Olympiáda Peking 2022: Slovensko prehralo s Fínskom, Vlhová nepôjde super-G (minúta po minúte)

Juraj Slafkovský.
Juraj Slafkovský. (Autor: TASR)
Sportnet|9. feb 2022 o 23:00 (aktualizované 10. feb 2022 o 18:03)

Zimné olympijské hry minúta po minúte (live). Sledujte online zimnú olympiádu z dňa 6 (10.2.2022) v Pekingu 2022.

18:00 Minútu po minúte sme ukončili. Ďakujeme za pozornosť
17:58 Obhajkyne v curlingu začali úspešne

Švédske reprezentantky v curlingu úspešne vstúpili do olympijského turnaja v Pekingu. Obhajkyne titulu z Pjongčangu 2018 vo svojom úvodnom stretnutí zvíťazili nad Japonskom 8:5. V ďalšom štvrtkovom zápase Švajčiarky zdolali Veľkú Britániu 6:5 až po extra ende.

Švajčiarsky uspeli aj v druhom súboji s Čínou 7:5 a spolu s USA sú s dvoma víťazstvami na čele nekompletnej tabuľky.

17:50 Šimoňákovú premohli emócie

Slovenskí sánkari zažili emotívne preteky. Šancu na dobré umiestnenie, žiaľ, nevyužili.

"Neviem, čo k tomu povedať. Nemali sme tam predtým problém, ale prišla hlúpa chyba a pokazili sme preteky celému tímu. Ospravedlňujeme sa aj ľuďom. Žiaľ, padlo to na nás," vravel Matej Zmij.

17:30 Nemci majú už šesť zlatých medailí

V medailovej bilancii krajín je aj po šiestom súťažnom dni na čele Nemecko, ktoré zatiaľ ako jediné získalo šesť zlatých medailí. Na konte Nemcov je aktuálne deväť cenných kovov (6-3-0).

Druhá priečka medzi krajinami patrí Nórom, na tretej pozícii sú už Rakúšania. Slovensku v poradí krajín patrí 18. priečka spolu s Novým Zélandom.

Ako vyzerá medailové poradie krajín?

17:00 Američania strelili Číne osem gólov

Hokejisti USA potvrdili pozíciu favorita a vo svojom prvom zápase zdolali tím Číny vysoko 8:0.

Domáci, v ktorých drese nastúpilo viacero naturalizovaných hráčov zo zámoria, vzdorovali americkému výberu v prvej a druhej tretine.

16:50 Ramsay pripustil zmeny v zostave

Slovenskí hokejoví reprezentanti nastúpia už o necelých 24 hodín po úvodnej prehre na ZOH v Pekingu s Fínskom 2:6 proti ďalšiemu severskému súperovi. 

Duel so Švédskom vo Wukesong Sports Centre odštartuje v piatok 11. februára o 9.40 SEČ.

Tréner Craig Ramsay po stretnutí s Fínskom avizoval, že môže prísť k zmenám v zostave:

"Pravdepodobne niečo pomeníme, ale ešte sme sa nerozhodli. V útočnom pásme sme robili veľa veci veľmi dobre, čo ma teší, ale musíme hrať lepšie v defenzíve a čo je ešte dôležitejšie, v strednom pásme," povedal.

16:45 Razantný vstup Kanady

Kanadskí hokejisti si v úvodnom vystúpení v A-skupine pripísali víťazstvo nad Nemeckom 5:1. O osude duelu rozhodli už v úvodnej tretine, ktorú vyhrali 3:0.

Duel bol reprízou semifinálového stretnutia z Pjongčangu 2018, v ktorom Kanaďania prekvapujúco prehrali 3:4.

15:33 Slovenskí sánkari nedokončili štafetu

Sánkari Nemecka získali na v Pekingu zlatú medailu v súťaži miešaných štafiet. Topfavoriti vyhrali s náskokom o osem stotín sekundy pred Rakúskom, bronz patrí Lotyšsku (+0,948).

