ZOH 2022: Slovensko dalo až päť gólov a zdolalo Lotyšsko

Slovensko - Lotyšsko: ONLINE prenos zo zápasu na ZOH Peking 2022 dnes (hokej).
Slovensko - Lotyšsko: ONLINE prenos zo zápasu na ZOH Peking 2022 dnes (hokej). (Autor: Sportnet)
Sportnet|12. feb 2022 o 23:00 (aktualizované 13. feb 2022 o 07:18)

Sledovali ste ONLINE prenos z hokejového zápasu ZOH 2022 v Pekingu: Slovensko - Lotyšsko.

PEKING. Slovensko a Lotyšsko dnes hrali ďalší zápas v rámci skupiny C hokejového turnaja na zimných olympijských hrách 2022 v Pekingu.

Obe mužstvá mali pred vzájomným súbojom nulu v kolónke bodov. Tú sa podarilo zmazať zverencom Craiga Ramsayho, ktorí zvíťazili 5:2.

Aj v treťom zápase na turnaji skóroval Juraj Slafkovský a tentokrát sa k nemu pridali Martin Marinčin, Peter Cehlárik, Peter Zuzin a Tomáš Jurčo.

Hokej sme sledovali online.

Pozrite si tiež celkový program hokejového turnaja a aktuálne tabuľky.

ONLINE PRENOS: Slovensko - Lotyšsko (LIVE hokej na ZOH 2022 dnes, skupina C)

