31.07.2024 01:00
Deň 5
Minúta po minúte
Live

Paňkovú zavalili slzy šťastia: Štvrté miesto bolí, ale je nádherné. Užívala som si to

Zuzana Paňková počas letných olympijských hier v Paríži.
Fotogaléria (6)
Zuzana Paňková počas letných olympijských hier v Paríži. (Autor: TASR)
Nikola Baďová|31. júl 2024 o 18:09

Tlak z veľkého podujatia ustála.

OH 2024 - vodný slalom

Finále C1 ženy:

1.

Jessica Foxová

Austrália

101,06 s

2.

Elena Liliková

Nemecko

103,54 s 

3.

Evy Leibfarth 

USA

109,95 s

4.

Zuzana Paňková

Slovensko

111,07 s

5.

Ana Satilová

Brazília

112,70 s

6.

Monica Doria Vilarrublaová

Andorra

113,58 s

PARÍŽ. Slovenská kanoistka Zuzana Paňková zaznamenala na olympijských hrách v Paríži veľmi pekný výsledok. 

Devätnásťročná reprezentantka sa umiestnila na štvrtom mieste a dosiahla po bronze Matej Beňuša zatiaľ druhé najlepšie slovenské umiestnenie na prebiehajúcich hrách.

Olympijské zlato v disciplíne C1 získala Jessica Foxova z Austrálie, ktorá obhájila titul šampiónky z Tokia.

Jazdu zmenili

Paňková v semifinále obsadila deviate miesto. V jazde spravila niekoľko drobných chybičiek, z ktorých sa chcela poučiť. 

„Náročnú pasáž sme si chceli trošku poistiť. Vedel som, že je silná v ďalších úsekoch. Vyplatilo sa nám to. Ak by sa nedotkla na začiatku brány, tak by vyšlo všetko, ako sme chceli. 

Na jej štýl to bola trošku pasívna jazda, ale vo finále chceme zmeniť frekvenciu pádlovania. Chceme, aby jej jazda mala presnejšie zábery v správnej chvíli a v správny čas,“ povedal pre STVR tréner Peter Murcko. 

Fotogaléria: Zuzana Paňková na OH 2024 v Paríži (semifinále + finále)

Čas sa nabaľoval 

Slovenka mala vo finále lepší začiatok. Náročnú pasáž na bránkach šesť a sedem prešla lepšie ako v semifinále. V spodnej časti nemala ideálne tri nájazdy do brán a strácala desatinky sekundy. 

Paňková prišla do cieľa na priebežnom druhom mieste a nahnevane zalomila rukami. Vedela, že v jazde mala rezervy aj napriek tomu, že ju prešla čisto. 

„Nebola to zlá technická jazda. Po troške sa jej však čas nabaľoval čas. Po prvej semifinálovej jazde sa skonsolidovala. Šla čisto. Je to perspektíva do budúcnosti,“ komentoval pre STVR bývalý kanoista Tomáš Kučera. 

„Pekná jazda. Ťažké pasáže prešla pekne. Boli tam však drobné chyby, kde sa nazbieral čas. Urobila však to, čo sa od nej čakalo. Určite to vie aj lepšie. Je z toho však pekné umiestnenie,“ povedal v štúdiu STVR Alexander Slafkovský. 

Šla najlepšie, ako vedela

Paňková pred kamerami Slovenskej televízie plakala. Boli to však slzy šťastia. 

„Lepší výkon som už nevedela dať. Naozaj som šla všetko tak, ako som chcela. Štvrté miesto zabolí, ale je nádherné. Keď som čakala v cieli, vedela som, že mi to zrejme nevyjde, ale dúfala som. Užívala som si moment a atmosféru. 

Teraz budem drieť ďalej, štvrté miesto ma nakoplo,“ povedala mladá kanoistka. 

Som šťastný. Je to vyvrcholenie niekoľkoročnej práce so Zuzkou. Je to nádherné. O štvrtom mieste sa mi ani nesnívalo. Neviem posúdiť, či chýbalo málo alebo viac. Každú jednu jazdu na olympijských hrách sme šli dobre. 