Slovenský tím v zložení Katarína Šimoňáková, Jozef Ninis a dvojica Tomáš Vaverčák, Matej Zmij súťaž nedokončil po páde dvojice Vaverčák-Zmij.


15:20 Záborský: Fínsko tipujem na zlato, Slovákov na bronz

"Fínov favorizujem na olympijské zlato, ich výkon ma neprekvapil," povedal Tomáš Záborský v rozhovore po zápase Slovensko - Fínsko (2:6).

"Čakal som, že to bude možno trochu viac vyrovnané, predsa len, úvodné zápasy bývajú vyrovnané. Bol však vidieť veľký rozdiel," analyzuje úvodné stretnutie na ZOH 2022.


15:15 Hrivík: Hral som so zlomenou hokejkou a ani som o tom nevedel

Slovenskí hokejisti mali ideálnu šancu vyrovnať pri presilovke 5 na 3 za stavu 1:2, no nedokázali ju využiť a nepotrestali ani ďalšie tri vylúčenia Fínov.

"Tá dlhá presilovka nám príliš nevyšla, hral som dve minúty so zlomenou hokejkou a ani som o tom nevedel. Dnes nám chýbal detail v zakončení, mali sme šance, ale nedali sme z toho góly," uviedol po zápase Marek Hrivík.


14:55 Realizačný tím Slovenska rozšíril Čech Havel

Slovenská hokejová reprezentácia nemôže priamo na olympijskom turnaji počítať so svojím dlhoročným videoanalytikom. Igorovi Andrejkovičovi totiž zmarili cestu do Pekingu pozitívne testy na koronavírus. 

Videoanalytik Igor Andrejkovič a generálny manažér slovenskej hokejovej reprezentácie Miroslav Šatan na archívnej fotografii.
Videoanalytik Igor Andrejkovič a generálny manažér slovenskej hokejovej reprezentácie Miroslav Šatan na archívnej fotografii. (Autor: TASR - Martin Baumann)

Tréner Craig Ramsay a jeho realizačný tím však našli čiastočnú náhradu v dejisku hier, keď im prišiel na pomoc videoanalytik českého tímu Denis Havel.

"Igor Andrejkovič je s nami v pravidelnom kontakte a viaceré činnosti robí z domu," priblížil tlačový atašé hokejovej časti slovenskej olympijskej výpravy Peter Jánošík.


14:30 V akcii sú dnes poslední Slováci

Po ranných pretekov bežkýň na lyžiach a hokejového zápasu Slovenska s Fínskom štartujú poobede poslední štyria slovenskí reprezentanti.

Druhý deň po sebe sú v akcii sánkari Matej Zmij a Tomáš Vaverčák. Po súťaži dvojíc ich spolu s Jozefom Ninisom a Katarínou Šimoňákovou čakajú štafetové preteky.


14:21 Moskva pri kauze Valijevová počúva iba MOV

Správy o tom, že ruská krasokorčuliarka Kamila Valijevová mala pred ZOH 2022 pozitívny dopingový nález, dosiaľ Medzinárodný olympijský výbor (MOV) nekomentoval.

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov odmietol nazvať kauzu dopingovým prípadom a nechcel ani špekulovať.

"Škandál vyvolali ľudia, ktorí nemajú správne informácie, tak ako vždy. Treba v tomto smere počúvať jediný zdroj a to MOV. Prajeme všetkým našim športovcom zisk zlatej medaily, vrátane Valijevovej," povedal podľa TASS.


14:15 Schoutenová má zlaté double, Sábliková bronz

Holandská rýchlokorčuliarka Irene Schoutenová získala v Pekingu svoju druhú zlatú medailu. Po triumfe na 3000 m vyhrala vo štvrtok aj preteky na 5000 m v olympijskom rekorde 6:43,51 min.