Olympijské Hry - muži Skupina C 2021/2022
13.02.2022 o 05:10
Slovensko
5:2
(1:1, 2:0, 2:1)
60' minúta
Ukončený
Lotyšsko
Prehľad
Góly a asistencie: 12. Marinčin (Jurčo, L. Hudáček), 27. Cehlárik (Hrivík, Takáč), 32. Slafkovský, 50. Zuzin (Kelemen, Čerešňák), 60. Jurčo – 16. Keninš (Krastenbergs, Abols), 43. Indrašis (Cibuļskis, Meija). Rozhodca: Gouin, Nord – Lundgren, Šišlo..
Prenos
Koniec zápasu.
59:59
goalSlovensko dalo gól! Krásna strela takmer z celého klziska od TOMÁŠA JURČA. Slovensko získava tri body na olympijskom turnaji. Bez asistencie.
58:20
importantLotyšsko hrá power-play!
58:13
importantLotyšsko oddychový čas!
58:00
Prebiehajú posledné dve minúty stretnutia.
57:10
Puk vyletel mimo ľadovej plochy. Lotyši už pomaličky možno pomýšľajú na záverečnú hru bez brankára. Čakajú však na vhodnú možnosť.
importantReklamná prestávka.
56:20
Rybár bol pánom svojho bránkoviska. Bukarts vyvíjal najväčšiu snahu uspieť.
56:00
Stupňujúce tempo súpera musíme korigovať. Nejde nám to tak, ako by sme si predstavovali.
55:35
Útoky sa striedajú na oboch stranách. Avšak viac-menej sme v tejto fáze hry nechali oveľa viac hrať Lotyšov.
54:15
Regenda hľadal puk v útočných priestoroch. Tesne mu unikol z hokejky.
53:34
Renars Krastenbergs bol tiesnený našim obrancom až ho zahnal mimo dosah Rybárovej bránky.
52:06
importantJurčo rozozvučal žŕdku lotyšskej svätyne!
51:08
importantSamuel Takáč narazil na ľavý betón Kalniņša!
importantReklamná prestávka.
50:56
Pri Rybárovi vznikali drobné sporné momenty. Našťastie si hráči nechali zájsť chuť. To by bolo veľmi nezodpovedné, ak by to prerástlo do zbytočnej šarvátky za tohto stavu.
50:00
Ostáva presne desať minút do konca stretnutia. Na rýchlo inkasovaný gól z úvodu tretej tretiny sme reagovali skvelým spôsobom. Vyhrávame nad Lotyšmi 4:2.
49:21
49:21
goalSlovensko dalo gól! Kelemen si zaspomínal na zvolenské časy s PETROM ZUZINOM. Ten jeho dôraznú prácu dokončil štvrtým gólom za chrbát Jānisa Kalniņša. Asistencia: Miloš Kelemen a Peter Čerešňák.
48:11
Pavol Regenda operoval pred lotyšským brankárom, keď sa jednoducho natlačil z rohu a jeden z obrancov si ho všimol neskoro. Jānis Kalniņš ja však typ gólmana, ktorý príliš neumožňuje chodiť do dorážok.
importantReklamná prestávka.
47:29
Rosandić zabránil šanci Lotyšska. Hneď potom úradoval na druhej strane. Servíroval milimetrovú prihrávku Kelemenovi. Toho zablokovali medzi kruhmi.
46:35
importantDzierkals nebezpečne zakončil! Na toto si chlapci treba dávať pozor, lebo už to mohlo byť zlé!
45:55
Slovensko hrá s piatimi hráčmi.
45:13
Rana, ktorú zaznamenal Rihards Bukarts. Lotyšsko musí ísť po puk do strednej tretiny.
44:57
importantNikolajs Jeļisejevs ukázal veľké odhodlanie pred našou bránkou! Patrik Rybár mu zneškodnil pokus a Marinčin musel odpratať útočiaceho Lotyša!
43:55
Vylúčenie v tíme Slovensko (Peter Cehlárik – 2 min., podrazenie).
42:07
42:07
goalLotyšsko dalo gól!
Ajaj. Čo sa nám nepodarilo urobiť vpredu, darí sa v tejto chvíli Lotyšom. Prepadli sme pred bránkou. Zlyhalo duo Kňažko – Gernát, cez ktorých tečoval nastrelenie MIKS INDRAŠIS. Asistencie: Oskars Cibuļskis a Gints Meija.
41:43
importantKrištof zakončoval a ešte Kelemen mohol vsietiť gól! Puk bol vystrelený do zadného mantinelu!
40:52
Tomáš Jurčo dôsledne napádal súperovu obranu. Po mantineli chcel k sebe zapojiť aj Hudáčka, ale strelecký pokus sa nám nepodarilo vyprodukovať.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Tretia tretina sa začne o 6:50.
Teší nás pohľad na aktuálne skóre. Prostrednú tretinu naši chlapci ovládli vďaka presným zásahom Cehlárika aj Juraja Slafkovského. Prvé olympijské body sú opäť o niečo bližšie.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:00
Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
38:41
Kňažko chcel vyrobiť gólový recept pre Regendu. Michalovského krídelníka zastavil pohotový Jānis Kalniņš.
38:12
Slafkovský ústrednou postavou tejto akcie. Potiahol si puk do strany a ešte to skúšal poslať do bránky pomocou Romanovej hokejky.
37:30
Toto už bolo o niečo nebezpečnejšie, ale syn bývalého brankára Pavla dodáva spoluhráčom silu aj sebavedomie. Znížiť skóre na rozdiel gólu chcel Robert Mamčics.
36:56
Frekvencia zákrokov Rybára stúpa. Brankár Dinamo Minsk je dobrou prekážkou nášho pobaltského protivníka.
35:37
Pospíšil registroval na vzdialenejšej žŕdke Libora Hudáčka. Aj mu poslal puk, no rodákovi zo Spiša sa nepodarilo zakončiť.
35:24
importantMichal Čajkovský v strkanici s Dzierkalsom, ktorý išiel do neho ako prvý!
importantReklamná prestávka.
34:31
Miloš Kelemen bol mimoriadne silný na puku a o neho prišiel až vo chvíli, keď ho Lotyši možno aj faulovali, čo ostalo neodpískané. Okamžite sa chcel zapísať medzi strelcov druhý Miloš – Roman. Jeho strela bola tvrdá, ale nepresná.
33:23
importantSkvelá robota Cehlárika s Hrivíkom! Strelec nášho druhého gólu nebol lakomec a vytvoril bekhendom parádnu streleckú parketu kapitánovi! Výborne aj Kalniņš ramenom!
32:51
Pozitívna správa pre Patrika Rybára. Slovenský brankár si postupne pripisuje ďalšie a najmä dôležité zákroky. Aj toto potrebujeme k úspechu, aby sme mali koncentrovaného a rozchytaného gólmana.
31:16
31:16
goalSlovensko dalo gól! Neuveriteľná produktivita nášho tínedžera JURAJA SLAFKOVSKÉHO. Predviedol zakončenie ako nie Benjamínok, ale ako skúsený mazák. Vyskočil zo striedačky, prišiel pred kruhy a spoza Kuldu trafil pekne k tyčke. Bez asistencie.
30:41
importantBočná sieť pomohla Lotyšsku! Strieľal Cehlárik!
30:22
Lotyši vypojili Kelemena. Ale neprekážalo to rýchlonohému Krištofovi. Mohol sa pokúsiť preniesť hru na ľavé krídlo, no hra bola prerušená po jeho individuálnom zakončení.
importantReklamná prestávka.
30:05
Náročná strela, ktorej čelil Patrik Rybár, ale poradil si s ňou.
28:49
Kulda si musel prikopávať puk, keď mu divokú prihrávku adresoval Abols.