Zuzana má obrovský potenciál. Všetko sa len začína, má pred sebou dobre naštartovanú kariéru. Viem, na čom treba zapracovať a teším sa na to. Môžeme byť ešte úspešnejší,“ povedal pre STVR tréner Peter Murcko. 

Preniesla si pohodu

Paňková sa kvalifikovala na olympijské hry vo veku osemnásť rokov.

„Prvá noc doma po príchode a zisku miestenky bola čudná. Hlavou mi bežalo, že idem na olympiádu a znova ležím vo svojej detskej izbe. Prevracala som sa celú noc,“ uviedla v rozhovore pre Sportnet. 

Rodáčka z Košíc odmalička splavovala rieky Hornád a Dunajec so starými rodičmi. Keď mala šesť rokov prišla do klubu vodného slalomu a šport si okamžite zamilovala. 

„Rada som trávila čas na loďke, no táto bola rýchlejšia, porovnávala som sa s ostatnými, pretekala som. Milujem vyhrávať.“

Na olympijských hrách je najmladšia pretekárka v štartovom poli. Napriek tomu pôsobila na trati skúseným dojmom. 

„Olympijské hry sú najväčší športový sviatok. Zrejme nebude fungovať, keď si budem klamať, že o nič nejde. Určite sa budem snažiť si pohodu z prípravy preniesť aj na toto podujatie. 

Osemdesiat percent výkonu športovca tvorí hlava. Môže mať natrénované, koľko chce, aj sily, koľko chce, ale pokiaľ to v hlave nejde a bojí sa, tak to dopadne zle.“