S mankom 4,67b s skončila na druhej priečke Kanaďanka Isabelle Weidemannová, bronz si vybojovala Martina Sáblíková z Česka (+6,58).


13:45 Čerňanská obsadila v tréningu 15. miesto

Devätnásťročná bobistka Viktória Čerňanská ma za sebou prvé dve tréningové jazdy na tobogane v Jen-čchingu.

Z dvadsiatky pretekárok mala v prvej jazde 14. najlepší čas. V druhej si o jedno miesto pohoršila.

"Časovo, technicky aj pocitovo bola lepšia prvá jazda, v druhej som urobila chyby, ktoré by som robiť nemala," poznamenala a dodala: "Vzhľadom na to, že to bola moja piata jazda čo som tu, tak to bolo celkom dobré."

Súťaž v ženských monoboboch je na ZOH v Pekingu na programe 13. a 14. februára.


13:16 Premiérové tímové skoky ovládli Američania

Historicky prvé preteky v tímových skokoch akrobatických lyžiarov pod piatimi kruhmi vyhrali na ZOH 2022 v Pekingu reprezentanti USA v zostave Ashley Caldwellová, Christopher Lillis a Justin Schoenefeld.

Striebro získali Číňania a bronz Kanaďania. V súťaži štartovalo šesť družstiev.

13:15 Podkonický: Je to krutá prehra

Prehru Slovenska s Fínskom v krátkosti zhodnotil aj asistent trénera Andrej Podkonický:

"Je to pre nás trošku krutá prehra. Nehrali sme zle. Fíni nás trestali za každú chybu, ktorú sme spravili. Zo začiatku sme pritom boli lepší, vytvorili sme si šance, boli aktívnejší, dali gól. Fíni hrajú jednoduchý, rýchly hokej. Dokážu udržať puk, všetko dávajú na bránku, majú výborný forčeking. Hrali veľmi dobre."

Druhý zápas na olympiáde odohrajú Slováci už v piatok 11. februára o 9:40, ich súperom budú Švédi. Tí si vo svojom úvodnom stretnutí na turnaji poradili s Lotyšmi. 

"Pred zajtrajším stretnutím je potrebné sa pozrieť na chyby, ktoré sme dnes urobili a stavať na tom dobrom, čo sme predviedli. V prvom rade musíme zlepšiť hru v defenzíve," dodal Podkonický.


12:45 Ramsay: Nadšenie z olympiády bolo príliš veľké

"V prvej tretine to bolo na strely 9:6 pre nás, no prehrávali sme 1:3. Naše chyby boli naozaj zlé," hneval sa tréner Slovenska Craig Ramsay po prehre s Fínskom (2:6).

"Myslím si, že nadšenie z toho, že sme tu a že sme súčasťou turnaja bolo trochu veľké a príliš sme otvorili hru. Musíme pochopiť, že proti tímu, ktorý sa snaží súpera chytiť v strednom pásme do pasce, musíme odviesť lepšiu prácu, aby sme cez to pásmo prešli," doplnil.

Sklamaný bol po zápase napriek dvom gólom aj Juraj Slafkovský, nie však preto, že mal na drese nesprávne meno: "Fíni stoja v strednom pásme a je vždy ťažké chodiť do plných. Hlavne, keď máte plno individualít, ako máme my v prvých dvoch lajnách, ktoré majú radi puk a radšej si to prejdú ako nahodia a potom to naháňajú. Myslím si, že dneska sa to ukázalo."

Kapitán Marek Hrivík však tlmí skepsu: "Začali sme trošku vymýšľať a to sa nám vrátilo naspäť. Pokiaľ budeme hrať 60 minút to, čo chceme a čo si povieme pred zápasom, myslím si, že to bude lepšie."


12:18 Jurčo: Našej formácii chýbalo trochu šťastia

Prvá formácia Slovenska Jurčo-Hrivík-Cehlárik v úvodnom zápase na olympiáde nebodovala. Dva góly strelil paradoxne útočník štvrtej formácie Juraj Slafkovský.