importantReklamná prestávka.
27:20
Absolútna slovenská dominancia v druhej tretine. To však neznamená, že sa máme nechať učičíkať. Lotyšský gólman Jānis Kalniņš doteraz zneškodnil jedenásť striel. Rybár eviduje jeden zákrok.
26:53
Teraz nechali hráči v tiesni Kristiána Pospíšila. Náš útočník sa ešte otáčal a hľadal puk, ktorý mu zapadol medzi korčule. Už ho berú Lotyši.
26:17
26:17
goalSlovensko dalo gól! Konečne prelomíme strelecké trápenie a už sa rozbehneme? PETER CEHLÁRIK krásnym bekhendom zúročil prihrávku parťáka Hrivíka. Asistencie: Marek Hrivík a Samuel Takáč.
25:44
Naša hra od príchodu zo šatne spĺňa prísne kritériá, ale vždy je to o chabej koncovke. Je sympatické vidieť útočiť našich chlapcov, no hrá sa na góly nie krásu.
25:00
Trafiť súperovu bránku chcel Peter Zuzin. Zvolenského útočníka ešte podporil z ľavej strany Michal Čajkovský. Puk z jeho hokejky neprešiel k bránkovisku.
24:03
importantĎalší požiar pri bránke Lotyšska! Kristián Pospíšil nedotlačil puk za chrbát Kalniņša!
23:56
Presilovka Slovákov bola veľmi dobrá a kvalitná. Konečne sme v nej videli množstvo striel, ktoré dávali zabrať lotyšskej defenzíve. Treba v tom pokračovať a snáď to už pretavíme do nejakého gólu, ktorý by nás zdvihol.
23:26
Lotyšsko hrá s piatimi hráčmi.
23:07
Cehlárik strieľal z pravého kruhu. Jānis Kalniņš zasahoval.
22:32
Juraj Slafkovský a jeho druhý strelecký pokus. Lenže víťazom sa opätovne stal lotyšský brankár.
21:56
importantJānis Kalniņš s plnými rukami práce! Vyľakala ho rýchla strela tiesneného Slafkovského, ktorú vyrazil pred Hrivíka! Náš kapitán okamžite pálil, ale gólman Lotyšov je oporou!
21:26
Vylúčenie v tíme Lotyšsko (Janis Jaks – 2 min., sekanie).
20:39
importantVýborný štart Rybára! Tesne po vyjdení z kabín s mimoriadne dôležitým zákrokom, keď teč autora lotyšského gólu Keninša skrotil betónom!
20:25
Pološanca Mareka Hrivíka. Gól z toho nebolo možné dosiahnuť.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Druhá tretina sa začne o 5:57.
Aj tretí olympijský duel sme začali s veľkým náporom a potrebnou aktivitou. Výkon sa nám podarilo korunovať gólom Martina Marinčina. Znova sme sa ako keby uspokojili a Lotyši z toho vydolovali vyrovnanie Keninša.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:00
Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
importantReklamná prestávka.
17:32
Lotyšsko sa všetkými piatimi korčuliarmi usadilo v tretine. Pekne časovaný puk s prispením mantinelu dostal na čepeľ Zile. Rybár stiahol puk do lapačky.
16:38
Peter Cehlárik ešte na poslednú chvíľu zbrzdil súperových obrancov. Na dlhší pobyt v útočnej tretine sme však nemali šancu.
15:46
15:46
goalLotyšsko dalo gól!
Nepríjemná situácia, keďže dostávame gól na 1:1. Problém už vychádzal od zlej rozohrávky brankára Patrika Rybára. Dravosť a nátlak ukončil strelou do našej siete RONALDS KENINŠ. Asistencie: Renars Krastenbergs a Rodrigo Abols.
15:08
Otvorená slovenská obrana, do ktorej si ideálne nakorčuľoval Miks Indrašis. Veľa miesta na prácu s pukom mu však nedaroval Michal Čajkovský.
14:09
Pospíšil v rýchlom časovom horizonte vyslal dva strelecké pokusy. Avšak ani jeden si nepýtal gól. Naša aktivita je čoraz viac rastúca.
13:37
Takáč pretlačil jedného z Lotyšov. Následne Hrivík nemal blízko k tomuto puku.
12:31
Regendovi sa nepodarilo vystreliť z otočky. Získavame ale potrebnú prevahu a začíname tlačiť protivníka v jeho obrannej zóne.
12:08
Unáhlené rozhodnutie Petra Čerešňáka. Hádzal to na pravú stranu plochy, kde sme však nemali nijakého hráča. Zakázané uvoľnenie a buly pri Rybárovi.
11:01
11:01
goalSlovensko dalo gól! Druhý raz na turnaji vyhrávame. Poctivú prácu odviedol neodbytný Libor Hudáček. Jurčo predlžoval nahrávku na modrú čiaru. MARTIN MARINČIN si pripravili palebnú pozíciu a je z toho 1:0. Asistencie: Tomáš Jurčo a Libor Hudáček.
10:51
Pospíšil operoval pred kruhmi. Hudáček v správny čas zodvihol hlavu a poslal mu prihrávku. Náš mladý útočník sa z nej nepresadil.
importantReklamná prestávka.
09:30
importantMarek Hrivík chcel vytrestať Lotyšov za zlé striedanie! Na lepšie zakončenie to nebolo, ale aspoň sa pokúsil vyslať prudkú strelu! Minul priestor bránky!
08:23
Dokázali sme vytvoriť tlak na Lotyšov. Kvalitné striedanie z našej strany. Jānis Kalniņš si dobre postavil svätyňu a od modrej čiary likvidoval snahu Čajkovského.
07:10
Slovákom sa črtala príležitosť podniknúť dobrý útok, ktorý ťahal pred lotyšskú bránku Libor Hudáček. Finálny puk ale nasmeroval na korčule Pospíšila.
06:27
06:27
importantSamuel Takáč vpáde a bekhendom natiahol lapačku Jānisa Kalniņša!
importantReklamná prestávka.
06:10
Slovensko hrá s piatimi hráčmi.
06:06
Teraz už musel Rybár zasahovať. Dostával puk na bližšiu žŕdku, ale vyznamenal sa.
05:45
Súperových hokejistov držíme na dištanc. Patrik Rybár sleduje prihrávky protihráčov, no naši im momentálne nedovoľujú ohrozovať gólmana.
04:58
Lotyšské nedorozumenie nám hrá do kariet. Zakázané uvoľnenie.
04:19
Vynikajúca robota Romana s Regendom. Turnaj im herne skutočne vychádza a na počudovanie patria medzi opory národného tímu.
04:10
Vylúčenie v tíme Slovensko (Samuel Takáč – 2 min., podrazenie).
02:01
Poriadnu bombu vyslal náš obranca Gernát. Jeho rana ako z kanóna nemala potrebné parametre. Znova je úvod v našej réžii, ale zatiaľ nedokážeme skórovať.
01:02
Kristián Pospíšil nebezpečne zakončoval švihom na vzdialenejšiu tyčku. Hudáček ale z tejto práce nemohol profitovať.
00:24
Čerešňák získal puk v strednom pásme, ale nešiel s ním okamžite dopredu. Potrebovali sme si to postupne rozohrať.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Slovensko: Rybár (Konrád) – Čerešňák (A), Čajkovský, M. Rosandić, Marinčin, Kňažko, Gernát, Š. Nemec – Takáč, Hrivík (C), Cehlárik (A) – Jurčo, L. Hudáček, K. Pospíšil – Zuzin, Krištof, Kelemen – Slafkovský, Miloš Roman, Regenda – Daňo.
Trenér: Craig Ramsay.

