Slovákom pomáha Čech Havel. Videoanalytika nepustil do Pekingu koronavírus

Videoanalytik Igor Andrejkovič.
Videoanalytik Igor Andrejkovič. (Autor: TASR - Martin Baumann)
TASR|10. feb 2022 o 14:55

Igor Andrejkovič si užíva o ZOH 2022 z domu.

PEKING. Slovenská hokejová reprezentácia nemôže priamo na olympijskom turnaji počítať so svojím dlhoročným videoanalytikom. Igorovi Andrejkovičovi totiž zmarili cestu do Pekingu pozitívne testy na koronavírus.

Tréner Craig Ramsay a jeho realizačný tím však našli čiastočnú náhradu v dejisku hier, keď im prišiel na pomoc videoanalytik českého tímu Denis Havel.

Andrejkovič je dôležitou súčasťou reprezentačného tímu, počas veľkých turnajov komunikuje s ľuďmi na striedačke v prípade trénerských výziev. Taktiež pripravuje pre trénerov analýzy zápasov i súperov.

Momentálne komunikuje a pracuje s tímom na diaľku, no pri sledovaní duelov za monitorom a komunikácii so striedačkou ho nahradil tréner brankárov Ján Lašák. S prácou mu priamo v Pekingu pomáha aj Havel.

"Igor Andrejkovič je s nami v pravidelnom kontakte a viaceré činnosti robí z domu. Na starosti má napríklad aj pozápasovú analýzu, ktorú spracuje a pošle trénerom," cituje olympic.sk tlačového atašé hokejovej časti slovenskej olympijskej výpravy Petra Jánošíka.

Všetko o hokeji na ZOH 2022

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»ZOH 2022 Hokej»Slovákom pomáha Čech Havel. Videoanalytika nepustil do Pekingu koronavírus