"Našej formácii chýbalo aj trochu šťastia. Škoda, že nám to nepadlo, cítili by sme sa oveľa lepšie. Dúfam, že nám to padne čím skôr," povedal útočník Tomáš Jurčo po zápase s Fínskom.

"Na tejto úrovni nie je žiadny súper ľahký. Hrali sme celkom dobre. Spravili sme však nejaké chyby, ktorých sa musíme vyvarovať. Musíme sa tlačiť na bránku, to nám pripomína aj tréner Ramsay. To je recept na silných súperov," dodal.

Na prvý gól Slafkovskému nahrával kolega zo štvrtej formácie Miloš Roman: "Dvojgólový náskok súpera sa ťažko dobiehal. V kabíne sme si hovorili, že musíme hrať jednoducho. Chalani odviedli dobrú robotu a máme na čom stavať."


12:10 Gernát: Tím ako Fínsko trestá každú chybu

"Začali sme celkom dobre, dostali sme sa do šancí a dali sme aj gól. Tím ako Fínsko potrestá každú chybu. To sme videli aj dnes. Z každej väčšej šance sme dostali gól. To sa nám nemôže stávať," povedal slovenský obranca Martin Gernát po prehre s Fínskom.


11:48 Slovensko prehralo s Fínskom

Slovenskí hokejisti nezvládli svoj prvý zápas na zimných olympijských hrách v Pekingu. V skupine C podľahli favorizovanému Fínsku 2:6.

Hetrikom sa blysol Sakari Manninen, dva góly pridal Miro Altonen. Na slovenskej strane strelil dva góly 17-ročný Juraj Slafkovský.


11:42 Slovensko prehráva o štyri góly

Fíni strelili druhý gól v presilovej hre, druhýkrát v zápase sa presadil Miro Aaltonen. Slovensko prehráva v prvom zápase na olympiáde 2:6. Zápas sledujeme online.


11:40 Vlhová oddychuje, Shiffrinová otvorí druhú desiatku

V Číne vyžrebovali štartové čísla na piatkové preteky v super-G.

S jednotkou ich otvorí Rakúšanka Ariane Raedlerová, po nej pôjde na trať Češka Ester Ledecká. Favoritka Federica Brignoneová má štartové číslo deväť, Američanka Mikaela Shiffrinová pôjde ako jedenásta v poradí.

Slovenka Petra Vlhová preteky vynechá, chce sa pripraviť na alpskú kombináciu.


11:23 Manninen strelil hetrik proti Slovensku

Fínsky kanonier Sakari Manninen využil prácu Teemu Hartikainena po chybe slovenského obrancu Petra Čerešňáka a zvýšil vedenie Fínska na 5:2.

Manninen si pripísal hetrik, na bránu Branislava Konráda vystrelil štyrikrát.

Zápas sledujeme online.

Sakari Manninen strieľa gól v zápase Slovensko - Fínsko na ZOH 2022 v Pekingu.
Sakari Manninen strieľa gól v zápase Slovensko - Fínsko na ZOH 2022 v Pekingu. (Autor: TASR)

10:58 Slafkovský píše históriu, aj so zlým menom na drese

Sedemnásťročný Juraj Slafkovský je najmladší strelec na turnajoch ZOH od roku 1984.

Góly v zápase proti Fínsku vsietil vo veku 17 rokov, 10 mesiacov a 11 dní. Zároveň sa stal najmladším strelcom Slovenska na zimnej olympiáde. A to napriek tomu, že má na drese nesprávne meno.

Olympijský turnaj mal mladšieho strelca naposledy v roku 1984 v Sarajeve, keď skóroval útočník USA Ed Olczyk.


10:50 Slafkovský strelil aj druhý gól

Slovenský útočník Juraj Slafkovský strelil aj druhý gól na olympiáde, Slovensko však prehráva s Fínskom o dva góly 2:4. Zápas sledujeme online.


