Čerňanská prvýkrát trénovala. Na jeseň nemala peniaze, aby šla do Pekingu

Viktória Čerňanská.
Viktória Čerňanská. (Autor: TASR - Martin Baumann)
TASR|10. feb 2022 o 13:45

Mám čo vylepšovať, hovorí Slovenka pár dní pred pretekmi.

PEKING. Viktória Čerňanská ma za sebou prvé dve tréningové jazdy na tobogane v Jen-čchingu.

Súťaž v ženských monoboboch je na ZOH v Pekingu na programe 13. a 14. februára, dovtedy musí slovenská reprezentantka odstrániť viacero chýb.

Vo štvrtok trénovalo s Čerňanskou celkovo dvadsať pretekárok, slovenská bobistka mala v prvej jazde 14. najlepší čas. V druhej si o jedno miesto pohoršila.

"Časovo, technicky aj pocitovo bola lepšia prvá jazda, v druhej som urobila chyby, ktoré by som robiť nemala," uviedla pre TASR.

Úplne spokojná však nebola ani s prvou jazdou: "Našlo by sa niečo, ale vzhľadom na to, že to bola moja piata jazda čo som tu, tak to bolo celkom dobré. Mám ešte štyri tréningové jazdy, takže verím, že sa to zlepší."

Ľadový tobogan v dejisku ZOH si už mali možnosť vyskúšať všetci slovenskí sánkari počas vlaňajších pretekov Svetového pohára, Čerňanská však na ňom išla po prvý raz.

"Mali sme možnosť ísť pred sezónou v októbri, ale nemali sme na to financie. Ale bol to aj tak len tréningový kemp. Jazdila som tu 2. a 3. februára, takže som mala šesťdňovú prestávku. Ale dnes som sa cítila istejšie. Teraz to bolo aj rýchlejšie ako pred týždňom."

Devätnásťročná bobistka si nomináciu na ZOH vybojovala v januári, v ženskej disciplíne monoboby ide o jej premiéru pod piatimi kruhmi. V Pekingu bude súťažiť aj s talizmanom na krku v podobe retiazky s olympijskými kruhmi:

"To som dostala od rodičov na Vianoce. Vtedy verili a dúfali, že sa mi podarí získať olympijská miestenka," uzavrela pre TASR.

Všetky informácie o ZOH Peking 2022

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Peking 2022»Program a výsledky»Boby»Čerňanská prvýkrát trénovala. Na jeseň nemala peniaze, aby šla do Pekingu