Oficiálne (úradné) oznamy

STANOVISKO KOMISIE ROZHODCOV SFZ ZO DŇA 25.4.2024

SFZ|30. apr 2024 o 13:20

BRATISLAVA (SFZ) - Oficiálne stanovisko SFZ.

Niké liga, 3.kolo nadstavby o titul, Ružomberok - Dunajská Streda

Hráč D17 zakázaným spôsobom použil ruku (lakeť) v súboji s hráčom H16. Previnilec urobil extra/navyše pohyb lakťom smerom do hlavy súpera, čim ohrozil jeho bezpečnosť a zdravie a naplnil tak atribúty surovej hry. Za tento priestupok bol správne rozhodcom vylúčený z hry po intervencii VAR.


Niké liga, 4.kolo nadstavby o titul, Dunajská Streda - Podbrezová

Rozhodca nariadil pokutový kop v prospech hostí. Po intervencii VAR správne nariadil kop z rohu, keďže sa na OFR presvedčil, že nedošlo k zakázanej hre rukou, čo bol pôvodný dôvod rozhodnutia rozhodcu.

Niké liga, 5.kolo nadstavby o titul, Podbrezová - Trnava

Hráč H77 sa dopustil priestupku voči hráčovi D7 v pokutovom území hostí. Priestupok bol vykonaný neopatrným spôsobom a rozhodca správne po VAR intervencii nariadil pokutový kop.

Niké liga, 5.kolo nadstavby o titul, Žilina - Ružomberok

Hráč H22 bol faulovaný (držaný) v súboji o loptu hráčom D37. Pri následnom páde hráča H22 na zem došlo k bežnej futbalovej kolízií medzi týmito hráčmi. Následne však H22 urobil vedomý extra/navyše pohyb nohou - kopnutie do intímnej oblasti súpera, čím ohrozil jeho bezpečnosť a zdravie a naplnil tak atribúty HNS (hra už bola predtým prerušená). VAR správne intervenoval a rozhodca po vzhliadnutí tejto situácie na OFR správne hráča H22 vylúčil za kopnutie súpera nadmernou silou do oblasti genitálií v prerušenej hre. Na hru rozhodca správne nadviazal priamym voľným kopom v prospech družstva hostí (nadviazanie na hru vyplývalo z dôvodu prvotného prerušenia hry).

Slovnaft Cup, semifinále, Podbrezová - Trnava

Bezprostredne pred zahraním kopu z rohu došlo k priestupku (sotenie súpera) zo strany útočiaceho hráča D77 voči H24, čím bolo znemožnené hráčovi H24 zapojiť sa do súboja o loptu, ktorá bola ihneď po danom priestupku uvedená do hry. Lopta navyše prechádzala neďaleko miesta priestupku, kde by relatívne tento hráč H24 mal možnosť ovplyvniť hru, resp. hrať s loptou, ak by nebol na zemi vplyvom priestupku súpera. Tento priestupok ovplyvnil následne priebeh akcie, z ktorej dosiahlo domáce družstvo gól. Rozhodca mal prerušiť hru, zastaviť akciu rohového kopu, vykonať opatrenie voči D77 (dohovor) a následne dať pakovane vykonať kop z rohu, k čomu nakoniec aj po VAR intervencii a vzhliadnutí situácie rozhodcom na OFR došlo.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: