole a čo ďalej so slalomom vôbec."

5:30 Slovensko vedie proti USA

Otvárací gól stretnutia dal v 12. minúte 17-ročný Juraj Slafkovský.

Juraj Slafovský otvoril skóre proti USA na ZOH Peking 2022.
Juraj Slafovský otvoril skóre proti USA na ZOH Peking 2022. (Autor: TASR/AP)

5:10 Hokejisti začínajú boj o semifinále

Slovenskí hokejisti čelia vo štvrťfinále USA. Sledujte s nami ONLINE.


5:00 Všade som sa trápil, hovorí Andreas Žampa

"Bola to celkom šou. Všade som sa trápil, ja trénujem len obrák, ale ak je šanca ísť slalom na olympiáde, treba ísť. Ale dalo sa to. Bola to moja prvá slalomová jazda za uplynulá dva roky, v druhom kole to snáď bude lepšie," povedal pre TASR Andreas Žampa.

Andreas Žampa.
Andreas Žampa. (Autor: TASR)

4:38 Obaja Žampovci sú v cieli

Slovenský reprezentant Adam Žampa figuroval po 1. kole slalomu na 32. mieste sa stratou 3,84 na Strolza. Jeho mladší brat Andreas sa zaradil na 33. priečku s odstupom 4,14 na lídra.


4:22 Adam Žampa je už v cieli

Slovenský pretekár Adam Žampa obsadil v slalome v 1. kole priebežné 30. miesto, na víťazného Strolza stratil 3,84 s.


4:19 Hall získal zlato v slopestyle

Americký akrobatický lyžiar Alexander Hall získal na ZOH 2022 v Pekingu zlatú medailu v disciplíne slopestyle. V stredajšej súťaži triumfoval so ziskom 90,01 bodu pred krajanom Nickom Goepperom. Bronz putuje do Švédska zásluhou Jespera Tjadera.


4:13 Nečakaný líder slalomu

Rakúsky lyžiar Johannes Strolz sa usadil na čele po 1. kole slalomu na ZOH 2022 v Pekingu. Olympijský šampión v alpskej kombinácii bol o dve stotiny rýchlejší ako Nór Henrik Kristoffersen.

Ďalší nórsky slalomár Sebastian Foss-Solevaag zaostal o šesť stotín.

Strolz štartujúci s číslom 19 predviedol agresívnu jazdu s maximálnou dávkou rizika a hoci sa nevyvaroval chýb, vypracoval si tesný náskok pred duom nórskych spolufavoritov.

Nástrahy trate nezvládol Strolzov krajan Manuel Feller, prvé kolo nedokončil ani Švéd Kristoffer Jakobsen. Slovenský reprezentant Adam Žampa sa chystá na trať s číslom 42, jeho mladší brat Andreas ide s 56-kou.


4:00 Poznáme zostavu Slovenska

Slovenskí hokejisti nastúpia na štvrťfinále proti USA v rovnakej zostave ako proti Nemecku.


3:05 Žampovci idú slalom

Súťaž otvorí Švajčiar Ramon Zenhäusern, Adam Žampa príde na rad ako 42. v poradí, Andreas bude mať číslo 56.

Sledujte preteky online.


0:00 Medaily rozdajú osemkrát

V Číne rozdelili už 79 zo 109 medailových kompletov naprieč pätnástimi športami. V stredu je na programe ďalších osem finálových disciplín.

Slovensko je v aktuálnej medailovej bilancii na 21. mieste.


23:30 V akcii bude bratské i sesterské duo

Ešte predtým, ako sa do hry dostanú zverenci Craiga Ramsayho, v akcii budú bratia Adam a Andreas Žampovci. Slovenskí lyžiari pôjdu 1. kolo slalomu už o 3.15 hod.

Bohatý slovenský program rozšíria okrem bratského aj sesterské duo. Paulína a Ivona Fialkové pôjdu s Henrietou Horvátovou a Veronikou Machyniakovou štafetu.

Pozrite si stredajší program Slovákov na olympiáde.


23:00 Slovenskí hokejisti hrajú proti USA

Tím Slovenska po utorňajšej výhre nad Nemeckom (4:0) čelí vo štvrťfinále hokejového turnaja hokejistom USA. Otvárací zápas štvrťfinálového programu sa začína o 5:10 hod.

Američanov však ani bez posíl z NHL neradno podceňovať. Všetci hráči prešli univerzitným vývojovým programom, až dve tretiny útočníkov má menej ako 23 rokov. Už čoskoro môžu zakotviť práve v profilige.

„Bol som na ich zápase s Kanadou, ktorí vyhrali 4:2. Vtedy som si povedal, že sú hlavný favorit na zlato. Dostali sme veľmi ťažkého súpera,“ povedal pred zápasom v rozhovore pre Sportnet.sk Libor Hudáček.

Pozrite si celý program play off.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Peking 2022»Olympiáda Peking 2022: Slovenskí hokejisti zdolali USA (minúta po minúte)