V stredu získalo zlato až osem krajín, na čele poradia sú Nóri

Nórsky bežec na lyžiach Johannes Hösflot Kläbo (vpravo) oslavuje s Erikom Valnesom.
Nórsky bežec na lyžiach Johannes Hösflot Kläbo (vpravo) oslavuje s Erikom Valnesom. (Autor: TASR/AP)
SITA|16. feb 2022 o 15:50

Pozrite si medailovú bilanciu krajín na ZOH 2022.

PEKING. V medailovej bilancii krajín na ZOH 2022 v Pekingu je aj po dvanástom súťažnom dni na čele Nórsko, ktoré získalo už 13 zlatých medailí.

Najcennejší kov pre krajinu zo severu Európy v stredu získali v behu na lyžiach Erik Valnes a Johannes Hösflot Klaebo v tímšprinte mužov klasickou technikou.

Druhá priečka v celkovej bilancii naďalej patrí Nemecku, ktoré bralo senzačne zlato v tímšprinte žien zásluhou Kathariny Hennigovej s Victoriou Carlovou.

Nemecké bežkyne na lyžiach Victoria Carlová (vpravo) a Katharina Hennigová.
Nemecké bežkyne na lyžiach Victoria Carlová (vpravo) a Katharina Hennigová. (Autor: TASR/AP)

Nóri majú okrem trinástich zlatých aj sedem strieborných a osem bronzových medailí, Nemci doteraz získali 20 kovov (10 - 6 - 4). Tretí sú Američania, ktorí majú na konte osem zlatých, sedem strieborných a štyri bronzové medaily.

Slovensku zásluhou minulotýždňového zlata Petra Vlhovej patrí v poradí krajín 21. priečka. Aspoň jednu medailu v čínskej metropole získalo dovedna 28 krajín, z najcennejšieho kovu sa tešili reprezentanti 21 štátov. 

Okrem Nórska a Nemecka sa v stredu tešilo zo zlatej medaily aj ďalších šesť krajín. Francúzsko potešil víťazstvom v slalome lyžiar Clément Noel, v biatlonovej štafete žien nenašili premožiteľky reprezentantky Švédska.

Dva medailové komplety rozdali v akrobatickom lyžovaní. V disciplíne slopestyle mužov triumfoval Američan Alexander Hall, v skokoch zase zvíťazil domáci Číňan Čchi Kuang-pchu.

V šortreku najcennejšie kovy putujú do Kanady a Kórejskej republiky. Charles Hamelin, Steven Dubois, Jordan Pierre-Gilles uspeli v štafete na 5000 metrov a na 1500-metrovej trati bola najrýchlejšia Čoj min-džonk.

Celková medailová bilancia na ZOH 2022

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Peking 2022»V stredu získalo zlato až osem krajín, na čele poradia sú Nóri