10:44 Fínsko zvýšilo vedenie proti Slovensku

V polovici zápasu zvýšili Fíni svoje vedenie už na rozdiel troch gólov. Sakari Manninen strelil proti Slovensku svoj druhý gól v zápase. Zápas sledujeme online.


10:15 USA podľahlo Švédsku v curlingu

Curleri USA prehrali v druhom vystúpení na olympijskom turnaji v Pekingu so Švédskom 4:7.


10:12 Fínsko trestá Slovákov

Päť striel, tri góly. Fínsky útočník Miro Aaltonen zvýšil náskok svojho tímu na 3:1, krátko po tom, ako Slováci nevyužili dlhú presilovú hru 5 proti 3. Zápas sledujeme online.


10:01 Fínsko už vyhráva

Skúsený útočník Harri Pesonen využíva presilovú hru počas vylúčenia Marka Daňa. Fínsko vyhráva 2:1, zápas sledujeme online.


9:55 Fínsko vyrovnalo z prvej strely

Fínski hokejisti prvýkrát ohrozili slovenského brankára Branislava Konráda až v 11. minúte zápasu a hneď z prvej strely na bránu vyrovnali stav na 1:1. Autorom gólu je 30-ročný útočník Sakari Manninen.

Zápas sledujeme online.


9:50 Slafkovský strelil prvý gól Slovenska na ZOH

Slovensko vyhráva od 6. minúty nad Fínskom 1:0 v prvom zápase olympiády. Len 17-ročný útočník Juraj Slafkovský ťažil z nahodeného puku Pavla Regendu a stal najmladším slovenským strelcom v olympijskej histórii.

Zápas sledujeme online.


9:40 Slováci hrajú prvý zápas na olympiáde

Hokejisti Slovenska začali prvý zápas na hokejovom turnaji ZOH 2022 v Pekingu. Čelia jednému z favoritov z Fínska. Sledujte zápas online s nami.


9:20 V cieli sú už aj Slovenky

Z trojice slovenských reprezentantiek v behu na 10 km klasicky s intervalovým štartom skončila najvyššie Alena Procházková. Päťnásobná olympionička obsadila 65. priečku s výrazným odstupom 5:11,9 min na víťazku.

Barbora Klementová prišla do cieľa na 77. pozícii s mankom +6:52,9, debutantka na hrách Kristína Sivoková figuruje na 81. priečke (+8:06,3). Na štarte bolo 97 pretekárok.


9:05 Johaugová získala zlato po skvelom finiši

Nórska bežkyňa na lyžiach Therese Johaugová získala v Pekingu už svoju druhú zlatú medailu. Vo štvrtok triumfovala v behu na 10 km klasicky s intervalovým štartom s minimálnym náskokom štyroch desatín sekundy pred Fínkou Kerttu Niskanenovou.

Bronz si vybojovala ďalšia Fínka Krista Pärmäkoskiová (+31,5).

V akcii sú aj Slovenky Alena Procházková, Barbora Klementová a Kristína Sivoková.


8:55 V super-G sa nepredstaví ani Goggiová

Talianska lyžiarka Sofia Goggiová nebude na ZOH 2022 v Pekingu štartovať v piatkovom super-G.

Ešte stále sa totiž úplne nezotavila zo zranenia kolena, ktoré utrpela v januári počas pretekov Svetového pohára v Cortine d'Ampezzo.


8:45 Konrád v bráne proti Fínom

Zostava Slovenska na prvý olympijský zápas je známa.

Hokejisti nastúpia v bráne s Branislavom Konrádom, v prvom útoku nechýbajú Peter Cehlárik, Tomáš Jurčo a kapitán Marek Hrivík.


8:30 Rakúšan Hämmerle získal zlato v snoubordkrose

Rakúsky snoubordista Alessandro Hämmerle získal na ZOH 2022 zlatú medailu v snoubordkrose.

V dramatickom finiši veľkého finále odsunul na druhú priečku s tesným odstupom Kanaďana Eliota Grondina. Bronz si vybojoval Talian Omar Visintin.


8:10 Rakúšan Strolz víťazom alpskej kombinácie

Rakúsky lyžiar Johannes Strolz triumfoval vo štvrtkovej alpskej kombinácii na ZOH 2022 v Pekingu.


7:55 Vlhová nepôjde super-G

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa na ZOH 2022 v Pekingu nepredstaví v disciplíne super-G.


7:50 Švédi zdolali Lotyšov najtesnejším rozdielom

Hokejisti Švédska vstúpili víťazne do olympijského turnaja v Pekingu, keď v úvodnom dueli "slovenskej" C-skupiny zdolali Lotyšsko 3:2.


6:37 Američan Chen získal zlato a pokoril svetový rekord

Americký krasokorčuliar Nathan Chen získal na ZOH 2022 v Pekingu zlatú medailu v súťaži sólistov.

Triumfoval vo svetovom rekorde 332,60 b. a odsunul za seba trojicu japonských konkurentov.


5:42 Curling žien: Švédky a Švajčiarky sa radujú z víťazstiev

Švédske reprezentantky v curlingu úspešne vstúpili do olympijského turnaja v Pekingu.

Obhajkyne titulu z Pjongčangu 2018 vo svojom úvodnom stretnutí zvíťazili nad Japonskom 8:5. V ďalšom štvrtkovom zápase Švajčiarky zdolali Veľkú Britániu 6:5 až po extra ende.


5:30 Nemec Grotheer lídrom po prvých jazdách v skeletone

Nemecký skeletonista Christopher Grotheer figuroval po úvodných dvoch jazdách na čele súťaže mužov na ZOH 2022 v Pekingu.

Úradujúci majster sveta si v ľadovom tobogane strediska Jen-čching vybudoval náskok sedem desatín sekundy pred krajanom Axelom Jungkom a jasne mieril za olympijským zlatom. Tretí bol po prvom dni domáci Číňan Jen Wen-kang (+0,75).

Ďalší favorit Lotyš Martins Dukurs, ktorý je 11-násobný celkový víťaz Svetového pohára a v zbierke má šesť titulov majstra sveta a 12 titulov majstra Európy, nabral vo štvrtok manko 0,91 s na Grotheera a priebežne figuroval až na šiestej priečke.

Tretiu a štvrtú jazdu majú skeletonisti na programe v piatok 11. februára (13.20/14.55 muži).


5:00 Lídrom po prvej časti alpskej kombinácie Nór Kilde

Nórsky lyžiar Aleksander Aamodt Kilde sa usadil na čele po prvej časti alpskej kombinácie na ZOH 2022 v Pekingu.

Po kombinačnom zjazde viedol s tesným náskokom dvoch stotín sekundy pred ďalším špecialistom na kĺzavé disciplíny Jamesom Crawfordom, tretí bol ďalší Kanaďan Brodie Seger (+0,42 s).


4:53 Deväť nových prípadov koronavírusu v Pekingu

Organizátori ZOH 2022 v Pekingu oznámili ďalších deväť koronavírusových prípadov u účastníkov hier. Pozitívne testy mali siedmi športovci alebo členovia realizačných tímov. Z nich štyri prípady odhalili testy po prílete do Číny, tri sa objavili v uzavretej bubline ZOH.

Celkovo vykonali v Pekingu už 71.000 testov na prítomnosť koronavírusu. Celkový počet nakazených od 23. januára stúpol na 407.

Prípady infekcie v čínskej metropole priebežne klesajú, informovala agentúra DPA.


