Nechcú uštvať mladíkov

Šéfredaktor|29. aug 2018 o 00:00

R. Šesták sa nedomnieva, že Demjata má káder na postup

V piatoligovej súťaži v skupine Šarišskej je jeden tím, ktorý zvládol doterajšie vystúpenia s plným bodovým ziskom. Futbalisti Demjaty – hoci mali tri razy výhodu domáceho prostredia – sa usadili na čele. Dokedy? To je možno dilema aj pre samotných zodpovedných za dianie v FK.

Ja stále tvrdím, že máme na to, aby sme figurovali do tretieho-štvrtého miesta v pelotóne. Možno niekto iný si myslí, že môžeme ašpirovať na postup, no ja som realista. Nemáme totiž taký široký káder, ako by sa žiadal u celku, ktorý mám ambície ísť hore,“ rozhovoril sa tréner Rudolf Šesták. Ten sa vrátil ku kormidlu po pármesačnej pauze, keď si odskočil na jar do Kapušian pri Prešove. Už vtedy však vedel, že v tomto ročníku bude znovu v klube, ktorý mu prirástol k srdcu. Na margo vyhliadok kormidelník naznačil, že niekoľko rokov trvá situácia s úzkym kádrom, hoci medzi náhradníkmi aj naposledy figurovalo dosť jednotlivcov. Nechceme silou-mocou kupovať iných hráčov, prednosť majú naši odchovanci. Kvantita by bola, ale kvalita jen obmedzená. Máme k dispozícii sedem dorastencov, sú to naozaj šikovní chlapci, lenže niektorí hrajú aj za svoju vekovú kategóriu. Zápasy majú v sobotu, v nedeľu nastupujú za mužov, preto musíme dávať pozor, aby sme ich neuštvali. Aj z toho dôvodu máme tréningy spoločné.“ Na margo výbornej bilancie R. Šesták naznačil, že predpokladal, že z úvodných troch duelov získa mužstvo deväť bodov, obavy mal akurát zo stretnutia s Veľkým Šarišom. Pivovarníci vypadli zo IV. ligy a v ich kádri sú známe mená. Ostrieľaný súper však nedokázal pokoriť Demjatčanov. Tí už za pár minút strelili dva góly a položili tak základ úspechu. Nabehli sme na nich, akoby sa hostia zľakli a nastrelili sme ešte aj konštrukciu brány. Mali sme zo tri-štyri šance. Lenže od dvadsiatej piatej minúty sa obraz hry zmenil, tŕpol som, lebo Veľký Šariš prevzal taktovku, hral agresívnejšie, čo nám nevonia. Skôr sme sa zamerali na obranu a kontry, hostia boli lepší, živší, po zmene strán znížili. Potom to bolo na hrane, šance mali oni aj my, súper bol pri chuti a výsledok bol preto otázny. Určite to bol pre nás najťažší duel.“

Tímu sa darí vcelku aj strelecky, navyše množstvo šancí hráči pozahadzovali. Napríklad v Širokom, kde Demjata dala iba jeden gól ktorý stačil na tri body.  Množstvo príležitostí sme však pozahadzovali, boli sme po celý zápas jednoznačne lepší, dokonca aj o jasnú penaltu nás rozhodca obral,“  dodal R. Šesták a spomenul aj to, že i s Pušovcami – súperom so zvučným menom, ale so slabšou súčasnosťou – si jeho zverenci bez problémov poradili. Nuž, FK by si rád udržal súčasné postavenie čo najdlhšie, hoci ako to naznačil kouč, mužstvo pôjde za úspechmi dovtedy, kým mu vydrží para. Určite aj konkurenti urobia všetko pre to, aby líder priveľmi neodskočil, čo sľubuje napínavý priebeh diania. Bodaj by to tak bolo minimálne počas celej jesene.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: