15.02.2022 00:00
Deň 11
Peking 2022
Koniec

Slovensko kleslo o jednu priečku, Nórsko suverénne vedie (medailová bilancia)

Zlatá nórska biatlonová štafeta mužov.
Zlatá nórska biatlonová štafeta mužov. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR, SITA|15. feb 2022 o 17:00

Pozrite si medailovú bilanciu krajín na ZOH 2022.

PEKING. V medailovej bilancii krajín na ZOH 2022 v Pekingu je aj po jedenástom súťažnom dni na čele Nórsko. Jeho športovci získali doposiaľ už 12 zlatých, 7 strieborných a rovnaký počet bronzových kovov.

Slovensku patrí vďaka triumfu Petry Vlhovej v olympijskom slalome 21. miesto. Oproti pondelku kleslo o jednu priečku, keďže Nový Zéland získal striebornú medailu a posunul sa z delenej dvadsiatej priečky o dve vyššie pred Maďarsko a Česko.

Najcennejší kov pre krajinu zo severu Európy v utorok získala biatlonová štafeta mužov v zložení Sturla Holm Lagreid, Tarjei Bö, Johannes Thingnes Bö a Vetle Sjaastad Christiansen, združenár Jörgen Graabak a v rýchlokorčuľovaní kvarteto Hallgeir Engebraten, Allan Dahl Johansson, Peder Kongshaug a Sverre Lunde Pedersen v stíhacích pretekoch mužov.

Nemci si v utorok vybojovali po jednej medaile z každého odlesku, všetky v jedinej súťaži, s bilanciou 9 - 6 - 3 sú na druhej priečke. Na tretej sa udržali Američania, ktorí zatiaľ získali 7 zlatých, 6 strieborných a 4 bronzové medaily.

Aspoň jednu medailu v Pekingu už získalo 27 krajín, z najcennejšieho kovu sa tešili reprezentanti 21 štátov. V Číne rozdelili už 79 zo 109 medailových kompletov naprieč pätnástimi športami. V stredu 16. februára je na programe osem finálových disciplín.

Celková medailová bilancia na ZOH 2022

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Peking 2022»Slovensko kleslo o jednu priečku, Nórsko suverénne vedie (medailová bilancia)