Kanada na MS v hokeji 2024
Kanada
MS v hokeji 2024
23.05.2024, Playoff | Štvrťfinále
6 - 3
2:1, 1:0, 3:2
Slovensko na MS v hokeji 2024
Slovensko

Tréneri odviedli výbornú mentálnu prácu, ale rozhodli dobré kanadské návyky, tvrdí Valábik

Viliam Čacho v zápase Slovensko - Kanada vo štvrťfinále MS v hokeji 2024.
Fotogaléria (70)
Viliam Čacho v zápase Slovensko - Kanada vo štvrťfinále MS v hokeji 2024. (Autor: Palo Gašpar / Sportnet)
Nikola Baďová|23. máj 2024 o 20:35

Traja najlepší hráči na šampionáte boli Hlavaj, Hudáček a Tatar.

OSTRAVA. Žiadna dráma sa nekonala. Kanadskí hokejisti vyhrali štvrťfinálový duel proti Slovensku 6:3

Zverenci Craiga Ramsayho nenašli žiadnu zbraň, aby súpera prehrali a ich cesta na majstrovstvách sveta sa skončila. 

„Kanada má hráčov z NHL, kde je veľmi konkurenčné prostredie. Hráči majú dobré návyky, inak by v tíme dlho nepobudli. 

Stalo sa síce, že v zápase ako proti Rakúsku, hráči tieto veci neplnili, ale tréner im dôveroval a vie, že keď to bude dôležité, tak návyky mať budú,“ zhrnul zručnosť kanadských hokejistov expert v štúdiu ČT Sport Pavel Francouz. 

Dokázali nájsť odpoveď

Slovenskí hokejisti dlho nerozhodný stav stretnutia neudržali. Po piatich minútach zápasu prehrávali už 2:0 a po zbytočnom faule šiel na trestnú lavicu sedieť Mário Grman. 

„Bavili sme sa, že s Kanadou chceme hrať, čo najdlhšie na 0:0. Hned ako Kanaďania vedú, získajú sebaistotu. Od začiatku sme boli zakríknutí. Kanaďania mali veľa priestoru, neskoro sme dostupovali k hráčom,“ komentoval zápas pre JOJ Šport Vladimír Országh. 

„Myslím si, že zlom nastal pri presilovke Kanady, ktorú sme odohrali veľmi dobre. Mohlo byť 3:0, ale Kanadu sme do ničoho nepustili. Potom sme sa rozbehli, upokojili a bolo to oveľa lepšie. Znížili sme a mohli sme aj vyrovnať na 2:2,“ komentoval v štúdiu JOJ Šport Michal Hudec. 

Fotogaléria zo zápasu Slovensko - Kanada na MS v hokeji 2024 (štvrťfinále)

Znižujúci gól strelil Peter Cehlárik, ktorý prihrávkou síce hľadal spoluhráča, ale puk do vlastnej brány usmernil kanadský útočník. 

„Náš herný plán bol určite iný. Kanada bola v prvej polovici prvej tretiny jasne lepšia vo všetkých činnostiach. Dala dva góly, ale Pán Boh zaplať, že sme sa streleným gólom vrátili do zápasu a momentum sa otočilo na našu stranu,“ pridal sa ku kolegom Branko Radivojevič. 

Zostrih zápasu Slovensko - Kanada v štvrťfinále MS 2024:

„Bolo extrémne dôležité, že Slováci dali gól a prišla odpoveď. Bolo dobré, že sa nezlomili. Tréneri spravili pred zápasom veľmi dobrú mentálnu prácu.

Kanaďania sú veľmi silní v ich útočnom pásme. Na to si treba dávať pozor. Útočníci musia byť viac agresívnejší na súpera,“ poznamenal Boris Valábik v štúdiu ČT Sport. 

Netrafili bránu

Zverenci Craiga Ramsayho vstúpili do druhej tretiny aktívne, ale platilo pravidlo nedáš-dostaneš. Slováci dvakrát netrafili odkrytú bránu a z protiútoku inkasovali tretí gól. 

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»Tréneri odviedli výbornú mentálnu prácu, ale rozhodli dobré kanadské návyky, tvrdí Valábik