Pred odchodom sa stránil ľudí. Regenda: Ľutoval by som to celý život

Pavol Regenda v prípravnom zápase proti Rakúsku pred MS 2021 v Rige.
Pavol Regenda v prípravnom zápase proti Rakúsku pred MS 2021 v Rige. (Autor: TASR)
Patrik Fotta|3. feb 2022 o 11:45

V klube je na neho tréner zaťažený.

Lotyšov by sme mali zdolať. Verím, že si pripíšeme výhru aj proti jednému z favoritov. Poznáme severský hokej. Švédi aj Fíni majú kvalitných korčuliarov. Nebudú to určite jednoduché zápasy," uviedol v rozhovore pre Sportnet útočník slovenskej hokejovej reprezentácie PAVOL REGENDA.

Týždeň pred odchodom na ZOH do Pekingu sa útočník Dukly Michalovce stránil akéhokoľvek kontaktu s inými ľuďmi. V tíme mali pre pozitívne prípady koronavírusu karanténu.

Na najdôležitejší turnaj v kariére sa tak pripravoval úplne sám. Navyše sa obával nákazy, ktorá by ho o životnú príležitosť mohla veľmi jednoducho obrať.

Čo sa v rozhovore dozviete

  • Bola Čína jedným z jeho cestovateľských snov?
  • Aké suveníry by si chcel z Pekingu priniesť domov?
  • V ktorej severskej krajine by chcel žiť po skončení hokejovej kariéry?
  • Ako trávil posledné dni pred odletom na olympiádu?
  • Prečo vnímal odchod do zahraničia ako úlet?

O nominácii na ZOH v Pekingu ste sa dozvedeli v autobuse cestou na zápas. Aká bola vaša prvá reakcia?

Vedel som, že hokejový zväz to oznámi v ten deň, ale netušil som kedy. My sme cestovali do Banskej Bystrice a ja mám zvyk si v autobuse pospať. Popri tom počúvam hudbu. Zrazu mi začal zvoniť mobil. Volal mi kamarát Matúš Havrila z Košíc. Písali mi aj ľudia na sociálnych sieťach a tak som sa dozvedel o mojej nominácii. Bol to pre mňa najskôr stres, aj pocit zodpovednosti.

V prvom rade som veľmi šťastný. Je to pre mňa osobne veľká vec. Zároveň mám pred tým rešpekt. Naplno si to uvedomím asi až keď tam už fyzicky budem. Dovtedy sa môže stať čokoľvek. Hlavným cieľom bude ostať zdravý. Som veľmi vďačný za príležitosť a olympiádu si chcem čo najviac užiť.

Spoluhráči si vás potom doberali?

Boli radi. Gratulovali mi. Aj pre nich to bolo prekvapenie. Tréner sedel zopár miest predo mnou tak som mu iba poslal správu, aby som sa počas jazdy k nemu nemusel predierať. Mal z toho veľkú radosť. Aj on má na tom veľkú zásluhu.

Neustále so mnou pracuje na tréningoch a snaží sa mi niečo vštepiť. Povedal mi, že ak by mu niekto pred rokom oznámil, že pôjdem na olympiádu, asi by mu neveril. Je vďačný za to, že mohol byť pri tom a verí, že mi olympiáda vyjde.

Pár dní pred odchodom do Pekingu bol váš tím v karanténe pre viacero pozitívnych prípadov koronavírusu. Neobávali ste sa toho, že aj vám môže vyjsť pozitívny výsledok testu, ktorý vás pripraví o účasť na ZOH?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Pred odchodom sa stránil ľudí. Regenda: Ľutoval by som to celý život