Slovenská lukostreľkyňa Denisa Baránková počas kvalifikácie olympijského luku na OH 2024 v Parížionline
dnes 15:10
ONLINE: Lukostreľba na OH 2024 dnes, Denisa Baránková LIVE (1. kolo) Sledujte s nami online prenos z lukostreľby žien na OH 2024 v Paríži. V akcii je slovenská reprezentantka Denisa Baránková.
dnes 15:10
Súťaže šermiarov sa konajú vo Veľkom paláci.reportáž
Titanilla Bőddnes 17:15
Tá úľava, keď zbadáte svoj batoh na chrbte trénera olympijského medailistuUdržateľnosť znamená, že všetci sa musia vzdať určitého komfortu.
Titanilla Bőddnes 17:15
Zuzana Paňková na OH 2024 v Paríži. online
dnes 16:252
ONLINE: Vodný slalom na OH 2024, Zuzana Paňková dnes LIVE (finále C1)Sledujte online prenos z finále C1 žien vo vodnom slalome na OH 2024. Predstaví sa aj Zuzana Paňková.
dnes 16:252
Zuzana Paňková na OH 2024 v Paríži.
Nikola Baďovádnes 16:182
Nenechala sa strhnúť, že musí niečo doháňať, tvrdí expert. Paňková si postup postrážilaV semifinálovej jazde si pripísala dve trestné sekundy
Nikola Baďovádnes 16:182
Anna Karolína Schmiedlová vo štvrťfinále OH 2024 v Paríži.
dnes 18:013
Tréner zdôrazňuje pokoru. Schmiedlová zmietla Krejčíkovú aj vďaka ľadovej vaniŠtvrťfinálový úspech Schmiedlovej zhodnotil jej tréner Ladislav Simon.
dnes 18:013
Simone Bilesová na OH 2024 v Paríži.
Šimon Čopdnes 12:306
Pre psychické problémy zabudla cviky. Kráľovná gymnastiky predviedla historický comebackPred finále absolvovala terapiu a potom ukázala, prečo ju prezývajú "G.O.A.T" (najlepšia v histórii).
Šimon Čopdnes 12:306
Anna Karolína Schmiedlová vo štvrťfinále OH v Paríži 2024.
dnes 15:1989
Fantastická Schmiedlová sa postarala o ďalšie prekvapenie. Na OH bude bojovať o medailyNasadenú deviatku zdolala v dvoch setoch.
dnes 15:1989
Zuzana Paňková na OH 2024 v Paríži. online
dnes 12:30
ONLINE: Vodný slalom na OH 2024, Zuzana Paňková dnes LIVE (semifinále C1)Sledujte online prenos zo semifinále C1 žien vo vodnom slalome na OH 2024. Predstaví sa aj Zuzana Paňková.
dnes 12:30
Slovenský strelec Patrik Jány počas OH 2024 v Paríži.
dnes 10:24
Jány mal po zlom úvode finále na dosah. Najhorší výstrel si však nechal na koniecZ kvalifikácie nepostúpil ani v jeho druhej disciplíne.
dnes 10:24
Slovenská reprezentantka v športovej streľbe Zuzana Rehák Štefečeková počas OH 2024.
Miroslav Kováčikdnes 12:006
Rehák Štefečeková splnila aspoň druhý cieľ. Strieľala bez stresu a výrazne si polepšilaV druhý kvalifikačný deň minula iba jeden terč.
Miroslav Kováčikdnes 12:006
John Rahm.
Šimon Čopdnes 15:40
Najbohatší je golfista. Ktorí športovci z OH 2024 zarábajú najviac?Medzi najbohatšími sú hlavne basketbalisti.
Šimon Čopdnes 15:40
Barbora Krejčíková v zápase proti Ukrajinke Eline Svitolinovej na OH 2024 v Paríži.
Boris Vanyadnes 00:204
Češka bola na kurte do desiatej večer, ale proti Schmiedlovej je aj tak jasná favoritkaBarbora Krejčíková hrá aj štvorhru s Kateřinou Siniakovou.
Boris Vanyadnes 00:204
Iga Swiateková.
dnes 11:04
Swiatekovej sa oplatila trpezlivosť, na štvrťfinále sa chce pripraviť hlavne taktickyPodmienky vo francúzskej metropole budú v stredu o to náročnejšie, že ortuť teplomera by mala stúpnuť nad 35 stupňov Celzia a dokonca by mohla atakovať štyridsiatku.
dnes 11:04
Cassandre Beaugrandová.
dnes 10:491
VIDEO: Podporovali ju tisícky ľudí. Domáca triatlonistka uspela, pretekárky plávali aj v SeineDruhé miesto získala švajčiarska triatlonistka.
dnes 10:491
Alex Yee.
dnes 13:09
Napínavý finiš rozhodli zvyšné sily. Zo zlata sa napokon tešil veľký favoritPred súperom prišiel do cieľa o šesť sekúnd.
dnes 13:09
Carlos Alcaraz a Rafael Nadal.
Miloslav Šebeladnes 11:351
Alcaraza čaká krutý zápasový program. Hrať s Rafom je však ľahké, vravíNadal sa po olympiáde rozhodne, či ukončí kariéru.
Miloslav Šebeladnes 11:351
Novak Djokovič
dnes 16:06
Alcaraz je neuveriteľný. Favorit na zlato je však Djokovič, myslí si BeckerDjokovič je vo svojich 37 rokoch neuveriteľne fit, hovorí nemecká legenda.
dnes 16:06
Iga Swiateková na OH 2024 v Paríži
dnes 19:29
Swiateková stratila v Paríži prvý set, k postupu jej pomohol skreč súperkySwiateková natiahla svoju víťaznú šnúru na antuke už na 20 zápasov
dnes 19:29
Strelkyňa z Guatemaly Adriana Ruanová Olivová vybojovala na OH v Paríži zlatú medailu v trape
dnes 19:05
Musela sa vzdať gymnastiky, zobrala do rúk brokovnicu. Guatemala oslavuje historické zlatoStredoamerický štát získal celkovo tretiu medailu.
dnes 19:05
Róbert Kubín.
dnes 19:48
Windsurfista Kubín mierne klesol poradím, naďalej bojuje o najlepšiu dvadsiatkuSlováka čaká posledných päť kvalifikačných jázd.
dnes 19:48
Nachádzate sa tu:
Domov»Olympiáda Paríž 2024»Paňkovú zavalili slzy šťastia: Štvrté miesto bolí, ale je nádherné. Užívala som si to