16.02.2022 | Štvrťfinále
16.02.2022 | Štvrť.
2 - 4
(1:1, 1:0, 0:1, 0:0, 0:1)
Samostatné nájazdy
0:1

Hudáček dodával spoluhráčom odvahu: So školákmi nemôžeme prehrať

Libor Hudáček ohrozuje amerického brankára Manna.
Libor Hudáček ohrozuje amerického brankára Manna. (Autor: TASR)
TASR|16. feb 2022 o 10:27

Je to najlepšie mužstvo na turnaji. Vlastne bolo, vravel.

PEKING. Aj keď to boli pre väčšinu z nich najdôležitejšie momenty v doterajších kariérach, slovenských hokejistov neopustil humor ani pred rozhodujúcimi nájazdmi vo štvrťfinále s USA.

Dodávali si ním odvahu a sebadôveru a nakoniec sa na ZOH 2022 v Pekingu tešili z prekvapivého triumfu nad jedným z favoritov celého turnaja.

Slováci vyrovnali v poslednej minúte pri power play a prežili aj desaťminútové predĺženie 3 na 3, v ktorom Američania trafili žŕdku. O postupujúcom tak museli rozhodnúť až nájazdy.

"Všetci sme boli pozitívni a verili sme si. Ja sám som zavtipkoval, že proti vysokoškolákom predsa nemôžeme prehrať. Som rád, že sa tie moje slová potvrdili a zvíťazili sme," povedal pre TASR center druhého útoku Libor Hudáček.

Svojimi slovami nechcel znevažovať kvalitu súpera, ktorý má v tíme až 14 hráčov z univerzitnej NCAA. Práve naopak, dodať svojim spoluhráčom optimizmus do rozhodujúcich momentov štvrťfinálového duelu.

"Podľa mňa to je, teda vlastne už bolo, najlepšie mužstvo na turnaji. Som rád, že sme sa im vyrovnali a stupňovali sme tlak. Nakoniec sa nám to podarilo a v nájazdoch nám to vyhrali Cehlo s Paťom."

Myslel tým hrdinov rozstrelu, brankár Patrik Rybár pochytal všetkých päť nájazdov a útočník Peter Cehlárik ako jediný skóroval.

"Super zápas, bolo to strašne rýchle, lietali sme hore dole a som rád, že sme sa na nich takto pekne pripravili a dokázali sme s nimi hrať.

Keď ide človek bojovať o medaily, je to len párkrát za život. Všetci si to užívame a dúfam, že aj diváci doma," povedal Hudáček, ktorý už má na konte cenný kov z veľkého turnaja.

Na MS 2012 v Helsinkách sa tešil zo striebra: "Nedá sa to porovnávať, toto je olympiáda," dodal.

Všetky informácie o ZOH Peking 2022

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»ZOH 2022 Hokej»Hudáček dodával spoluhráčom odvahu: So školákmi nemôžeme prehrať