4:13 Ruska Valievová s pozitívnym dopingovým nálezom 

Ruská krasokorčuliarka Kamila Valievová mala ešte pred ZOH 2022 v Pekingu pozitívny dopingový nález. Podľa RBC našli v jej vzorke stopy po zakázanej látke trimetazidín.


3:55 Kimová obhájila zlato na U-rampe

Americká snoubordistka Chloe Kimová získala na ZOH 2022 v Pekingu zlatú medailu na U-rampe. Vo štvrtkovom finále triumfovala so známkou 94,00 bodu a obhájila titul zo ZOH 2018 v Pjongčangu.

Na druhom mieste skončila Španielka Queralt Castelletová (90,25), bronz putuje do Japonska zásluhou Seny Tomitovej (88,25).

Dvadsaťjedenročná Kimová dostala najvyššie ohodnotenie hneď v prvej finálovej jazde v Genting Snow Parku v Čang-ťia-kchou, v ktorej podala suverénny výkon. 

Predviedla čisté triky s vysokou technickou náročnosťou a dostala sa do vedenia, ktoré jej už nikto nezobral.

Američanka bola najlepšia už v kvalifikácii, kde dosiahla za svoj výkon známku 87,75 bodu. Kimová sa pred štyrmi rokmi stala vo veku 17 rokov najmladšou zlatou olympijskou medailistkou v snoubordingu.


23:00 Krasokorčuliarska superhviezda v problémoch?

Len 15-ročnú Kamilu Valijevovú považujú mnohí, napriek mladému veku, za najlepšiu krasokorčuliarku všetkých čias. Teraz však má, zdá sa, veľký problém.

Podľa informácií portálu Inside the Games sa aj ona mala previniť pozitívnym dopingovým testom.


23:00 Prvý pozitívny dopingový prípad

V stredu sa objavil prvý dopingový prípad. Pozitívny test mal iránsky alpský lyžiar Hossein Saveh Shemshaki.

Tridsaťšesťročný športovec sa na ZOH v Pekingu už nemôže zúčastniť na žiadnych ďalších pretekoch, tréningoch a vykonávať činnosti, ktoré súvisia s lyžovaním.

Pekinské olympijské hry sú pre Shemshakiho tretie v kariére. Predstavil sa aj na ZOH 2010 vo Vancouveri a ZOH 2014 v Soči


23:00 Sánkarov čaká štafeta

Druhý deň po sebe budú v akcii slovenskí sánkari Matej Zmij a Tomáš Vaverčák. Po súťaži dvojíc ich spolu s Jozefom Ninisom a Katarínou Šimoňákovou čakajú štafetové preteky. Ich začiatok je naplánovaný na 14:30 hod.


23:00 Slovenskí hokejisti vstupujú do turnaja

Hokejový turnaj má na programe štyri zápasy. Do hry už zasiahnu aj slovenskí reprezentanti. O 9.40 nastúpia proti favorizovanému Fínsku. ONLINE prenos môžete sledovať na Sportnete.

Úvodné stretnutie C-skupiny Švédsko - Lotyšsko sa začína nadránom, o 05.10 hod. nášho času.

O 14:10 hod. sú na programe duely A-skupiny USA - Čína a Kanada - Nemecko.


23:00 Trio slovenských bežkýň na lyžiach

O 8.00 hod. štartujú preteky v behu na lyžiach žien na 10 km intervalovým štartom.

Slovensko v nich bude mať trojnásobné zastúpenie. Na trať sa vydajú Alena Procházková, Barbora Klementová a Kristína Sivoková.


23:00 Olympiáda v Pekingu pokračuje 6. hracím dňom

Zimné olympijské hry v Pekingu pokračujú 6. hracím dňom, počas ktorého spoznáme nových olympijských šampiónov v krasokorčuľovaní, snoubordingu či mužskej kombinácii v alpskom lyžovaní.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Peking 2022»Program a výsledky»Olympiáda Peking 2022: Slovensko prehralo s Fínskom, Vlhová nepôjde super-G (minúta po minúte)