Kanada na MS v hokeji 2024
Kanada
MS v hokeji 2024
23.05.2024, Playoff | Štvrťfinále
6 - 3
2:1, 1:0, 3:2
Slovensko na MS v hokeji 2024
Slovensko

Kelemen o svoje šanci: Raz za život, jeden zo sto. Občas sme všetci útočili, vravel Nemec

Slovenskí reprezentanti po zápase Slovensko - Kanada vo štvrťfinále MS v hokeji 2024.
Slovenskí reprezentanti po zápase Slovensko - Kanada vo štvrťfinále MS v hokeji 2024. (Autor: Palo Gašpar / Sportnet)
Boris Vanya|23. máj 2024 o 21:11

Máme na čom stavať, vravel poslednom zápase Šimon Nemec.

PRAHA. Life is Life verzus Hokejová republika 6:3. 

Slovenskí hokejisti skončili na majstrovstvách sveta 2024 vo štvrťfinále, o medaily sa zahrajú Kanaďania. Hráči hovorili o sklamaní, tento tím mohol podľa nich dosiahnuť na turnaji viac.

Viacerí však zároveň priznali, že zámorský tím bol lepší a do semifinále prešiel zaslúžene. Tréner Craig Ramsay pripustil, že povedie Slovensko ešte aj na augustovej olympijskej kvalifikácii v Bratislave. 

Česko-slovenské publikum v zaplnenej O2 aréne vytvorilo zverencom Craiga Ramsayho žičlivé, ale miestami dosť komorné prostredie.

A kým sa niektorí fanúšikovia stihli posadiť, z reproduktorov znela v krátkom čase druhý raz kanadská gólová hymna od rakúskej skupiny Opus. Kanaďanom stačili na prvé dva góly štyri minúty. 

VIDEO: Peter Cehlárik po zápase Slovensko - Kanada

"Kanada si zaslúžila vyhrať. Nemali sme dobrý vstup, prehrávať s takýmto súperom na štarte 0:2 nie je ideálne. Mali sme momenty, keď sme hrýzli, no nepadlo nám to. A súper nám potom vždy odskočil.

V takom zápase musí všetko klapnúť, nesmieme robiť chyby. Dostali sme lacné góly, po dorážkach, alebo, keď sme prepadli v útočnom pásme," hodnotil zápas kapitán Tomáš Tatar.

Hodnota slovenských akcií na hokejovej burze opäť stúpla v 8. minúte, keď si Cehlárikovu prihrávku pred bránku vo vzduchu zrazil do vlastnej bránky Brandon Hagel. Stav 1:2 bol pre Slovákov veľmi prijateľný a mohlo byť aj vyrovnané!

V 18. minúte ušli Regenda s Kelemenom a druhý z nich zakončoval do odkrytej bránky, lenže v poslednom momente odrazil puk palicovou časťou hokejky obranca Zellweger.  

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»Kelemen o svoje šanci: Raz za život, jeden zo sto. Občas sme všetci útočili, vravel Nemec