Hrivík hral celú presilovku so zlomenou hokejkou. A ani som o tom nevedel, vraví

Kapitán Marek Hrivík.
Kapitán Marek Hrivík. (Autor: TASR - Jaroslav Novák)
TASR|10. feb 2022 o 15:15

Slovensko prehralo prvý zápas s Fínskom na ZOH 2022 v Pekingu.

PEKING. Slovenskí hokejisti doplatili v úvodnom vystúpení na zimných olympijských hrách v Pekingu na individuálne chyby.

I keď v úvode dostali Fínsko pod tlak a ujali sa vedenia, skúsenejší súperi v druhej desaťminútovke potrestali nedôslednosť súpera a otočili na 3:1.

Odvtedy držali opraty zápasu vo svojich rukách.

Cehlárik: Musíme hrať jednoduchšie

Zverenci trénera Craiga Ramsayho vyleteli na súpera a niekoľko minút mu nedovolili vystreliť na brankára Branislava Konráda.

Na gól najmladšieho slovenského strelca v histórii ZOH Juraja Slafkovského však po chybe v obrane odpovedal Sakari Manninen, v presilovke pridal druhý Harri Pesonen a na 3:1 upravil Miro Aaltonen.

"Mali sme dobré prvé striedanie, naša prvá päťka na nich dobre vybehla a trošku sa zatiahli, ale keď dali gól, dostali sa na koňa a potom sa to už viezlo celý zápas," zhodnotil Slafkovský, najmladší strelec na turnajoch ZOH od roku 1984.

"Začali sme dobre, v útočnom pásme sme hrali dobrý hokej, no bohužiaľ, viackrát sme prepadli a oni majú kvalitu na to, aby tie prečíslenia využili. Na tomto malom klzisku musíme hrať puky jednoduchšie, možno o mantinel a dostať ich tak do útočného pásma. Myslím si, že to rozhodlo zápas," analyzoval Peter Cehlárik.

Hrivík hral dlho so zlomenou hokejkou

Slováci mali ideálnu šancu vyrovnať pri presilovke 5 na 3 za stavu 1:2, no nedokázali ju využiť a nepotrestali ani ďalšie tri vylúčenia Fínov.

"Tá dlhá presilovka nám príliš nevyšla, hral som dve minúty so zlomenou hokejkou a ani som o tom nevedel. Dnes nám chýbal detail v zakončení, mali sme šance, ale nedali sme z toho góly," uviedol Marek Hrivík.

Podľa kapitána slovenského výberu rozhodli o prehre zbytočné chyby, ktoré pramenili z nesústredenosti.

"Súper bol veľmi silný, je to jeden z favoritov turnaja, no trochu sústredenia a odídenia od detailov nás dnes stálo zápas," povedal.

"V úvode sme ukázali, že s nimi môžeme hrať, no potom sa niečo stalo. Začali sme vymýšľať, a to sa nám vrátilo naspäť. Pokiaľ budeme hrať 60 minút to, čo chceme a čo si povieme pred zápasom, myslím si, že to bude lepšie," dodal.

Všetko o hokeji na ZOH 2022

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»ZOH 2022 Hokej»Hrivík hral celú presilovku so zlomenou hokejkou. A ani som o tom nevedel, vraví