Lotyšsko: Kalninš – Freibergs, Cibulskis (A), Jaks, Mamčics, Zile (A), Balinskis, A. Kulda – Keninš, Abols (C), Krastenbergs – Rihards Bukarts, D. Smirnovs, Daugavinš – Jelisejevs, Batna, Indrašis – Džerinš, Dzierkals, Meija.
Trenér: Harijs Vītoliņš.

Rozhodca: Gouin, Nord – Lundgren, Šišlo..
Vážení hokejoví fanúšikovia, Vítam vás pri sledovaní tretieho zápasu na ZOH v Pekingu medzi Slovenskom a Lotyšskom.

Slovensko
uzatvára skupinu C s pasívnym skóre 3:10 a nulou v počte získaných bodov. Koniec pracovného týždňa sa niesol v duchu dvoch prehier so silnými severskými celkami – Fínskom a Švédskom 2:6, resp. 1:4. Jednodňové voľno by mohlo pomôcť vyčistiť si hlavy a koncentrovať sa teoreticky na najľahšieho protivníka skupiny. Markovi Daňovi vypršal dištanc na jedno stretnutie, ale sám nevedel odpovedať, či dostane dôveru, alebo bude iba v hľadisku. Každopádne je ochotný rešpektovať každé rozhodnutie realizačného tímu.

Lotyšsko je len vďaka priaznivejšiemu skóre pred našou reprezentáciou o jednu priečku vyššie. Nad lotyšské sily boli naposledy skvelo a s pohodou hrajúci Fíni. Tu sa zrodil o polovicu menší rezultát v porovnaní s nami, a to 1:3. Partia hokejistov okolo kormidelníka Harijs Vītoliņš sa bude chcieť pobiť o vôbec prvé body na turnaji ako Slováci a určite v podvedomí im rezonuje decembrová prehra 2:6 v rámci Švajčiarskeho pohára.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 05:10.

Tabuľka: Skupina C

Z = zápasy, V = Výhry, VP = Výhry po predĺžení, PP = Prehry po predĺžení, P = Prehry, B = Body

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»ZOH 2022 Hokej»ZOH 2022: Slovensko dalo až päť gólov a zdolalo Lotyšsko