Hlavné menu

Druhé miesto výberu VsFZ U16 na KUBALA CUP

Peter Szénay|4. jún 2016 o 02:00

vo finále tunaja KUBALA CUP výber VsFZ U16 - ŠK Slovan Bratislava U16 0:2 (0:1)

Výber VsFZ U16, tvorený z hráčov II. dorasteneckej ligy východ, obsadil na medzinárodnom turnaji v kategórii U16 2. miesto, keď vo finále podľahol aktuálnemu majstrovi Slovenska ŠK Slovan Bratislava 0:2. Na turnaji štartovali špičkové akadémie z Maďarska (Vasas Kubala Academy U16, Puskás Fernc Academy U16), z Chorvátska (Babič Krpan Academy U16), zo Srbska (Vojvodina Novi Sad U16) a zo Slovenska (ŠK Slovan Bratislava U16 - majster SR 2015/2016).

FINÁLE

výber VsFZ U16 - ŠK Slovan Bratislava U16 0:2 (0:1)

Góly: 7. min. 0:1, 44. min. 0:2

Zostava: Šingliar - Vaško, Veselý, Fenik, Duhaň - Kromka (42. min. Šroncer), Šimonovič (31. min. Kozej), Sitarčík (31. min. Kožuch) - Štrompf (31. min. Figura), Hreško (31. min. Lapšanský), Filip (31. min. Hudák)

Hneď od úvodných minút bol aktívnejší súper, ktorý už v 7. min. otvoril skóre. Hráči výberu VsFZ U16 sa sústredili na defenzívu a bránu súpera dokázal vážnejšie ohroziť len Kromka. Po prestriedaní v II. polčase sme boli v úvodných pätnástich minútach aktívnejší, ale strelecky sa opäť presadil Slovan. V závere polčasu nepremenil z desiatich metrov stopercentnú gólovú šancu Štroncer a v záverečných sekundách sa strelecky nedokázal presadiť ani Kožuch.

Pret Szénay: "Aktuálnemu majstrovi Slovenska sme boli dôstojným súperom. Škoda, že sme na zápas nastúpili s priveľkým rešpektom. Dobre organizovanou defenzívou sme však súperovi nedovolili častejšie ohroziť našu bránu. Rýchlo obdržaný gól našu aktivitu pribrzdil. V druhom polčase sme boli výrazne aktívnejší a viac sa hralo v strede ihriska a na súperovej polovici, ale strelecky sme sa nedokázli presadiť. Po rýchlom protiútoku súpera sme však opäť inkasovali.

Hráčov je však potrebné pochváliť za vzornú reprezentáciu VsFZ. Rozhodne si títo hráči zaslúžia väčšiu pozornosť. Som rád, že chlapci svojimi výkonmi len potvrdili, že aj v II. dorasteneckej lige je stále ešte dosť talentovaných hráčov, len škoda, že profesionálni tréneri z ÚTM sa ešte o tom nepresvedčili. Verím, že viacerí z nich sa v budúcnosti presadia aj vo vyšších súťažiach a možno i v reprezentácii.

Všetkých nás potešilo, že cenu pre najlepšieho hráča turnaja získal Jakub Filip z ŠK Odeva Lipany, ktorý bol síce vzrastom asi najmenším, ale svojim futbalovým výkonom vyčieval nad všetkými.

výber VsFZ U16 - KRPAN BABIC ACADEMY U16 (Chorvátsko) 3:2 (2:0)

góly: 19. min. 1:0 Lapšanský, 25. min. 2:0 Lapšanský, 50. min. 2:1 (11 m), 56. min. 2:2 (11 m), 60. min. 3:2 Hudák

Zostava: Veselovský - Vaško, Kozej (38. min. Sitarčík), Hudák, Duhaň - Štroncer (17. min. Kožuch), Veselý, Figura (41. min. Kromka) - Filip (31. min. Fenik), Lapšanský (49. min. Hreško), Štrompf (31. min. Šimonovič)

V druhom zápase turnaja sme sa po úvodnom tlaku súpera dokázali herne i strelecky presadiť. Okrem dvoch gólov sme nevyužili ďalšie veľmi dobré strelecké príležitosti. V druhom polčase hral súper agresívnejšie a my sme nevyužili gólové príležitosti. O zápase sme mohli rozhodnúť už skôr, ale po dvoch pokutových kopoch proti nášmu družstvu (nastrelenie obrancu a zbytočný súboj a faul v pokutovom území) o našom víťazstve rozhodol až v poslednej minúte najlepší hráč zápasu Patrik Hudák, ktorý veľmi dobre zvládol svoju netradičnú pozíciu v stredovej formácii.

Peter Szénay: "Na našom výkone sa začal prejavovať únava, ale vďaka disciplonovanému výkonu a enormnej snahe sme zaslúžene zvíťazili a vybojovali si účasť vo finále turnaja. Všetkých hráčom je potrebné za predvedené výkony poďakovať. škoda, že v I. polčase sa nám zranil Štroncer."

výber VsFZ U16 - VASAS KUBALA ACADEMY U16 1:0 (1:0)

gól: Filip

Zostava výber VsFZ U16: Veselovský - Vaško, Veselý, Fenik (38. Kozej), Duhaň - Štrompf (48. min. Štroncer), Šimonovič, Filip (43. min. Sitarčík) - Kromka, Lapšanský (52. Hreško), Kožuch (37. min. Figura)

V úvodnom zápase medzinárodného turnaja zvíťazil výber VsFZ U16, ktorý je tvorený len z hráčov II. dorasteneckej ligy nad družstvom VASAS KUBALA ACADEMY, ktorá patrí medzi popredné maďarské futbalové akadémie.

Peter Szénay (tréner): "Chlapci v prvom polčase predviedli veľmi pekný futbal. Herne sme sa presadili a svojou hrou i tempom sme súpera určite prekvapili. Celý prvý polčas sme prakticky odohrali, len na súperovej polovici ihriska. Okrem gólu sme nastrelili i brvno súperovej brány. Všetci podali veľmi dobrý výkon, ale najviac na seba upozornili naši tvorcovia hry Jakub Filip, ktorý sa presadil aj strelecky, a Henrik Štrompf. V druhom polčase bol aktívnejší súper, ale dobre organizovanou hrou sme ich k vážnejšiemu ohrozeniu brány nepustili.

Herný výkon a výsledok nás všetkých, včítane hráčov, teší o to viac, že keď sa organizoval výber týchto hráčov "len z II. ligy", ani jeden profesionálny tréner z ÚTM nášho regiónu, sa na týchto talentovaných chlapcov neprišiel ani pozrieť.

Verím, že sa všetci dokážeme naďalej sústrediť na hru a budeme vzorne reprezentovať VsFZ."

Na turnaji VsFZ U16 reprezentovali:

brankári: VESELOVSKÝ Michal (MFK Vranov), ŠINGLIAR Marián (FK Poprad)

obrancovia: KOZEJ Adam (MFK Snina), VAŠKO Oliver (Slavoj Trebišov), VESELÝ Marián (MŠK Tesla Stropkov), FENIK Lukáš (MFK Vranov), HUDÁK Patrik (Sokol Ľubotice), DUHAŇ Tomáš (Sokol Ľubotice)

stredoví hráči: ŠTRONCER Aleš (ŠK Odeva Lipany), ŠTROMPF Henrik (FK Spišská Nová Ves), FILIP Jakub (ŠK Odeva Lipany), ŠIMONOVIČ Patrik (FK Poprad)

útočníci: KROMKA Adam (FK Porpad), HREŠKO Miloš (Sokol Ľubotice), LAPŠANSKÝ Jakub (FK Poprad), SITARČÍK Jakub (FK Humenné), KOŽUCH Vladimír (FK Poprad), FIGURA Adrián (Sokol Ľubotice)

Tréneri: Peter Szénay, Dušan Kerpčár

Družstvo tvorili hráči z II. dorasteneckej ligy skupina východ.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: