Kanada na MS v hokeji 2024
Kanada
MS v hokeji 2024
23.05.2024, Playoff | Štvrťfinále
6 - 3
2:1, 1:0, 3:2
Slovensko na MS v hokeji 2024
Slovensko

Súboj so Slafkovským? Aj on vie, že na ľade nebudeme kamaráti, vraví bek Montrealu

Kanadský obranca Kaiden Guhle v objatí s Jurajom Slafkovským.
Kanadský obranca Kaiden Guhle v objatí s Jurajom Slafkovským. (Autor: REUTERS)
Miroslav Kováčik|21. máj 2024 o 20:20

Slovensko vo štvrťfinále MS v hokeji 2024 vyzve Kanadu.

PRAHA. Už pred posledným zápasom ostravskej skupiny B je na MS v hokeji 2024 o slovenského pohľadu všetko podstatné jasné.

Zverenci Craiga Ramsayho postúpia do štvrťfinále zo štvrtého miesta, a tak vo štvrtok o 16.20 h nastúpia v Prahe proti doposiaľ nezdolanej Kanade.

Výber javorového listu zvládol proti Česku priamy súboj o prvé miesto v Prahe. Hoci v závere prišiel o dvojgólový náskok, napokon vyhral 4:3 po predĺžení, pričom na spečatenie najlepšej východiskovej pozície mu stačil aj bod.

Kanada vyhrala na MS v hokeji so Slovenskom posledných päť vzájomných duelov. Naposledy sa z víťazstva tešili Slováci v roku 2012, keď otočili štvrťfinálový súboj a napokon to dotiahli k zisku strieborných medailí.

VIDEO: Zostrih zo zápasu Kanada - Česko na MS v hokeji 2024

"Nič ľahké nás nečaká. Vieme, aký má Kanada tím, ale myslím si, že šancu určite máme. Keď budeme držať náš systém, tak môžeme uspieť," povedal bývalý hokejista a dnes expert JOJ Športu Michal Hlinka.

Kanadský obranca Kaiden Guhle sa vyjadril, že mužstvu pred štvrťfinále pomôže, že vo výbornej atmosfére odohralo náročný duel proti Česku.

"Určite je pre nás bonus, že zostávame na štvrťfinále v Prahe, keďže tu máme aj naše rodiny," povedal obranca Montrealu Canadiens, ktorý sa teší na súboj so svojim klubovým spoluhráčom Jurajom Slafkovským.

Hokejisti Kanady sa tešia z gólu Kaidena Guhleho (v strede) na MS v hokeji 2024.
Hokejisti Kanady sa tešia z gólu Kaidena Guhleho (v strede) na MS v hokeji 2024. (Autor: TASR/AP)

"Teším sa na zápas proti Jurajovi. Bude to zábava, ale na ľade nebudeme kamaráti. Som si istý, že on to vníma rovnako," povedal Guhle pre JOJ Šport.

Kanada bola v úvode turnaja kritizovaná za príslušnú laxnosť. Proti papierovo slabším súperom hrala až príliš profesorsky a terčom kritiky bol aj Connor Bedard, ktorý po svojich góloch neprejavoval emócie.

Následne však Kanada otočila zápas s Fínskom, Švajčiarskom a takisto zvládla aj duel s Českom, čo ju pred štvrťfinále dostáva do pozície favorita.

"Na výkonoch Kanaďanov je presne vidieť, kedy im prídu rodiny a kedy hrajú na pol plynu. V zápasoch, keď im o niečo išlo, tak to bolo úplne iné mužstvo.

Hráči majú iné nastavenie, inak idú do súbojov či sa tlačia pred bránku. Nečaká nás nič ľahké, ale z tej druhej skupiny si súpera nenavyberáme. Všetci sú silní a musíme sa na štvrťfinále dobre pripraviť," doplnil Tomáš Záborský.

Na margo štvrťfinálového súpera Slovenska sa vyjadril aj Rastislav Konečný.

"Má silný tím, ale s Kanadou sa dá vyhrať, hoci vyhrávať už asi ťažko. Má našľahaný tím, ale je to prijateľnejší súper ako Česi alebo Švajčiari."

Slovensko sa s Kanadou stretlo vo štvrťfinále MS štyrikrát a bilancia je 2:2. Kým Slováci uspeli v rokoch 2002 a 2012, Kanada sa tešila z výhry 5:4 na MS v Rakúsku 2005 a následne aj o rok neskôr v Rige (4:1).

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»Súboj so Slafkovským? Aj on vie, že na ľade nebudeme kamaráti, vraví bek Montrealu